Badstop | Een essentieel hulpmiddel voor in bad

Het is heerlijk om even in bad te liggen. Badderen is namelijk goed voor je humeur, kun je beter slapen, het verlicht je spierpijn en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Wanneer je in bad gaat is een badstop essentieel. De badstop zorgt er namelijk voor dat het water niet wegloopt en je lekker kan genieten.

In dit artikel gaan we dieper in op de badstop. We gaan in op de verschillende soorten, lichten onze favorieten uit en geven nog een aantal andere tips zodat je helemaal kunt genieten in bad. Onlangs schreven we over de waterstopper, die ook ideaal is. We wensen je veel plezier met lezen!

De verschillende stoppen voor in bad

Een badstop staat ook wel bekend als een badstopper of afvoerstop. Ze zijn verkrijgbaar in twee soorten: één met een touwtje (ketting) en de ander met een soort draaiknop. Onze voorkeur gaat uit naar één met draaiknop, maar niet ieder bad beschikt hier over. Heb je geen draaiknop standaard in je bad, dan raden we aan om te kijken waar een touwtje aan vast zit. Let er dan op dat je niet hard aan het touwtje trekt. Niet iedere badstop is universeel te gebruiken. Het is soms even goed om te kijken of de diameter overeenkomt met de gootsteen van je bad.

Badstop, dit zijn onze favorieten

Is je badstop kapot gegaan en is de originele niet meer verkrijgbaar? Wij hebben onze favorieten op een rijtje gezet. Dit hebben we gedaan aan de hand van reviews, stijl en prijs/kwaliteit. Echter zien we dat de keuze uit stoppen voor in bad op het internet relatief beperkt is.

1) Orange85 Gootsteenstop – 52 mm – met Ketting – 25 cm

Gootstenen zijn er verschillende diameters. Eén van de veiligste keuzes die je kunt maken is deze van het merk Orange85. Meet even goed de diameter van je gootsteen op. Deze badstop is verkrijgbaar in de diameters 39mm, 44mm, 45mm en 52mm. We zien uit de reviews dat de afmetingen correct zijn. Als je niet weet welk formaat je hebt, dan raden we aan om er één te nemen van 44mm. De badstop werkt naar behoren en doet wat het moet doen. Daarnaast is de prijs ook nog eens betaalbaar. Kortom: een veilige keuze voor een betaalbare prijs.

Ga je op vakantie en weet je niet welke diameter je moet aanschaffen? Vraag dit eventueel even na bij het vakantiepark. Eventueel kun je ze voor de zekerheid ook alle vier aanschaffen.

Orange85 Gootsteenstop - 52 mm - met Ketting - 25 cm

★★★★★
7,49
Bol.com
as of 15 juli 2024 18:50

2) RVS Badkuip Afvoerplug badkamer (draaiknop)

Hou je iets meer van kwaliteit? Dan raden we aan om te kijken naar de stoppen voor in bad van het merk waterval. Dit kun je meer zien als een vervanger voor je huidige (luxe) badstop. Ook deze afvoerpluggen zijn verkrijgbaar in meerdere diameters. We raden aan om de oude stop even op te meten. Hierdoor weet je exact welke variant je nodig bent.

Uniek aan deze badstop is dat deze in hoogte verstelbaar is. Hierdoor past deze bij op vrijwel ieder bad. Er wordt een uitgebreide handleiding meegeleverd bij dit product. We zien in de reviews dat klanten lovend zijn over dit product. Deze badstop krijgt een gemiddelde score van 4,8 (van 5). Overigens zijn ze verkrijgbaar in meerdere kleuren. De volgende diameters zijn verkrijgbaar:  

43mm | 72mm

RVS Badkuip Afvoerplug badkamer - Badkuipstop met dubbele afdichting – verstelbare Badplug universele Afvoerplug voor uw badkuip - 72 mm

★★★★★
12,95
Bol.com
as of 15 juli 2024 18:50

3) Waterval pop-up waterstopper – Spoelbak Wastafel stopper – Badkamer Gootsteen Plug Stop

Deze pop-up waterstopper is ook een goede variant. Echter is deze alleen verkrijgbaar in een diameter van 66mm. Wanneer je badstop indrukt zal het water tegengehouden worden. Druk je nog een keer op de stop, dan zal het water door de gootsteen lopen. Dit is ideaal wanneer je op zoek bent naar een stevige badstop en je geen draaiknop hebt.

Waterval pop-up waterstopper – Spoelbak Wastafel stopper - Badkamer Gootsteen Plug Stop – 66mm Zwart

18,95
Bol.com
as of 15 juli 2024 18:50

4) Bächlein universele badstop – verchroomde afvoerplug van massief messing incl. vervangingsdichting, afvoerset voor elk standaard bad – afvoerset past precies

Deze variant op Amazon heeft al meer dan 2500 reviews verzameld en scoort gemiddeld heel goed. Dit is een pop-up waterstopper en ze garanderen dat hij geschikt is voor vrijwel ieder bad. De diameter is 72mm. De afvoerplug is verschoomd waardoor hij lange tijd mee gaat en van goede kwaliteit is. Kijk eens naar deze goede variant.

Niet ieder vakantiehuis of camping bad beschikt over een badstop

Goed om te weten: niet ieder vakantiehuis of een camping accomodatie beschikt over een badstop. Waarschijnlijk worden ze te vaak gestolen. Soms kun je bij de receptie vragen om een badstop. We raden aan om toch het zekere voor het onzekere. Schaf een universele badstop aan zodat je niet voor verassingen komt te staan.

Maak het bad beleving helemaal af!

Nu je de badstop hebt geregeld kunnen we door naar de accessoires voor je bad. We gaan hieronder in dieper in op de verschillende hulpmiddelen.

Badbom

De bad bom mag niet ontbreken in het bad. Ze worden ook wel bruisballen genoemd. Wanneer je deze bal in het bad gooit zal hij beginnen met bruisen. Ze zullen zorgen voor een lekkere geur, maar daarnaast ook voor een ontspannend gevoel. We raden aan om deze bruisballen in een grotere afgifte te bestellen, hierdoor per je uiteindelijk per bruisbal goedkoper uit.

Badplank

Wat doe je als je in bad zit? Het is ontzettend relaxt om even een netflix serie of film op te zetten. Je moet dan wel je laptop ergens kunnen opzetten. Een badplank is dan ideaal. Naast je laptop kun je ook je drinken erop zetten. De plank kun je bevestigen via de badranden. Ze zijn universeel en daarom geschikt voor meerdere baden. Aan de onderkant zitten anti-slip stickers zodat ze niet zo snel wegglijden.

Badkussen

Ben je zat om je hoofd tegen de ‘harde’ rand van het bad neer te leggen? Check dan eens de badkussens. Je kunt deze badkussens eenvoudig bevestigen met behulp van de meegeleverde zuignappen. Persoonlijk zijn we fan van dit kussen waar je het hoofd heerlijk tegen aan kan leggen. De badkussens zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren.