Top 4 | Lampen zonder stroom (batterij of accu)

Je herkent het vast wel: je hebt nog ergens een donker plekje in je huis en je wilt er graag een lampje ophangen. Echter zit er dichtbij geen stroompunt in de buurt en het kost te veel moeite, tijd of geld om er stroompunt naar toe te maken. Gelukkig is daar nu wat op bedacht.

De wandlampen op batterij of accu. Ze zijn in 2023 ontzettend populair geworden. Ze staan ook wel bekend als draadloze wandlampen of lampen zonder snoer.. Helaas zijn momenteel is de keuze nog niet reuze. In dit artikel lichten we onze favoriete lampen op batterij of accu uit. Daarnaast geven we je nog allerlei andere handige tips.

Top 4) Wandlampen op accu of batterij

De meeste lampen moet je koppelen aan de netstroom. Met behulp van wandlampen op accu of batterij hoeft dat niet. Het grote voordeel is dat je draadloos de lamp(en) overal aan de muur kunt bevestigen. Hieronder gaan we in op onze favorieten. De lijst is samengesteld aan de hand van prijs/kwaliteit verhouding, beoordelingen van klanten en unieke eigenschappen. Zelf ontdekken? Bekijk dan hier alle wandlampen op batterij of accu of hier.

Tekst loopt door onder de producten

1) Oplaadbare LED Wandlamp – Magnetisch – Geen Stroom Nodig – Zwart – Muur Verlichting

Onze voorkeur gaat uit op een wandlamp op accu dan een lamp op batterij. De wandlamp op accu kun je namelijk eenvoudig via een oplader (vaak USB – C, net zoals je telefoonoplader) opladen. Deze oplaadbare LED-wandlamp is onze favoriet. De lamp heeft namelijk twee soorten standen: de lampen gaan aan op bewegingssensor of staan constant aan of uit. Aan de zijkant van de kubus zitten een aantal knoppen waarmee je de lamp mee kunt bedienen.

Je kunt de lamp eenvoudig monteren aan de muur. Dit kun je doen met behulp van de meegeleverde kit of schroeven. Onze voorkeur gaat uit om het tegen de muur aan te kitten. Je bevestigt de muurplaat aan de muur. Vervolgens kun je de lamp met behulp van de magneet tegen de muurplaat aan bevestigen. Wanneer de accu is kun je hem dan vervolgens makkelijk weer van de muur afhalen. Binnen 10 minuten kun je de lamp aan de muur hebben 😊.

Tenslotte zijn we lovend over het design van de lamp. De lamp schijnt zowel naar onderen als naar boven. Je kunt de lamp in vrijwel iedere ruimte van je woning plaatsen, denk aan de slaapkamer, badkamer, woonkamer of in de keuken. Deze wandlamp op accu is echt de moeite waard om te overwegen.

Tip: Oplaadbare LED Wandlamp - Magnetisch - Geen Stroom Nodig - Zwart - Muur Verlichting - Ingebouwde 2000 Mah Accu - Duitse Kwaliteit - Warm Wit - gang Lamp trappenhuis balkons slaapkamers werkkamers - 5 Watt

★★★★★
34,95
Bol.com
as of 29 september 2023 06:19

2) Wandlamp Met Bewegingssensor – Wandlamp Voor Binnen en Buiten – Oplaadbaar – Zwarte up-down kubus wandlamp – Wandlamp op batterijen – USB-C

Wil je iets minder betalen voor een wandlamp op accu? Dan raden we aan om deze variant te overwegen. Deze lamp is namelijk ook op te laden via een USB – C kabel die wordt meegeleverd in de doos. Indien wit niet mooi staat, zou je de buitenkant eventueel kunnen overspuiten met een spuitbus.

De lampen kun je bevestigen met dubbelzijdig tape dat wordt meegeleverd in de doos. Vervolgens kun je de lamp met stevige magneet aan de muur bevestigen. Wanneer de lamp leeg is kun je de lamp van de muur af halen en aan het stroom leggen. Hierdoor heb je geen last van kabels die zichtbaar zijn. Daarnaast kun je de lamp overal bevestigen, zonder dat er een stroompunt in de buurt is. Ook deze variant heeft een bewegingssensor. De keuze is aan jou.

Wandlamp Met Bewegingssensor - Wandlamp Voor Binnen en Buiten - Oplaadbaar - Zwarte up-down kubus wandlamp - Wandlamp op batterijen - USB-C

★★★★★
38,99
Bol.com
as of 29 september 2023 06:19

3) Nachtlampje – Nachtlampje met Bewegingssensor – Inclusief Oplaadkabel – Motion Lamp – LED Wandlamp Binnen – Warm Wit – Magnetische Montage – 21cm – Warm Wit Licht

De bovenstaande lampen zijn echt een toevoeging aan je interieur. Ben je op zoek naar een functionele lamp die niet duur is, maar gewoon licht geeft op de donkerste plekken van je huis? Dan moet je deze variant overwegen. Deze lamp is niet duur en doet wat er wat van hem gevraagd wordt: licht geven.

Je zult deze lamp dus vaak tegen komen in bijvoorbeeld de schuur, de kelder, trap, donkere kast of achterhuis. Je kunt de lamp met behulp van 3M tape aan de muur of ander element bevestigen.  Inmiddels heeft deze lamp al een aantal reviews verzameld. Zeker de moeite waard om te overwegen.

Nachtlampje - Nachtlampje met Bewegingssensor - Inclusief Oplaadkabel - Motion Lamp - LED Wandlamp Binnen - Warm Wit - Magnetische Montage - 21cm - Warm Wit Licht

★★★★★
13,70
Bol.com
as of 29 september 2023 06:19

4) Iqonic – 3 Pack Draadloze Ledlamp – Warm Wit – LED Kastverlichting – Bewegingssensor – Batterij – Keukenverlichting

Als laatste zien we deze oplossing veel voorbij komen. Dit zijn compacte lampen die werken op batterij. Ze werken alleen in het donker en schakelen zichzelf na 20 seconden uit. Ze gaan aan wanneer ze een beweging hebben gedetecteerd. Je kunt deze variant bijvoorbeeld ook op een strategische plek bevestigen zoals onder het bed. We zien uit de reviews dat klanten lovend zijn over deze oplossing.

Iqonic - 3 Pack Draadloze Ledlamp - Warm Wit - LED Kastverlichting - Bewegingssensor - Batterij - Keukenverlichting

★★★★★
22,95
Bol.com
as of 29 september 2023 06:19

Buiten: Wandlampen op zonne-energie

Ben je misschien op zoek naar wandlampen zonder stroom voor buiten? Kijk dan eens naar wandlampen die werken op zonne-energie. De accu wordt met behulp van de zon opgeladen. Ze werken meestal met behulp van een bewegingssensor. In sommige packs ontvang je zelfs twee lampen voor een heel voordelige prijs. Je kunt zelf instellen wanneer de lampen aan moeten gaan. Een goede optie wanneer je op zoek bent naar wandlampen speciaal voor buiten.

De voordelen van een wandlamp op accu of batterij op een rij.

Een wandlamp op accu of batterij heeft ontzettend veel voordelen. We hebben ze hieronder voor je op een rijjte gezet.

  • Je kunt op vrijwel ieder plek van het huis een lichtpunt krijgen zonder dat er een stroompunt in de buurt is. Dit is ideaal voor mensen die niet opgeleid zijn voor elektricien.
  • Je hoeft niet te boren of te freezen. Dit is ideaal voor mensen die niet handig zijn met een boor. Daarnaast krijg je geen gekke gaten in de muur, wat ook ideaal is voor mensen die wonen in een huurhuis.
  • Door de eenvoudige installatie bespaar je ontzettend veel moeite, tijd en geld. Je kunt ze namelijk zelf monteren.
  • Je ziet hebt geen last van lelijke snoeren die zichtbaar zijn.

Laatste tips bij het vinden van een wandlamp zonder snoer

We hopen dat je een stuk wijzer bent geworden over de verschillende oplossingen. We raden aan om goed te kijken naar de specificaties van de lampen. Hierdoor heb je beter inzicht wat je kunt verwachten voor een bepaalde prijs. Je kunt ook handig filteren op bijvoorbeeld eigenschappen zoals ‘werkt op accu’ of ‘werkt op batterij’. Op Pinterest staan er overigens ook ontzettend veel voorbeelden van mensen die je al voor zijn gegaan. Onlangs schreven we ook een artikel over decoratie boven de bank, daar passen deze lampen uiteraard ook bij. Veel plezier met de zoektocht naar de lamp!