Zo hang je LP platen aan de muur

Wie kent ze nog, de langspeelplaat of vinylplaat, ook wel beter bekend als de LP. Met behulp van een LP kan je heerlijke muziek afspelen op een grammofoon of een platenspeler. Waar we nu (bijna) alles doen met YouTube of Spotifiy, waren vroeger de platen en de platenspeler de combinatie om muziek te luisteren.

Steeds meer mensen zijn hedendaags LP’s aan het verzamelen. Vinyl voelt veel persoonlijker en waardevoller dan bijvoorbeeld een CD of een download. Een plaat klinkt veel warmer en je bent echt met de muziek bezig door de draaitafel. Kortom, het geeft je een uniek gevoel.

Platen worden steeds duurder en schaarser. Originele platen worden namelijk niet meer ontwikkeld. We snappen dat mensen daarom trots zijn op de LP’s. Het liefst wil je ze dan ook ophangen aan de muur. Niet alleen de platen, maar ook de lp-hoezen kun je aan de muur ophangen. Maar hoe doe je dat? In dit artikel gaan we je een aantal ideeën geven.

Platenhoezen en LP’s ophangen

Je kunt op verschillende manieren de platenhoezen ophangen aan de muur. Een platenhoes zegt namelijk meer dan alleen de LP zelf. Je ziet ze bijvoorbeeld hangen als decoratie in de woonkamer of in de keet. Dit doe je met verschillende hulpmiddelen. Onze voorkeur gaat uit naar oplossingen waar je niet hoeft te boren. Deze oplossingen kun je gewoon bij bol.com of amazon halen. Hieronder gaan we er dieper op in. Onlangs schreven we ook een blog over het schoonmaken van een LP plaat.

Speciale (kleine) houders voor LP platen voor aan de muur

Wil je makkelijk de platen kunnen vervangen aan de muur? Dan raden we deze onzichtbare houder voor grammofoon platen aan. Ze zijn redelijk duur, maar je hebt het dan wel strak voor elkaar. Ze zijn speciaal gemaakt voor LP platen en lp-hoezen. Je bevestigt eerst de magneet aan de muur. Vervolgens voeg je de magnetische plaat toe in de vinyl hoes. Vervolgens kun je de hoes aan de muur bevestigen door het magnetisch veld. Hierdoor kun je ze heel strak naast elkaar of naar je eigen smaak bevestigen aan de muur.

Wil je liever iets goedkopers? Kijk dan eens naar zelfklevende haken. Het lijkt veel op de bovenstaande optie. Je hoeft niet te boren en daardoor maak je geen gaten of beschadigingen in je muur. Deze haken kunnen eenvoudig 5 KG dragen en zijn geschikt voor alle ondergronden. Of kijk naar Tesa powerstrips, die doen ook wat ze moeten doen!

Zelfklevende haken - 4 stuks - ophangsysteem- extra stevig - muur hanger - dubbelzijdig - zonder gaten ophangen

★★★★★
5,49
Bol.com
as of 13 juni 2024 17:27

Vinyl Frame

Er zijn ook speciale frames gemaakt om LP’s aan de muur te kunnen ophangen. Dit frame biedt plaats voor 6 platen. De platen hoezen moeten wel 12 inch zijn, maar dat zijn vaak de meeste. Het is wel van belang dat je muur een gladde afwerking heeft. Om het frame aan de muur te kunnen bevestigen wordt er klittenband met een stevige plakrand meegeleverd. De beoordelingen zijn ook lovend, dus een prima manier om je platen op te hangen.

Vinyl Frame | LP’s aan de muur ophangen | Wissellijst voor 12 inch platen

★★★★★
94,95
Bol.com
as of 13 juni 2024 17:27

Heb je liever een goedkoper alternatief van de vinyl frame? Kijk dan eens naar deze LP houder voor aan de muur. Bij deze variant worden er zes stuks geleverd in de kleur zwart. Je kunt ze ophangen met behulp van schroeven of plakstrips. Een mooie toevoeging voor aan de muur!

LP houder aan de muur - 6 stuks - zwart - Inclusief bevestigingsmateriaal - LP opbergsysteem aan de muur - LP houder aan de muur - LP opbergsysteem - LP lijst - Platen houder - Vinyl wissellijst

25,95
Bol.com
as of 13 juni 2024 17:27

Opbergsysteem voor LP & VL platen

Hier zijn we het minst dol op, maar het is het overwegen waard. Dit platenrek kun je aan de muur bevestigen. In de doos worden er drie stuks meegeleverd. Je kunt er zowel platen als platen hoezen inhangen. Het nadeel aan deze constructie is dat je het op moet hangen met behulp van schroeven en pluggen.

Vind je onderstaande platenrek niet zo mooi? Overweeg dan deze lp-houder. Je kunt deze ook met schroeven bevestigen aan de muur en is verkrijgbaar in verschillende kleuren.

LP Vinyl & Tijdschriftenrek Houder voor Wand en Muur - Opbergsysteem & Display - 3 Stuks

★★★★★
44,95
Bol.com
as of 13 juni 2024 17:27

Ook handig: opbergrekken voor je LP hoezen

Wist je dat er ook veel heel veel verschillende opbergsystemen voor LP’s. Hier kun je wel meer dan 60 tot 70 LP Vinyl in op bergen. Kijk eens op bol.com naar deze mooie opbergrekken voor je LP hoezen. Als je er nog niet één hebt, dan is dit echt een must-have item!