Beste maaltijd bakjes

Er zijn relatief veel huishoudens die één of twee keer koken in de week. Tijdens deze kooksessie maken ze meerdere maaltijden klaar zodat ze voor de rest van de week eten hebben en daardoor niet elke avond hoeven af te wassen en veel tijd besparen. Je bewaart het eten in speciale maaltijd bakjes en zet ze vervolgens in de vriezer.

Daarnaast kan het voorkomen dat je een maaltijd hebt gemaakt voor vier personen, maar dit met zijn tweeën op eet. Je hebt dan eten over en het is zonde om het weg te gooien. Dit is vooral ideaal voor verpleegkundigen, omdat ze onregelmatig werken. Tenslotte worden de maaltijd bakjes ook veel gebruikt voor de zogenaamde meal prep. Dit wordt veel gedaan door fanatieke sporters en fitnessers. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de beste maaltijd bakjes en geven we nog meer leuke tips.

Top 3) Maaltijd bakjes

We gaan hieronder in op onze favoriete maaltijd bakjes. We proberen zoveel mogelijk rekening te houden met verschillende behoeften. Daarnaast hebben we gekeken naar gemak, prijs/kwaliteit en de beoordelingen van klanten. Je kunt hier alle maaltijd bakjes ontdekken.

1) Meal Prep Bakjes – 14 stuks – 1 compartiment – Lunchbox – Diepvriesbakjes – Vershoudbakjes – Plastic Bakjes Met Deksel – Magnetron Bakjes Met Deksel – Meal Prep – Vershouddoos – 1L – BPA vrij – Fitcrafters

Ben je op zoek naar degelijke maaltijd bakjes? Dan raden we aan om naar deze van fitcrafters te kijken. In deze set worden 14 dezelfde bakjes geleverd waar ruimte is voor 1000ml, wat genoeg is voor één maaltijd. Met behulp van de verhoogde deksels blijft het eten vers. Ze hebben allemaal dezelfde afmeting, daarom kun je ze makkelijk stapelen in de diepvries of koelkast. Wanneer je ze gebruikt hebt kun je ze eenvoudig in de vaatwasser zetten. Uit de reviews zien we dat ook klanten lovend zijn over deze bakjes. Je hebt ze in de variant van 10 bakjes of 14 bakjes. Deze zijn gemaakt van plastic, daarom zijn ze relatief goedkoper.

Meal Prep Bakjes - 10 stuks - 2 compartimenten - Lunchbox - Diepvriesbakjes - Vershoudbakjes - Plastic Bakjes Met Deksel - Magnetron Bakjes Met Deksel - Meal Prep - Vershouddoos - 1L - BPA vrij – Fitcrafters

★★★★★
19,95
Bol.com
as of 13 juni 2024 11:48

2) Vershoudbakjes – Meal Prep Bakjes – Lunchbox – Diepvriesbakjes – Vershouddoos – Vershoudbakjes Set – Plastic Bakjes – Voedselcontainer – Magnetron Bakjes Met Deksel – 6 Stuks – BPA vrij – Stosh

Heb je liever verschillende groottes qua maaltijdbakjes? Kijk dan naar deze van het merk Stosh. Net zoals onze nummer 1 krijgt dit product ontzettend goede reviews uit meer dan 100 beoordelingen. Ze zijn herbruikbaar en kun je ook eenvoudig in de vaatwasser zetten. De bakjes zijn luchtdicht en lekvrij. Hierdoor kun je ook maaltijden met een sausje in deze bakjes bewaren. Ze zijn gemaakt van kunststof, daarom is deze net iets steviger dan andere materialen. Je kunt het bakje ook direct in de magnetron zetten om je eten op te warmen. Deze maaltijd bakjes zijn verkrijgbaar in verschillende aantallen, namelijk 6, 12 en 16. Een kwalitatieve keuze. Ze zijn ook verkrijgbaar in glas.

Vershoudbakjes - Meal Prep Bakjes - Lunchbox - Diepvriesbakjes - Vershouddoos - Vershoudbakjes Set - Plastic Bakjes - Voedselcontainer - Magnetron Bakjes Met Deksel - 6 Stuks - BPA vrij - Stosh

★★★★★
19,95
Bol.com
as of 13 juni 2024 11:48

3) Tefal MasterSeal Fresh Mealprep Set – 5 x 800ml – Blauw

Deze maaltijd bakjes van Tefal zijn ook van uitstekende kwaliteit. Ze zijn gemaakt van kunststof materiaal. Echter zijn deze niet lekvrij, waardoor je geen maaltijden met een sausje erin kunt bewaren.  Ze hebben een speciale technologie waardoor er minder snel schimmel ontstaat bij de randen van het bakje. Ze geven 30 jaar garantie, dus ze staan voorkomen achter deze maaltijdbakjes.

Tefal MasterSeal Fresh Mealprep Set - 5 x 800ml - Blauw

★★★★★
23,99
Bol.com
as of 13 juni 2024 11:48

Tip bij het kopen van een meal prep bakje

Wellicht ben je een beetje schrokken van de prijzen van deze bakjes. We willen je twee dingen meegeven bij het aanschaffen van maaltijdbakjes. Je hebt er nooit te veel, want je kunt ze overal voor gebruiken. Wanneer je bijvoorbeeld op vakantie gaat zijn ze ook ideaal. Daarnaast raden we aan om te gaan voor kwaliteit. Waarschijnlijk koop je ze maar één keer in je leven, want ze gaan ontzettend lang mee.

Tip: kijk ook naar een keukenweegschaal

Ga je meerdere en dezelfde maaltijd voorbereiden voor de rest van de week? Zorg er dan voor dat je een keukenweegschaal hebt. Hierdoor weet je zeker dat je dezelfde porties krijgt. Wellicht volg je een dieet of eetschema, dus dan is het ideaal dat je het aantal gram kunt aflezen. De digitale keukenweegschalen zijn de laatste jaren enorm populair geworden. Een ideaal hulpmiddel dat we iedereen aanraden in de keuken.

Wat is een meal prep?

Meal preppen, waar staat dat eigenlijk voor? Het is een afkomstig van de Engelse taal. Meal staat voor maaltijd, preppen is afgeleid van het woord ‘prepare’, dat staat voor bereiden. Letterlijk vertaald betekent het voorbereiden van maaltijden.

Eigenlijk komt dit op neer dat je een maaltijd, of meerdere maaltijden bereid voor een later moment. Daarom worden veel maaltijd bakjes ook wel ‘meal prep’ bakjes genoemd.

Hoe lang kun je eten bewaren in de diepvries?  

Dit is afhankelijk van het soort type eten wat je erin bewaard. Je kunt bijvoorbeeld kip en kalkoen niet langer dan drie maand bewaren. Ditzelfde geldt voor kliekjes en rijst. Soms zie je wel dat mensen een notitie op de bakjes plakken zodat ze precies weten wanneer het in de vriezer is gezet. Over het algemeen is de regel dat je eten niet langer dan drie maand in de vriezer kunt bewaren. Zorg er wel voor dat je het eten direct na het bereiden in de diepvries zet.

Veel plezier met het bereiden van het eten

We wensen je veel plezier met het bereiden van het eten. Het zogenaamde ‘meal preppen’ wordt veel gedaan door fitnessers. Onlangs schreven we een artikel over de beste cadeaus die je aan fitnessers kunt geven. Daaronder hebben we ook de maaltijd bakjes gezet. Mocht je dus op zoek zijn naar een praktisch cadeau? Dan raden we de maaltijd bakjes zeker aan. Desalniettemin, veel plezier en succes met koken!