Padel cadeau (ontdek de leukste)

Padel is in de afgelopen jaren een ontzettend populaire sport geworden. Dit heeft waarschijnlijk te maken dat je eigenlijk geen sportervaring hoeft te hebben om het spelletje te kunnen spelen. De sport is ontzettend toegankelijk, voor zowel jong als oud. Padel is technisch minder moeilijk dan bijvoorbeeld tennis.

De vraag naar een goed padel cadeau is daarom ook gestegen. We helpen je graag het juiste cadeau te vinden voor iemand die van padel houdt. We proberen aan ieder budget en leeftijd te denken. Mocht je zelf nog een goed padel cadeau weten, dan voegen we deze graag toe aan de lijst!

1) Padel racket

Je ziet steeds meer dat mensen padel een keer proberen. Je huurt dan een speciaal padel racket bij de padel baan. Je kunt natuurlijk zelf ook een padel racket aanschaffen. Hierdoor speel je altijd met hetzelfde racket en bespaar je na een paar keer een hoop geld. Lichte rackets zijn vooral ideaal voor beginners, vrouwen en kinderen.

2) Padel ballen

Je speelt padel met speciale padel ballen. Het lijkt op een tennis bal, maar is toch echt anders. Een padel bal heeft een lagere druk, hierdoor stuitert de bal minder explosief en kun je ook relatief minder hard slaan. Voordeel van padel is dat je niet zoveel ballen nodig bent, want ze blijven vaak in de kooi.

3) Padel schoenen

Een ontzettend belangrijk onderdeel bij padel zijn de schoenen. Vooral als je regelmatig padel speelt raden we aan om goede schoenen aan te schaffen. Het is van belang dat je de schoenen afstemt op de ondergrond van de baan. Gelukkig kun je padel schoenen krijgen in verschillende kleuren, merken en maten.

4) Padel tassen

Wanneer je gaat padellen neem waarschijnlijk een aantal dingen mee. Denk bijvoorbeeld aan je schoenen en je padel racket. Het is dan handig als je beschikt over een speciale padel tas. Deze tas heeft vooral een handig vak waar je de padel racket in kunt bewaren. Daarnaast is er ook nog een vak voor andere accessoires zoals een handdoek, zweetbandjes en ballen.

5) Drinkbeker of bidon

Van sporten krijg je het warm en dan is het goed om te blijven drinken. Neem afscheid van al die plastic flesjes en geef een drink beker of bidon cadeau. Als je er één van 1 liter aanschaft weet je zeker dat je genoeg drinken bij je hebt.

6) Sportshirt

Het sportshirt kan natuurlijk niet in deze lijst ontbreken. Er zijn verschillende sportshirts verkrijgbaar van diverse merken. Bij tennis zie je vaak dat spelers sporten in een sportpolo. Hierdoor loop je toch iets netter op het veld. Dit kun je helemaal zelf bepalen.

7) Thermokleding

De meeste padel banen zijn buiten. Vooral in de winter en herfst kan het in de avond nog wel flink afkoelen. Het is dan ideaal als je de beschikking hebt over een setje thermokleding. Craft is een merk dat voorloopt op dit gebied. Daarnaast kun je ook altijd nog kijken naar een warme muts of een nekwarmer (ook wel bekend als een sportsjaal).

8) Regenjasje

Niet alleen de kou maakt het onaangenamer om te gaan padellen, maar ook sneeuw en regen. Verlies niet van het weer en wees goed voorbereid. Met een speciaal sport regenjasje zorg je ervoor dat je weinig last hebt van de regen. Schaf er een aan met een capuchon, ideaal!

9) Sportbroekje (met zakken)

De meesten van ons hebben wel een sportbroekje in de kast liggen. Maar niet iedereen heeft een sportbroekje die beschikken over zakken. Deze zakken zijn ideaal wanneer je padel of tennis speelt. Hier kun je namelijk de ballen in bewaren en zorg je ervoor dat je continu door kunt blijven spelen.

10) Sportsokken

Een goede set sportsokken is ook een must have om in de kast te hebben. Je hoeft daardoor niet je normale sokken aan te doen als je gaat padellen. Je kunt ze kopen in iedere kleur en maat. Hoe meer je er in één keer aanschaft, hoe goedkoper je uiteindelijk bent per sok.

11) Sportvoeding

Met energie repen of sportvoeding kun je het net iets langer volhouden. Sportvoeding bevat extra eiwitten en koolydraten, bijna geen vet en levert extra vitaminen en mineralen. Het fijne is dat je in vrijwel iedere smaak sportvoeding kunt krijgen. Denk bijvoorbeeld aan banaan, chocolade of aardbei.

12) Zweetbandjes & haarbandjes

Veel (bekende) tennissers dragen een haarband of zweetbandjes tijdens het sporten. Dit is natuurlijk ook ontzettend handig bij het padellen. Je hebt geen last meer van de haren die in je ogen komen. Het is daarnaast een leuk klein cadeautje die je als padel cadeau kan geven. Ze zijn verkrijgbaar in alle kleuren van de regenboog.

13) Padel grip

Er zijn speciale gripjes die je eenvoudig kunt bevestigen aan je padel racket. Ze voelen zacht aan waardoor je minder snel last krijgt van je handen. Daarnaast is het ook veel fijner om de racket vast te houden met een speciale padel grip. De trillingen worden ook minder waardoor je arm minder snel wordt overbelast.

14) Padel boeken

Ook van deze nieuw sport zijn er al padel boeken beschikbaar. Je hebt bijvoorbeeld boeken waar het is ontstaan, welke materialen je allemaal nodig bent, hoe je het onderhoud, hoe je het speelt en welke spelregels er allemaal zijn. Persoonlijk zijn we nog niet helemaal fan van deze boeken, maar wellicht is het een leuk cadeau om te geven.

15) Activity Tracker

Leer je lichaam beter kennen met een activity tracker. De bekendste activity trackers zijn die van Fitbit. Het houdt allerlei data van je bij. Denk bijvoorbeeld aan de stress, slaap, hartslag, workouts, De smartwatch is ook eventueel een idee, hiermee kun je ook whatsappen en telefoneren.

16) Handdoek

Klinkt kliché, maar een handdoek neem je vaak mee naar het sportpark. Je begint te zweten en dan is het fijn dat je het zweet er even kan afhalen met een sporthanddoek. Daarnaast is de kans groot dat je op het sportpark gaat douchen. Daarom kunnen items zoals slippers of shampoo ook leuk zijn om te geven als cadeau.

Succes met het vinden van het padel cadeau

We hopen dat je een padel cadeau hebt gevonden. Mocht je nog niet overtuigd zijn, dan kun je wellicht onze andere cadeau adviezen bekijken. Onlangs schreven we een artikel met daarin de beste tennis cadeaus. Hou je het liever algemener? Bekijk dan onze lijst met de beste fitness cadeaus. Veel plezier met het geven van het cadeau!