De leukste bardecoratie voor je eigen kroeg!

In de afgelopen jaren zijn er ontzettend veel kroegen en keten aan huis gebouwd. Het is namelijk fantastisch om met je maten in je eigen gemaakte kroeg of keet te zitten. Jullie zijn de baas over de keet of de kroeg, dus je kunt zelf bepalen hoe je het inricht en wie je uitnodigt. In dit artikel lichten we allerlei bardecoratie uit zodat je het mooi kan aankleden. Richten jullie het in als bruin café of hou je het liever strak? De keuze is aan jullie!

De leukste bar decoratie om je kroeg aan te kleden

Je wilt het natuurlijk gezellig maken in je kroeg. De muren mogen niet kaal zijn en je moet echt het gevoel hebben dat je de kroeg binnen stapt. We hebben hier een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. Er zullen vast ook een aantal ideeën niet relevant zijn, maar die kun je gerust overslaan.

Plaatsnaam borden

We willen eerst beginnen met de muur en het plafond, hoogstwaarschijnlijk voelt het nog een beetje kaal. In veel keten en kroegen zie je blauwe plaatsnaam borden terug. Nee, je hoeft ze niet te stelen. Je kunt ze gewoon online bestellen. Mocht je plaatsnaam niet uniek vinden, dan zijn er ook straatnaamborden die je kunt personaliseren.

Voetbalshirt inlijsten

Veel mensen houden van voetbal. Het is daarom leuk om te kijken of je een leuk voetbalshirt kan inlijsten. Dit kan van je eigen amateurclub zijn, maar ook van professionele eredivisieclubs of andere internationale clubs. Je kunt op verschillende platformen lijsten kopen om je voetbalshirt in te lijsten.

Sjaaltjes en vlaggen

Zo’n kroeg of keet wordt persoonlijk door unieke en eigen accessoires, souvenirs en andere dingen. Kijk daarom naar dingen wat een verhaal heeft. Wellicht heb je wel een aantal voetbalsjaaltjes of unieke vlaggen verzameld. Deze kun je mooi ophangen aan de muur in je eigen keet!

Bordjes en schilderijen van biermerken of andere (persoonlijke) hobby’s

Je hebt ze vast wel eens gezien wanneer je een bruin café inloopt. De talloze muurplaten van verschillende bier merken. Met deze klassieke bordjes creëer je een gezellig gevoel. Daarnaast zie je ook van deze muurplaten met grappige teksten. Kortom, een must-have voor je kroeg of keet!

Het verzamelen van unieke bierflesjes, glazen en/of bierdopjes

Je wilt het gevoel hebben dat er geleefd wordt in je man-cave. Daarom verzamelen veel keet eigenaren verschillende bierflesjes/glazen en zetten deze boven op een stevige kast. Hoe meer kleine accessoires en dingetjes, hoe gezelliger het wordt in de keet. Je kunt ook diverse bierdopjes verzamelen en deze verwerken in een tafel.

LP platen of hoezen aan de muur

In keten en kroegen worden er regelmatig plaatjes beluisterd. Deze worden vaak beluisterd met behulp van LP platen en een platenspeler. De lp-plaat hoezen en de LP platen zelf kunnen ook functioneren als wanddecoratie voor je keet of kroeg. We hebben onlangs een blog geschreven hoe je het beste LP platen aan de muur kan bevestigen.

Bieropener voor aan de muur met opvangbak

In de bar wordt natuurlijk bier gedronken. Als je gebruik maakt van flesjes en kratjes, dan raden we aan om bieropener met opvangbak aan de muur te plaatsen. Het ziet er allereerst leuk uit en heeft daarnaast ook nog eens een functie. Alle bierdopjes zullen opgevangen worden in de opvangbak, dus je kunt het ook iets netter houden.

Drankdispenser

Waarschijnlijk komen er ook mensen langs die iets anders drinken dan een biertje of frisdrank. Voor de mix en shotjes liefhebbers is namelijk een drankdispenser een must-have. Een drankdispenser is namelijk een tapkraantje voor dranken. Het voordeel is dat je de sterke drank op één stevige plek hebt. Het kraantje zorgt voor de juiste hoeveelheid in je glas. Overigens is het ook een mooie eyecatcher voor je keet of bar!

Neonlichten, ledstrips en lichtslangen

Neonlicht is warm en uitnodigend. Je ziet deze lichtjes daarom ook vaak terug in keten, kroegen en barren. Maar ook normale lichtslangen en ledstrips zie je ook veel terug om het gezelliger te maken. Het voordeel van LED-Strips is dat je de kleur met behulp van een afstandsbediening of kleur kan instellen, dat maakt het extra speciaal!

Barmatten

Heb je ook een bar? Kijk dan ook goed naar de barmatten. Ten eerste geeft het je bar iets meer dimensie en daarnaast is het ideaal voor het afdruipen. Je kunt ze kopen van verschillende biermerken, maar ze zijn ook verkrijgbaar in diverse kleuren.

Globebar

Ooit van een globebar gehoord? Dit is een wereldbol waar je whiskey of andere drank in kunt bewaren. Een echte eyecatcher voor je eigen kroeg of woonkamer. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, prijzen en maten. Wil je meer weten over de globebar? Lees dan ons artikel waar we je alles vertellen over deze unieke meubel.

Denk ook aan deze kroeg accessoires!

Naast de decoratie is het ook belangrijk om de randvoorwaarden goed te hebben. Denk bijvoorbeeld aan bierviltjes, zitgelegenheden en de muziek. We gaan hier dieper op in.

Shotglaasjes

Je kunt ze wel in iedere keet, bar of kroeg halen, shotjes. Een shot is een kleine hoeveelheid sterke drank. Je hebt hier speciale glazen voor, zorg dat je er genoeg van hebt. Je hebt namelijk niet zoveel zin om telkens de shotglaasjes om te spoelen.

Onderzetters/ bierviltjes

Je wilt het netjes houden in je kroeg of bar. Je hebt geen zin dat alles nat is, kleeft of vies wordt. Met behulp van onderzetters en bierviltjes zorg je ervoor dat je geen kringen krijgt op de tafels. Koop bijvoorbeeld bierviltjes zodat je ze na elke avond weg kan gooien.  

Barkrukken of banken

Het is fijn dat je ook even kunt zitten als je een avondje naar de bar, kroeg of keet gaat. Zorg daarom voor goede barkrukken of andere zitgelegenheden. Met barkrukken zit je hoger waardoor het net iets gezellig is. Je kunt ook kijken naar sta tafels, daarmee creëer je ook een gezellige situatie.

Geluidinstallatie

De muziek is één van de belangrijkste ingrediënten voor een fantastische avond. Daarbij is het van belang dat je de muziekinstallatie in orde hebt. Je kunt kiezen voor een losse (draagbare) muziek box, maar ook die je aan de muur kan bevestigen. Zorg vervolgens voor een leuke Spotify Playlist zodat de gezelligheid erin komt.

Koelkast en herbruikbare ijsklontjes

Het drinken moet lekker koud zijn. Je kunt kiezen voor een biertap, maar bierflesjes en blikjes zijn het handigst. Dit zet je natuurlijk in een goede koelkast. Komen er op een zaterdagavond veel mensen? Zorg er dan voor dat de koelkast groot genoeg is. We hebben onlangs ook een blog artikel geschreven over herbruikbare ijsklontjes voor als de nood aan de man is!

Prullenbak

Klinkt cliché, maar een prullenbak is wel een must-have voor je man-cave. Als je een kauwgum hebt of chips hebt gehaald, dan moet je de troep natuurlijk wel ergens kwijt kunnen. Je hebt ook kleine prullenbakken die bijna niet opvallen, maar hiermee hou je het wel netjes.

Dit maakt je hele kroeg compleet!

Wil je de kroeg zo inrichten dat het één van de beste in Nederland is? Kijk dan de onderstaande producten die je in de kroeg of bar kan zetten.

Rookmachine

Hoe later de avond, hoe vaak gezelliger het wordt. Sommige mensen beginnen dan te dansen op te muziek. Om je kroeg helemaal af te maken raden we aan om een rookmachine aan te schaffen. Je krijgt de sfeer erin en je maakt het feestje helemaal compleet.

Discolampen

Naast rook, zorgen discolampen of lasers ook voor een gaaf effect. Dit zie je namelijk ook veel in discotheken. Maar waarom haal jij de discotheek niet naar je kroeg of keet? Goede discolampen schaf je namelijk al aan voor €20,-. De discolampen zorgen dat de hele ruimte verlicht wordt, een supergave gadget!

Televisie

Niet alleen in het weekend, maar ook doordeweeks wordt de kroeg of bar gebruikt. Zorg daarom voor een televisie. Je kunt dan lekker een potje Champions League kijken met je maten of ‘stomme’ YouTube video’s. Je kunt er eventueel ook voor kiezen om hem tweedehands te kopen, dan bespaar je nog wat geld.

Beerpongtafel

In het weekend worden er allerlei (drank) spelletjes georganiseerd. Eén belangrijk spel dat niet mag onderbreken is beer pong. Twee teams, elk 10 cups met bier in een vorm van een piramide. Vervolgens moet je het balletje in de ander zijn team cups gooien. Als de bal in de cup terecht komt, moet de tegenpartij de cup opdrinken en wegzetten. We winnaar is bekend als één team geen cups meer over heeft. Je hebt fantastiche beerpong tafels die je ook kunt opvouwen.

Pooltafel en/of dartbord

Ga je liever voor een potje pool of darts? Dat kan natuurlijk ook met behulp van een pooltafel en een dartbord. Een dartbord kun je makkelijker aan de muur bevestigen. Een pooltafel neemt vaak wel iets ruimte in beslag, maar er zijn ook kleinere varianten beschikbaar!

Overige tips bij het aankleden van je kroeg!

We hopen dat je inspiratie hebt gekregen bij het lezen van de bovenstaande lijst. We hebben overigens nog een aantal tips om je keet of bar nog mooier te maken.

Bekijk de webshop van je favoriete biermerk

Op platformen zoals bol.com en Amazon kun je al heel veel bardecoratie vinden. Toch raden we ook aan om te kijken in de webshop van je favoriete biermerken. In deze webshops vind je net iets uniekere items voor je kroeg of bar.

Volg de veurzitter op YouTube om inspiratie op te doen

Wil je graag eens binnenkijken in andere keten of kroegjes? Kijk dan eens een aantal afleveringen van ‘De Veurzitter’ op YouTube. In deze serie gaan ze iedere week een andere keet bezoeken. Op deze manier kun je inspiratie en ideeën op doen voor je eigen bardecoratie.