Top 4 | De beste sneeuwschep

Brr, het koude weer komt er weer aan. De kans op een pak sneeuw wordt met de dag groter. Hoogste tijd om de sneeuwschep weer uit de kast te halen. Als je die hebt ieder geval! Het is een essentieel hulpmiddel voor de strengere winters. Niet alleen hier in Nederland, maar ook wanneer je op wintersport gaat is deze niet overbodig om mee te nemen.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over de sneeuwschep uit. We vertellen je wat de beste sneeuwschep in onze ogen is. Daarnaast geven we aan waar je op moet letten als je er één gaat aanschaffen. Tenslotte geven we nog meer handige tips om de sneeuw te kunnen bestrijden.

Top 4) Sneeuwscheppen

We hebben onderzoek gedaan naar de beste sneeuwscheppen. We hebben voornamelijk gekeken naar de prijs/kwaliteit verhouding, beoordelingen van klanten en de specificaties van de sneeuwschep. Aan de hand van deze aspecten hebben we een lijst samengesteld waaraan zoveel mogelijk (verschillende) wensen wordt gedacht. Hier kun je direct alle sneeuwscheppen ontdekken.

1) Sneeuwschep compact – 94 cm

Wanneer je op zoek bent naar een degelijke sneeuwschep en normale prijs wilt betalen? Dan raden we aan om te kijken naar deze compacte sneeuwschep. De sneeuwschep is gemaakt van een metalen buizenset. Met behulp van een drukknop kun je de buizen aan elkaar koppelen. Grote voordeel hiervan is dat je de sneeuwschep weer heel eenvoudig uit elkaar kunt halen. Hierdoor kun je hem ontzettend makkelijk weer opbergen in huis. Ideaal, want je gebruikt de sneeuwschep maximaal 10 á 20 keer per jaar. De breedte van de bak is 26 centimeter, wat aan de normale kant is.  De beoordelingen zijn ook uitstekend, dus een prima opbergbare sneeuwschep.

Sneeuwschep compact - 94 cm

★★★★★
17,84
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:50

2) Sneeuwschep kunststof met aluminium strip

Hoe breder het blad, hoe meer sneeuw je in één keer kunt scheppen, hoe sneller je de warmte van binnen kan op zoeken. Deze sneeuwschep heeft een breedte van 40 centimeter. Daarnaast betaal je een schappelijke prijs voor deze degelijke sneeuwschep. De sneeuwschep beschikt over een aluminiumstrip. Handig om in huis te hebben als het begint te sneeuwen.

Sneeuwschep kunststof met aluminium strip

★★★★★
24,69
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:50

3) Sneeuwschep – sneeuwschuiver – strandschep – opvouwbaar – metaal – 46.5 cm – zwart

Een compacte sneeuwschep is soms ook ontzettend handig. Vooral wanneer je er één in de auto wil leggen. Je wilt natuurlijk niet dat je ergens vast komt te zitten met je auto in de sneeuw. Denk bijvoorbeeld ook wanneer je op wintersport gaat met de auto. Deze sneeuwschep is volledig van metaal en kun je inklappen. De sneeuwschep zal ontzettend weinig ruimte in beslag nemen. Je kunt deze schep ook eventueel gebruiken voor op het strand.

Sneeuwschep - sneeuwschuiver - strandschep - opvouwbaar - metaal - 46.5 cm - zwart

★★★★★
17,25
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:50

4) Silverline – Aluminium sneeuwschop – 1030 mm

Aluminium gaat langer mee dan de kunststof. Deze bak van de sneeuwschep van het merk Silverline is volledig van Aluminium gemaakt. De sneeuwschep is dus kwalitatief goed, maar je betaald er ook iets meer voor. Je kunt deze sneeuwschep helaas niet opbergen, dus zorg ervoor dat je genoeg ruimte reserveert voor dit handige hulpmiddel.

Silverline - Aluminium sneeuwschop - 1030 mm

★★★★★
34,50
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:50

Alternatieven voor de sneeuwschep

Er zijn alternatieven voor de sneeuwschep. Je kunt bijvoorbeeld dingen om doen om sneeuw rondom je huis of auto te voorkomen. Hieronder gaan we in op een aantal alternatieven en andere tips om je goed voor te bereiden voor de sneeuw.

Sneeuwschuiver

Bij de sneeuwschep moet je vaak gebukt de sneeuw wegscheppen. Niet ideaal voor je rug. Vooral wanneer je iets ouder bent kun je daartegen opkijken. Als alternatief raden we dan aan om te kijken naar een sneeuwschuiver. De sneeuwschuiver werkt op wielen en daarmee kun je de sneeuw aan de kant schuiven. Dit is vooral ideaal wanneer je een groot oppervlak sneeuw moet wegschuiven en niet hele tijd krom wilt staan.

Strooizout

Wanneer het vriespunt bijna wordt bereikt en er is een kans op regen of sneeuw, dan is Rijkswaterstaat ontzettend druk in de weer om zout op de wegen te strooien. Zout zorgt ervoor dat het vriespunt van water wordt verlaagd. Zo krijgt sneeuw en ijzel minder kans om te bevriezen en zicht te hechten aan de ondergrond. Wanneer je weinig zin hebt om sneeuw te schuiven, zorg er dan voor dat je een zak strooizout in huis hebt.

Voorruitscherm en ijskrabber

Eén van de grootste irritaties in de winter: voordat je naar het werk gaat de ruiten van je auto in de kou moeten krabben. Je begint de dag bepaald niet heerlijk. Je kunt dit eventueel oplossen door een scherm op de voorruit te plaatsen. Hierdoor hoef je niet te krabben en kun je het sneeuw eenvoudig wegschuiven. Zorg er ieder geval voor dat je een ijskrabber in huis hebt.

Bezem

Heb je echt sneeuwschep bij de hand en ben je bang dat je morgen de deur niet uitkomt? Pak dan een goede bezem. Je kunt daarmee eventueel de sneeuw aan de zijkant drukken. Zorg er wel voor dat je de volgende keer een sneeuwschep bij de hand hebt. Er zijn overigens ook speciale (sterke) bezems die gemaakt zijn voor de sneeuw.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een sneeuwschep

Je koopt niet iedere dag een nieuwe sneeuwschaap. Er zijn een aantal dingen om in je achterhoofd te houden wanneer je er één gaat aanschaffen.

De grootte

De grootte is één van de belangrijkste elementen van de sneeuwschep. Zowel in de lengte als in de breedte. Het is vooral belangrijk dat hij niet te klein en te kort is. Anders moet je ver voor over bukken om de sneeuw weg te kunnen scheppen. Daarnaast moet hij misschien ook niet te groot zijn omdat je daar geen ruimte voor in huis hebt. Mocht je weinig ruimte hebben, kijk dan naar een exemplaar die je kunt inklappen en daardoor makkelijk kan opbergen.

Materiaal

Een ander belangrijk onderdeel is het materiaal. Hoe beter het materiaal, hoe langer het natuurlijk meegaat, hoe meer winters je ervan kan genieten. Onze voorkeur gaat uit naar een aluminium of metalen strip. Hiermee zorg je ervoor dat het blad niet zo snel slijt. De duurdere sneeuwscheppen zijn vaak gemaakt van betere materialen.

Handvat

Kijk ook even goed naar het handvat, vooral wanneer je het via internet besteld. Sommige handvatten hebben namelijk een aantal ribbeltjes waar je precies de vingers in kunt zetten. Anderen zijn weer helemaal egaal. Wellicht heb je een voorkeur voor een bepaald handvat, kijk daar dus naar.

Prijs/kwaliteit en beoordelingen

Het is natuurlijk goed om de prijs/kwaliteit verhouding in het achterhoofd houden. De meeste mensen zijn gewoon op zoek naar een degelijke sneeuwschep voor een eerlijke prijs. We raden aan om goed te kijken naar de beoordelingen. Deze geven vaak een goede indicatie van de prestaties van een sneeuwschep.

Hoeveel dagen sneeuw in Nederland?

Hoe vaak heb ik nou een sneeuwschep nodig in Nederland? Gelukkig is dat niet heel vaak, maar het is wel ontzettend handig om goed voorbereid te zijn. Volgens weeronline.nl valt er in Nederland ongeveer 20 dagen in het jaar natte sneeuw of normale sneeuw. Volgens hen valt gemiddelde ongeveer in Nederland rond 7 december de eerste sneeuw. Echter kan deze dag enorm verschillen. De winter begint op 21 december en eindigt op 20 maart. In deze periode is de kans op sneeuw dan ook het grootst.

Veel succes in de winter!

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat je de juiste spullen in huis haalt voordat het begint te sneeuwen. We raden aan om niet de weg op te gaan als het niet persé hoeft. Mocht je zelf alle sneeuwscheppen willen ontdekken, dan kun je gerust deze online bekijken. Je kunt ook altijd naar de bouwmarkt rijden om er één aan te schaffen. Veel succes!