Top 3 | Beste waterfles van 2 liter

Er wordt geadviseerd om minimaal elke dag 1,5 tot 2 liter water te drinken. Dit komt zo neer op zeven tot tien glazen per dag. Dit kan natuurlijk water, thee of limonade zijn. Deze richtlijn is er niet zomaar, want het allerlei voordelen.

Om elke dag een 2 liter te drinken, maken veel mensen gebruik van een 2 liter waterfles (2L). Als je deze aan het einde van de dag op hebt, dan weet je zeker dat je voldoende water hebt gedronken. In dit artikel gaan we in op onze favoriete drinkflessen van 2 liter. Daarnaast gaan we in op allerlei tips zodat je gemotiveerd bent om voldoende water te drinken per dag!

Top 3) Waterfles van 2 Liter

2 Liter is hetzelfde als 20 deciliter en 200 centiliter. Hieronder gaan we in op onze favoriete waterflessen van 2 Liter. De lijst is samengesteld op basis van prijs/kwaliteit verhouding, beoordelingen van klanten en eigenschappen. Daarnaast hebben we diverse soorten waterflessen in ons lijstje opgenomen zodat je de favoriet van ieder soort hebt gezien. Je kunt hier zelf alle twee liter waterflessen ontdekken.

1) JOLTIA – Sportfles – Drinkfles met Rietje – Met Tijdmarkering en Motivatie – Tijd – Drinkflessen Volwassenen – Waterfles – Motiverende Drink / Water Fles – Bidon – Waterjug – 2.2 Liter – 2 doppen – Zwart

Lukt het je niet om iedere dag 2 liter te drinken? Dat is met deze drinkfles van Joltia verleden tijd. Deze waterfles van 2,2 liter beschikt over tijdsmarkeringen aan de zijkant. Hierdoor blijf je gemotiveerd om over de hele dag water te blijven drinken. Daarnaast weet je over de dag exact hoeveel water je nog moet drinken en of je voor of achter loopt. Erg handig die tijden op de fles. Met een waterfles van 2 liter weet je zeker dat je de hele dag niet hoeft bij te vullen.

Daarnaast zijn we lovend over de dop. Deze drinkfles wordt geleverd met twee verschillende doppen. De één beschikt over de zuigdop (rietje), dit is ideaal als je uit de fles wilt drinken. Wil je uit de waterfles water schenken naar bijvoorbeeld de glas? Gebruik dan de schenkdop. Deze beschikt over een groter gat waardoor er meer water uit komt. De dop beschikt over een handige grip waardoor je gemakkelijk en stofvrij de fles kan openen.

Mocht je veel naar de sportschool gaan, dan kun je deze fles met sleeve kopen. Dit is een extra handige functie. Deze fles met sleeve beschikt namelijk over een soort hoes waar ruimte is voor je sleutels, portemonnee en je telefoon. Het handige koord zorgt ervoor dat je hem overal mee naar toe nemen. Kortom: een aanrader als je het ons vraagt. De recensies van andere klanten zijn ook lovend (9,6 uit 21 reviews).

JOLTIA - Sportfles - Drinkfles met Rietje - Met Tijdmarkering en Motivatie - Tijd - Drinkflessen Volwassenen - Waterfles - Motiverende Drink / Water Fles - Bidon - Waterjug - 2.2 Liter - 2 doppen - Zwart

★★★★★
26,99
Bol.com
as of 18 juni 2024 10:20

2) Breaking Limits Stalen Waterfles 2 Liter – Drinkfles – Gemaakt van Roestvrij Staal – Grote Waterfles – Waterjug – Bidon 2 Liter – 2.2 Liter – Zwart

Een herbruikbare waterfles van 2 liter die niet te breken is, dan moet je deze hebben. Deze waterfles is gemaakt van roestvrijstaal. Je kunt de watefles vullen met 2,2 liter water. De fles is lekvrij waardoor je geen last hebt van een nat pak. Het merk biedt een 100% tevredenheidsgarantie aan, dit betekent dat je het product kosteloos kunt retourneren binnen de 30 dagen zonder een reden hoeven op te geven. Klanten zijn lovend over het compacte design van de fles. Kortom: een prima optie om te overwegen.

Breaking Limits Stalen Waterfles 2 Liter – Drinkfles – Gemaakt van Roestvrij Staal – Grote Waterfles – Waterjug – Bidon 2 Liter – 2.2 Liter - Zwart

★★★★★
32,95
Bol.com
as of 18 juni 2024 10:20

3) HYDRATE 2,2 liter waterfles – nu met Easy Drink Cap – duurzaam en extra sterk – BPA vrij – ideaal voor: Sportschool, Dieet, Bodybuilding, Buitensporten, Wandelen en Kantoor, Transparant Roze

Denk je: ik ben op zoek naar een waterfles van 2 liter zonder veel poespas, met een degelijke prijs? Dan moet je op zoek naar een transparante waterfles van 2 Liter. Neem als voorbeeld deze variant van het merk Hydrate. De waterfles beschikt over een prima prijs/kwaliteit verhouding.

De waterfles beschikt over een handige uitsparing waardoor je de waterfles eenvoudig mee kan nemen. Het is gemaakt van licht materiaal, dus de waterfles zal niet extreem veel volume toevoegen aan het gewicht. Kortom: een prima en goedkope optie als het gaat om een waterfles van 2 liter.

HYDRATE 2,2 liter waterfles - nu met Easy Drink Cap - duurzaam en extra sterk - BPA vrij - ideaal voor: Sportschool, Dieet, Bodybuilding, Buitensporten, Wandelen en Kantoor, Transparant Roze

23,36
Bol.com
as of 18 juni 2024 10:20

Alternatief: Een Waterfles van 1 liter

Een waterfles van 2 liter heeft ontzettend veel voordelen, maar echter ook wat nadelen. De flessen van 2 Liter zijn namelijk groter en zwaarder dan die van één liter. Wanneer je veel onderweg bent en de fles vaak wilt meenemen, dan raden we aan om een waterfles van één liter te overwegen. Je bent daardoor iets flexibeler en hoeft de grote waterfles niet overal mee te nemen. Het enige nadeel is dat je de fles twee keer moet vullen op een dag. Maar het is altijd goed om naar de kraan te lopen! 😉  Je kunt hier alle waterflessen van 1 liter bekijken.

De voordelen als je twee liter water drinkt op een dag

Er zijn verschillende redenen om voldoende water te drinken op een dag. Water kan bijvoorbeeld je fysieke prestaties verbeteren. Je voelt je minder vermoeid en kan het langer volhouden, want tijdens sporten verlies je vocht. Daarnaast heeft je vochtpeil invloed op je energieniveau en hersenfunctie. Het kan je hoofdpijnklachten verminderen. Daarnaast zorgt het voor het beter functioneren van je nieren. Kortom, er zijn verschillende redenen te bedenken om voldoende water te drinken. We hebben ze hier voor je op een rijtje gezet.

 • Verbetert je sportprestaties
 • Water vermindert hongergevoel waardoor je minder calorieen eet.
 • Water is goed voor je huid
 • Water voor komt hoofdpijn
 • Water vermindert je vermoeidheid
 • Water stimuleert je brein
 • Water is brandstof voor je spieren

Tips om voldoende 2 liter water te drinken op een dag

Het aanschaffen van een grote waterfles is een manier om voldoende water te drinken op een dag. Je kunt ook andere tips opvolgen om voldoende vocht binnen te krijgen. Kijk eerst naar de volgende tips.

 1. Schaf een groot glas of drinkfles aan. Hierdoor hoef je minder vaak naar de kraan te lopen waardoor je meer water drinkt gedurende dag.
 2. Voeg extra smaakjes toe aan het water. Je hebt bijvoorbeeld waterflessen van het merk AirUp wat het water drinken kan bevorderen.
 3. Drink tijdens het eten water: zowel bij het ontbijt, lunch als tijdens het avondeten.
 4. Je hebt diverse apps die je herinneren dat je water moet drinken. Hierdoor kun je het water drinken niet vergeten.
 5. Hou bij hoeveel water je hebt gedronken op een dag.
 6. Heet water drinkt voor sommige mensen makkelijker weg dan koud water.

Meer dan alleen water drinken

Waarschijnlijk wil je iets gezonder leven als je op zoek bent naar een twee liter waterfles. Het drinken van voldoende water is één ding, maar je kunt natuurlijk veel meer doen. Je hebt diverse boeken die gaan je lichaam en gezondheid. Daarin staat bijvoorbeeld beschreven dat je meer kunt bewegen, minder moet snaaien, maar ook heel veel andere tips waar je misschien nog niet over nagedacht hebt. Het is de optie om eens een kijkje te nemen tussen deze boeken.