Top 2 | Lange kruik

 In de knusse wintermaanden kan het in bed behoorlijk frisjes worden. Terwijl de wind buiten om het huis giert en de temperatuur gestaag daalt, lijkt het vinden van de perfecte warmtebron soms een echte uitdaging te zijn. Je kruipt al diep onder je zachte dekens en trekt je warme dekbed nog wat strakker om je heen, maar soms lijkt zelfs dat niet voldoende te zijn. Maar maak je geen zorgen, want daar komt een oude vertrouweling van comfort om de hoek kijken – de gezellige lange kruik.

Niet alleen voor de warmte, maar de lange kruik is ook ideaal als je last hebt van pijn aan je nek, schouders of buik. De kruik zorgt voor ontspanning waardoor de pijn verlicht wordt. Eerder schreven we ook al over de elektrische deken voor op de bank. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de lange kruik. Daarnaast gaan we in op onze favorieten als het gaat om de lange kruik.

Top 2 | Lange kruik

De onderstaande kruiken zijn langer dan de klassieke kruiken zoals we die kennen. We hebben het hele internet afgestruind naar de beste lange warmwaterkruik. Aan de hand van reviews, beoordelingen van klanten en producteigenschappen is de lijst samengesteld. Je kunt hier zelf alle lange kruiken bekijken.

1) Rivérra Extra lange Kruik met Hoes – Warmwaterkruik – Vrouwen en Mannen – Extra zacht – 2 Liter – Tot 8 uur lang warm – Kruiken – Hem en haar

Met deze extra lange kruik heb je binnen no-time je bed in de lengte verwarmd. De kruik is 75 centimeter lang en is 12 centimeter breed. Daarmee weet je zeker dat je een groot gedeelte van je lichaam wordt verwarmd. Naast dat deze variant veel gebruikt wordt in bed, wordt het ook gebruikt voor rug en nekklachten. Dit komt omdat de kruik flexibel is. Er wordt een extra zachte fleece hoes meegeleverd waardoor je altijd de perfecte warmte hebt. Het fleece materiaal voelt comfortabel tegen de huid. Daarom ook ideaal voor kinderen. De kruik kan wel tot 8 uur lang warm blijven.

Klanten zijn ook lovend over deze extra lange kruik. Dit komt voornamelijk door de perfecte prijs/kwaliteit verhouding. Inmiddels heeft de lange kruik een aantal reviews verzameld en scoort het een gemiddelde van een 9,6! Kortom, een aanrader voor iedereen die niet in de kou wil liggen tijdens de wintermaanden

Rivérra Extra lange Kruik met Hoes - Warmwaterkruik - Vrouwen en Mannen – Extra zacht - 2 Liter - Tot 8 uur lang warm - Kruiken - Hem en haar -Grijs

★★★★★
23,00
Bol.com
as of 21 mei 2024 23:12

2) Aerend Extra Lange Kruik – Warmwaterkruik met Fleece Hoes – 2,5 Liter – Verlicht Nek, Schouder & Buikpijn

Deze andere extra lange kruik kunnen we ook aan iedereen aanraden. De lange kruik heeft inmiddels 10 reviews verzameld en scoort gemiddeld een 8,8. Net zoals de vorige variant is deze ongeveer 75 centimeter lang en 12 centimeter breed. Het kan daarmee je hele lichaam verwarmen.

Net zoals de vorige variant wordt er een fleece hoes meegeleverd wat ideaal is voor je huid. Het fleece materiaal zorgt ervoor dat de warmte niet snel weggaat. We zien gewoon dat klanten het allemaal aanraden. Voornamelijk door de lengte, het fleece materiaal en hoelang de kruik warm blijft.

Aerend Extra Lange Kruik – Warmwaterkruik met Fleece Hoes – 2,5 Liter – Verlicht Nek, Schouder & Buikpijn – Grijs

★★★★★
14,95
Bol.com
as of 21 mei 2024 23:12

Zijn er alternatieven voor een lange kruik?

Jazeker, er zijn een aantal alternatieven voor een lange kruik. Je kunt denken aan een elektrische warme deken, een extra dikke pyjama, warmtekussens of natuurlijk de klassieke kruik. We gaan hieronder in op de alternatieven.

Elektrische deken

Een elektrische deken is een modern alternatief dat je bed kan verwarmen voordat je erin stapt. Je kunt de temperatuur meestal instellen op verschillende niveaus, wat zorgt voor meer controle over je warmteniveau. Daarnaast heb je bij de elektrische deken direct warmte. Je hoeft ze alleen maar in de stekker te steken en te wachten totdat het bed warm genoeg is.

Warmtekussens

Een warmtekussen is een must-have voor comfortzoekers en diegenen die verlichting zoeken van spierpijn en koude rillingen. Met de mogelijkheid om snel op te warmen en gerichte warmte te bieden aan specifieke delen van het lichaam, biedt een warmtekussen onmiddellijke ontspanning en comfort, bevordert het de bloedcirculatie en verlicht het pijnlijke spieren, terwijl het een knusse en rustgevende ervaring biedt tijdens koude seizoenen of na een lange vermoeiende dag. De warmtekussens van stoov zijn de laatste jaren ontzettend populair geworden.

Extra dikke pyjama

Je kunt je natuurlijk ook iets warmer aankleden als je naar bed gaat. Je kunt bijvoorbeeld een extra warme pyjama aanschaffen. Het aanschaffen van een pyjama is essentieel voor een goede nachtrust en optimaal comfort. Een pyjama creëert een warme en knusse slaapomgeving, helpt je lichaamstemperatuur op peil te houden, voorkomt dat dekens wegglijden en biedt een hygiënische barrière tussen je lichaam en het beddengoed. Bovendien kan het dragen van een comfortabele pyjama je helpen te ontspannen en in de juiste gemoedstoestand te komen voor een diepe en herstellende slaap.

Andere meest gestelde vragen of de lange kruik

We willen je zo goed mogelijk helpen met het vinden van de juiste lange kruik. Hieronder lees je antwoorden op de mees gestelde vragen.

Hoe gebruik ik een (lange) kruik?

De kruik is heel eenvoudig in gebruik. Het is wel van belang dat je hem op de juiste manier gebruikt, want anders heb je kans op eventuele wondjes. Volg simpelweg de volgende stappen om een kruik in gebruik te nemen.

 1. Kies de juiste kruik: Zorg ervoor dat je een kwalitatieve lange kruik hebt die geschikt is voor warm water en ontworpen is om warmte vast te houden. Controleer ook op eventuele beschadigingen of lekken voordat je begint.
 2. Vul de kruik met water: Open de stop of dop van de kruik en vul deze voorzichtig met warm water. Gebruik geen kokend water om oververhitting te voorkomen. Laat ongeveer een derde van de kruik leeg om uitzetting van het water mogelijk te maken.
 3. Verwijder overtollige lucht: Laat voorzichtig wat water uit de kruik lopen terwijl je de kruik rechtop houdt, om eventuele luchtbellen te verwijderen voordat je hem sluit.
 4. Sluit de kruik goed af: Zorg ervoor dat de kruik stevig en goed is afgesloten om lekken te voorkomen. Veeg eventueel gemorst water weg voordat je de kruik in je bed plaatst.
 5. Plaats de kruik in je bed: Plaats de lange kruik onder je dekens, bij voorkeur in het midden van je bed of op een plek waar je het meeste warmte nodig hebt. Zorg ervoor dat de kruik plat en gelijkmatig verdeeld ligt, zonder enige scherpe vouwen.
 6. Geniet van de warmte: Wacht een paar minuten terwijl de warmte zich verspreidt door de kruik en je bed. Voel voorzichtig aan de buitenkant van de kruik om te controleren of de

Hoe lang blijft een kruik warm?

Hoe lang een kruik warm blijft, hangt af van verschillende factoren, zoals het materiaal van de kruik, de omgevingstemperatuur, de hoeveelheid en temperatuur van het water waarmee de kruik is gevuld, en eventuele isolatiemethoden die je hebt toegepast. Over het algemeen kan een goed geïsoleerde en kwalitatieve lange kruik tot enkele uren warmte vasthouden. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

 • Materiaal van de kruik: Sommige materialen houden warmte beter vast dan andere. Rubberen en siliconen kruiken hebben bijvoorbeeld vaak een betere isolatie en kunnen warmte langer vasthouden dan kruiken gemaakt van andere materialen.
 • Isolatie: Als je de kruik onder dekens plaatst en deze goed is ingepakt, zal dit helpen om de warmte langer vast te houden. Je kunt ook een speciale kruikhoezen of -hoezen gebruiken om de isolatie te verbeteren.
 • Hoeveelheid water: Hoe meer water je in de kruik hebt gedaan, des te langer zal de kruik warm blijven. Zorg er echter voor dat je de kruik niet te vol maakt, om te voorkomen dat deze gaat lekken of overlopen.
 • Water temperatuur: Het gebruik van warmer water aan het begin zal resulteren in een langere warmteafgifte. Maar pas op dat je geen kokend water gebruikt, omdat dit de kruik kan beschadigen en het risico op verbranding vergroot.
 • Omgevingstemperatuur: Als het buiten erg koud is, zal de kruik sneller afkoelen dan wanneer de omgevingstemperatuur warmer is.
 • Kwaliteit van de kruik: Hoogwaardige kruiken zijn over het algemeen beter geïsoleerd en kunnen de warmte langer vasthouden dan goedkopere of oudere modellen.

Over het algemeen kun je verwachten dat een goed gevulde en afgesloten kruik ongeveer 4 tot 8 uur warmte kan vasthouden. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn en de kruik regelmatig te controleren om te zorgen dat deze niet te heet wordt en om de veiligheid te waarborgen. Gebruik altijd gezond verstand en volg de instructies van de fabrikant voor een veilig en effectief gebruik van de kruik.

Veel succes bij het vinden van de lange kruik!

We hopen dat je een stuk wijzer bent geworden over de lange kruik. In dit artikel hebben we je uitgelegd wat onze favorieten zijn en waarom. Daarnaast zijn we in gegaan op een aantal alternatieven en hebben we de meestgestelde vragen beantwoord. Mocht je veel last hebben van rug of nekpijn, dan raden we aan om te kijken naar een rugstretcher. Hopelijk helpt deze informatie je om de juiste keuze te kunnen maken als het gaat om een lange kruik.