22 Tips | Cadeau voor paardenliefhebber

Voor veel volwassenen en kinderen staan paarden op nummer één. Dit is ook niet zo gek, want het zijn ontzettend mooie dieren. Wanneer je een paard aait voel je al de rust. Ze zijn groot, maar tegelijkertijd ook ontzettend lief. Het is gaaf om met je paard de natuur in te gaan om een stukje te rijden. We snappen daarom heel goed dat veel mensen het leuk vinden om paarden te verzorgen.

Maar wat geef je nou cadeau aan een paardenliefhebber? Daar zitten meerdere mensen mee. Deze vraag hebben we voorgelegd aan mensen die veel paard rijden. Het is een mix van leuke, maar ook praktische cadeaus. We hebben geprobeerd om aan ieder budget te denken. We hopen dat je met behulp van deze ideeen een geschikt paarden cadeau kan vinden!

1) (Paardrij)laarzen

Ruiters komen vaak terecht in modderige omstandigheden. Het is daarom belangrijk dat je de beschikking hebt tot een paar goede laarzen. Dit kunnen normale laarzen zijn voor wanneer je in de stal bent, maar ook speciale laarzen voor het paardrijden. Voor beginnende ruiters raden we een rubberen rijlaars aan, deze zijn namelijk iets goedkoper en vergen minder onderhoud. Een praktisch cadeau die je kunt geven aan een ruiter.

2) Zo leer je paarden tekenen

Wanneer je helemaal fan bent van paarden, dan moet je weten hoe je de mooiste paarden op papier kunt krijgen. Er zijn een aantal boeken waar stap voor stap uitgelegd wordt hoe je een paard kunt tekenen. In het boek staan meerdere paarden die je kunt tekenen. Denk bijvoorbeeld aan een trekpaard, grazend paard en een paard die aan het springen is. Ontzettend leuk om te geven.

3) Paarden schilderijen en posters

Je kunt je slaapkamer of woonkamer opfleuren met een schilderij of poster waar een paard of meerdere paarden op zijn afgebeeld. Er zijn ontzettend mooie paarden schilderijen en paarden posters al beschikbaar. Je kunt natuurlijk ook een foto van je paard laten afdrukken en inlijsten.

4) Paardendekbedovertrek

Jonge paardenliefhebbers houden van spullen waar een paard op staat. Zo kan wellicht een paardendekbedovertrek ook niet ontbreken in de slaapkamer. Er zijn ontzettend mooie dekbedovertrekken beschikbaar waar paarden op zijn afgebeeld. Vaak zijn ze geschikt voor éénpersoonsbed. We zien uit de reviews dat klanten er tevreden over zijn.

5) Zadel

Een zadel helpt je om comfortabel op een paard te zitten. Je hebt ze in verschillende maten, dus bijvoorbeeld voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Hierdoor kunnen ook kinderen makkelijk op een pony gaan zitten. Wellicht een praktisch cadeau om te overwegen.

6) Paardenspeelgoed

Er is veel speelgoed beschikbaar in het paarden thema. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een playmobil in boerderij of paarden thema. Ze kunnen dan leuk met de paardjes spelen terwijl ze nog jong zijn. Barbie heeft ook een speciale editie uitgebracht in het paarden thema. Ontdek al het speelgoed in paarden thema.

7) Paardenboeken

Wil je alles weten over paarden? Dan is het goed om eens te kijken naar een mooi paarden boek. In zo’n boek staat alles wat je moet weten over paarden. Wat heeft een paard bijvoorbeeld nodig om zich goed te voelen? Hoe kun je communiceren met paarden? Hoe leven paarden bijvoorbeeld in het wild? Alle facetten komen aan bod. Je kunt natuurlijk ook een mooi leesboek kopen waar paarden centraal staan.

8) Paardenknuffel

Kinderen vinden het heel fijn om te slapen met een knuffel. Als je een kleine paardenliefhebber bent, dan is het leuk om een paarden knuffel als cadeau te geven. Daarnaast worden ze ook veel gebruikt voor decoratie voor op de slaapkamer. Ze zijn er in verschillende groottes!

9) Paardenverzorging

Paarden moeten verzorgd worden. Dit doe je met paardenverzorging accessoires. Je hebt een speciale paarden verzorgingsbox waar je alle accessoires in kunt bewaren. Je kunt denken aan was & scheerproducten voor paarden, hoefonderhoud en vliegenmaskers.

10) Paarden sokken

Sokken zijn er in ontzettend veel verschillende printjes, ook in het thema paarden. Op de sokken staan dan allerlei verschillende paarden afgebeeld. Het fijne is dat ze beschikbaar zijn in verschillende kleuren en maten. Voor de echte paarden liefhebber een perfect cadeau.

11) Cap

Als je gaat paardrijden, dan is een cap essentieel. Het is sinds 2013 verplicht om een cap te dragen tijdens het paardrijden in maneges en tijdens wedstrijden. Een cap biedt namelijk bescherming als je van het paard afvalt. Het is daarnaast niet fijn als je telkens een cap van een ander moet lenen. Veel fabrikanten raden aan om de cap eens in de vijf jaar te vervangen. Een praktisch cadeau!

12) Paarddeken

Een paard deken wordt vaak in de zomer gebruikt om het paard te beschermen tegen insectenbeten. Denk bijvoorbeeld aan beten van een wesp en vliegen. Daarnaast zorgt het ook dat je paard niet zo snel verkleurd. Overigens kunnen ze ook gebruikt worden voor tegen de kou. Je wilt namelijk niet dat je paard snel afkoelt na een paardrij sessie.

13) Paardrijhandschoenen

Paardrijhandschoenen zorgen voor extra grip. Daarnaast blijven je handen lekker warm, vooral in de koude winter. Daarnaast lijkt het veel netter wanneer je handschoenen draagt bij wedstrijden. Voor ruiters is dit een leuk cadeau. Kijk goed naar de maattabel van de handschoenen zodat je niet voor verassingen komt te staan.

14) Rijzwepen

Je hebt allerlei zweepjes voor het paard. Denk bijvoorbeeld aan dressuurzwepen, longeerzwepen, menzwepen en springzwepen. Het is niet de bedoeling dat je het paard pijn doet met de zweep, maar een signaal af te geven. Denk bijvoorbeeld om hem te motiveren of te corrigeren.

15) Bodyprotectors

Paarden zijn al snel een meter tot twee meter hoog. Wanneer je op het paard zit en van het paard afvalt, dan kun je een beste smakker maken. Je hebt daarom ook bodyprotectors die door jong en oud worden gedragen. We zien in de reviews op platformen dat klanten blij zijn met de bescherming van zo’n bodyprotector. Een leuk cadeau voor een beginnende of ervaren ruiter.

16) Paardrijkleding

Het is raadzaam om speciale kleren te dragen bij het paardrijden. Denk bijvoorbeeld aan een paardrijbroek of rijlegging. Daarnaast is een sport-bh ook praktisch wanneer je paard aan het rijden bent. Tenslotte zie je dat op wedstrijd dagen vaak speciale paardrijkleren wordt gedragen, omdat dit netter oogt.

17) Laarzenknecht

Een laarzenknecht is een werktuig om vastzittende laarzen of schoenen uit te trekken. Omdat je bij paardrijden vaak laarzen draagt is dit een ideaal hulpmiddel. De laarzenknecht is een universeel product, dus je kunt ze vaak voor iedere laars gebruiken. Zo kun je zelfstandig altijd je laarzen uit trekken.

18) Paardrijden op het strand

Veel paardenliefhebbers dromen ervan: paard rijden op het strand. Je ziet het ook wel eens in films of op televisie, maar wellicht heb je het zelf nog nooit gedaan. Je ziet de zee, je voelt de wind door je haren en je bent lekker aan het galloperen met het paard. Een onvergetelijke ervaring en ontzettend leuk om eens te doen.

19) Halstertouw

Om je paard te leiden of vastzetten heb je een touw nodig. Zo’n speciaal touw voor een paard noemen ze een halstertouw. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere lengtes, kleuren en materialen. Een handig cadeau voor een ruiter.

20) Paardenborstel

Paarden moeten ook verzorgd worden. Ze moeten bijvoorbeeld onder de douche, maar ook geborsteld worden. Dit doe je met een speciale paardenborstel. Zo’n borstel kun je vaak ook gebruiken voor de staart van het paard.

21) Paarden handdoek

Wanneer je aan het strand of bij het zwembad ligt, dan is het gaaf om een handdoek te hebben waar paarden op staan afgebeeld. Gelukkig zijn er deze in aantal verschillende soorten. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een unicorn, maar ook een galopperend paard.

22) Paarden vriendenboekje

We hebben allemaal wel eens een vriendenboekje gehad op school. Het vriendenboekje gaat dan wellicht de hele klas door. Je vrienden zetten dan je naam, hobbys en andere persoonlijke informatie in het vriendenboekje. Het is leuk om eens te kijken naar een vriendenboekje in het paarden thema.

23) Stokpaard

Bekend met een stokpaard? Dit is een paard op een stok. Ideaal voor speelgoed voor kinderen. Deze trend is overgewaaid uit Finland. Echter wordt de stokpaard ook steeds populairder onder kinderen. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. Op deze manier kun je een paard in huis halen, zonder dat je hem hoeft te voeren. Soms wel een beetje bijkammen ;)!

Veel succes met het vinden van het leuke paarden cadeau

We hopen dat je met deze lijst een leuk cadeau voor de paardenliefhebster hebt gevonden. Je kunt ook altijd kijken tussen de algemene cadeau lijsten van bol.com. Deze lijsten helpen je ook verder met het vinden van het juiste cadeau. Daarnaast hebben wij op onze website ook allerlei lijstjes gemaakt voor bepaalde segmenten. Je kunt ook nog een kijkje nemen tussen alle paarden spullen. Desalniettemin, we wensen je veel plezier met het geven van het cadeau!