De beste broekjes voor onder een jurk of rokjes

Jurkjes en rokjes, ze worden massaal gedragen tijdens de warmere dagen. Daarnaast worden de kledingstukken ook veel gedragen bij speciale gelegenheden zoals zakelijke evenementen, kerst, carnaval, festivals en bruiloften.

Veel mensen dragen een speciaal broekje die je onder de rok of jurk kan dragen. Voor vrouwen is dit een must-have item voor de kledingkast. In dit artikel gaan we je uitleggen waarom je zo’n broekje moet kopen, waar je op moet letten als je er één gaat kopen en welke wij aanraden.

TOP 8 | De beste broekjes die je onder je jurk of rokje kan dragen.

Hieronder lichten we de zeven broekjes uit die je onder je jurk of rok kan dragen. Als je nog niet hebt geïnvesteerd in zo’n broekje, dan is het hoog tijd om er één aan te schaffen. We hebben in het lijstje rekening gehouden met zoveel verschillende wensen. Overigens hebben ook veel jurkjes een open rug, daarbij is een BH zonder achterkant ideaal.

1) MAGIC Bodyfashion Maxi Sexy Hi Bermuda Zwart Vrouwen

De broekjes voor onder de jurk en rok van het merk Magic Bodyfashion zijn één van onze favorieten. Het lekker zittende broekje zorgt ervoor dat hobbeltjes en bobbeltjes mooi glad worden gestreken. Hierdoor staat je rokje of jurk nog mooier. Het broekje valt compleet weg onder de kleding door de naadloze afwerking aan de boven- en onderzijde. Ze zitten wel strak, maar niet te strak. Het broekje zit goed aangesloten rondom je lijf. Uit de reviews zien we dat meerdere klanten tevreden zijn dit over dit broekje. Het broekje is verkrijgbaar in drie kleuren: zwart, beige en huidskleur. Daarnaast kun je kiezen tussen S, M, L, XL, XXL, 3XL en 4XL.

MAGIC Bodyfashion Maxi Sexy Hi Bermuda Zwart Vrouwen - Maat L

★★★★★
27,59
Bol.com
as of 28 april 2024 08:47

2) Ten Cate Slips met lange pijpjes 2Pack Basic

Dit broekje van het merk Ten Cate ontvangt uitstekende reviews. Daarnaast ontvang je voor een relatief aantrekkelijke prijs twee broekjes die je onder een jurk of rok kan dragen. Deze variant is verkrijgbaar in verschillende maten zoals S, M, L, XL en XXL. De broekjes zijn verkrijgbaar in de kleuren zwart, beige, huidskleur, wit en ivoor. Het bedekt het breedste stuk van de bovenbenen en kruipt nauwelijks omhoog vanwege de elastische band aan het einde van de pijp. Verder is het broekje gemaakt van dunnere stof waardoor het ook niet heel warm wordt in de zomer. Een aanrader!

Ten Cate Slips met lange pijpjes 2Pack Basic Zwart - Maat M

★★★★★
32,69
Bol.com
as of 28 april 2024 08:47

3) Ten Cate Secrets Lange Pants – Verkrijgbaar in verschillende kleuren en maten

De Lange Pants van Ten Cate is één van betere en fijnste broekjes die je onder een jurk of rok kan dragen. Met dit broekje heb je geen last meer van schurende billen en benen. De randen zijn voorzien van bepaald materiaal dat niet kan opkrullen. Het kruisje is voorzien van katoenen materiaal dat zorgt voor extra comfort. De Shorts zijn verkrijgbaar in verschillende maten en in de kleuren zwart, rood en huidskleur (beige).

Ten Cate Secrets lange pants - L - Huidskleur

★★★★★
29,89
Bol.com
as of 28 april 2024 08:47

4) Sloggi Basic+ Dames Short lange pijp – Verschillende kleuren – Maat 40

Ga je liever voor de beste prijs/kwaliteit? Kies dan het broekje van Sloggi. Deze is iets goedkoper en draagt ook gewoon prettig. De maat valt hetzelfde uit als de normale kleding maat. Klanten geven in de beoordelingen aan dat het prettig draagt, ook wanneer je dikkere benen hebt. De stof is fijn de randen zitten niet te strak om je benen. Het broekje is tenslotte ook te dragen bij zomerse dagen. De beige kleur zorgt ervoor dat het broekje niet opvalt onder de jurk, echter kun je ook kiezen tussen de zwarte en witte kleur.

sloggi Basic+ Dames Short lange pijp - Zwart - Maat 42

★★★★★
13,46
Bol.com
as of 28 april 2024 08:47

5) Beeren Dames Softly Short Long Zwart

Wil je liever een iets korter broekje dragen onder je jurk of rokje? Kijk dan eens naar de short van het merk Beeren. Het heeft namelijk net iets langere pijpen dan een normale boxershort, waardoor het broekje ook niet onder de jurk of rokje tevoorschijn komt. Zorg er wel voor dat je een maatje groter koopt want ze vallen klein uit. Ook deze shorts zijn verkrijgbaar in de drie bekende kleuren en in diverse maten.

Beeren Dames Softly Short Long zwart-L

★★★★★
18,95
Bol.com
as of 28 april 2024 08:47

6) Shapewear voor billen, buik en dijen – corrigerend ondergoed high waist

Ben je op zoek naar een broekje die ervoor zorgt dat je er slanker en mooier uit ziet? Kijk dan naar deze shapewear voor je billen, buik en dijen. Met dit corrigerend ondergoed of shapewear kun je die zones aanpakken zonder dat het van buiten zichtbaar is. De naar binnen gestikte naden zorgt voor onzichtbaarheid onder kleding. Voor deze prijs is het een heel fijn broekje.

Shapewear voor billen, buik en dijen - corrigerend ondergoed high waist - zwart - maat M/L

★★★★★
8,80
Bol.com
as of 28 april 2024 08:47

7) Ten Cate – Secrets Seasonal – Short

Ben je op zoek naar een andere kleur? Kijk dan naar de Ten Cate Seacrets Seasenal. Ze zijn namelijk verkrijgbaar in veertien verschillende kleuren. De Secrets short zijn is onzichtbaar en daarom ideaal te dragen onder een strakke jurk. Klanten zijn positief over de kwalitet, pasvorm en de prijs.

Ten Cate - Secrets Seasonal - Short

★★★★★
18,66
Bol.com
as of 28 april 2024 08:47

8) Bamboe Short Naadloos – Zwart – 3-Pak – Maat L – Boxershorts dames – Dames ondergoed – Ondergoed dames volwassene

Heb je liever meerdere broekjes in je kast die je onder je jurk of rokje kan dragen? Kijk dan even naar deze Bamboe Short Naadloos set waar drie verschillende broekjes worden geleverd. Het zijn eigenlijk lange boxershorts, maar ideaal om te dragen onder de jurk. Voor een relatief aantrekkelijke prijs krijg je drie broekjes. Een koopje dus!

Bamboe Short Naadloos | Zwart | 3-Pak | Maat L | Boxershorts dames | Dames ondergoed | Ondergoed dames volwassene | Naadloos | Bamboe | Bamboe ondergoed dames | Bamboo | Apollo

★★★★★
19,75
Bol.com
as of 28 april 2024 08:47

Diverse redenen om een broekje voor onder de jurk of rok te dragen

Zo’n onderbroekje voor je jurk of rok wordt kun om diverse redenen raken. We gaan hieronder in op de diverse situaties.

Voor de warme dagen

Zoals aangegeven dragen we rokken en jurken voornamelijk in de zomer of wanneer we naar een warm vakantieland gaan. Er wordt aangeraden om een jurk of rok pas te dragen wanneer het minimaal 25 graden is. Wanneer het warm is, gaan we eerder zweten. Daarnaast schuur je bovenbenen langs elkaar af, waardoor je last kunt krijgen van warmtebultjes die enorm jeuken.

Ervaar je dit ook? Een broekje voor onder je jurkje of rok is dan de ultieme oplossing. Je creëert een tussenlaag waardoor je bovenbenen niet meer langs elkaar schuren. Hierdoor krijg je minder snel last van die vervelende warmte bultjes

Andere mensen kunnen niet onder je jurk of rokje kijken

Soms is het best wel spannend om een jurk of rokje te dragen. Eén van het grootste jurkjesprobleem is dat het zomaar omhoog kan gaan. Daarnaast kan je bij korte rokjes in bepaalde houdingen komen waardoor mensen zo maar je ondergoed kunnen zien, niet zo fijn voor je privacy en zitcomfort.

Neem bijvoorbeeld wanneer je op de fiets zit, dan kan zomaar de wind er onder komen. Daarnaast zie je dat veel mensen zo’n broekje ook tijdens carnaval dragen. Wanneer je aan het hossen en aan het springen bent, dan kan het rokje ook omhoog gaan. Denk ook aan de keren dat je voorover bukt omdat je iets op moet pakken. Een broekje die je er onder draagt creëert dan een soort extra laag zodat mensen niet je ondergoed (en andere dingen) kunnen zien.

Als corrigerend ondergoed

Op sommige momenten wil je er ook gewoon heel mooi en knap uit zien. Denk bijvoorbeeld op bruiloften (onder de trouwjurk), tijdens een fotoshoot of verjaardagen. De broekjes die je onder de rokjes en jurkjes kunt dragen kunnen ook dienen als corrigerend ondergoed. Corrigerend ondergoed vormt je lichaam, het vlakt rondingen af en verbetert je figuur. Let wel op dat je het ondergoed niet elke dag draagt.  Met het broekje zit alles strakker, waardoor het fijner is om de jurk te dragen.

Het hulpmiddel voor afzakkende panty’s

Heb je net jezelf in een mooie ladder loze panty gehesen, hangt het kruis na een half uur alweer tussen je knieën. Je kunt de strakke broek die je onder je jurk of rok draagt ook over je panty dragen. Niemand zal het zien, omdat deze broekjes strak om je lichaam zitten.  Hierdoor zal je panty niet zo snel meer afzakken.

Waar je op moet letten bij het kopen van een broekje voor onder de rok of jurk

Als je nog op zoek bent naar een onderbroekje, dan hebben we een aantal tips waar je op kunt letten. Zo kun je het aanbod iets selectiever maken en weet je zeker dat het broekje aan de wensen voldoet.

Maat

De maat is één belangrijk onderdeel. Het is belangrijk dat het broekje namelijk niet te strak zit omdat niet goed is voor je huid en lichaam. Het mag strak zitten, maar het moet niet knellen. Vaak staat er een maattabel weergegeven. Je kunt eventueel ook meerdere maten bestellen zodat je ze even kunt passen.

Lengte

Onder welke jurk of rokje wil je het broekje dragen? Dat is een belangrijke vraag om te stellen. Als het rokje of jurk kort of veel ‘bloot’ is, dan wil je natuurlijk niet dat het onderbroekje er onderuit komt. Zodra je er één binnen hebt, kijk dan ook even goed of je het mooi vindt.

De kleur

De kleur van de jurk of rok is ook van belang. Sommige kleuren matchen namelijk niet met elkaar. Als je bijvoorbeeld een witte jurk hebt, dan is niet handig om een wit of zwart broekje onder de jurk of rok dragen, je ziet dit namelijk erdoorheen. We raden dan aan om een broekje er onder te dragen in de kleur van de huid.

Extra functies, prijs & beoordelingen

Sommige broekjes hebben speciale functies, zoals een bil lift functie, zodat de boel een beetje gaat verschuiven en het er mooier uit ziet. Daarnaast is het van belang om de prijs en kwaliteit goed in de gaten te houden. Zoek eventueel naar reviews en beoordelingen over het product, zo weet je hoe andere mensen het broekje ervaren. Tenslotte heb je ook ‘packs’ zodat je de prijs kan drukken.

Bekijk hieronder nog meer onder broekjes voor jurken of rokken

Hopelijk heb je een keuze kunnen maken als het gaat om een broekje voor onder je jurk of rok. We raden aan om ze gewoon te gaan passen, zoals je dat met meerdere kledingstukken normaal doet. Ga genieten van de zon en hopelijk kun je er veel plezier aan beleven!