Knisperende kaarsen met het geluid van haardvuur

Je hebt ze waarschijnlijk wel eens van gehoord of gezien; de knisperende kaarsen die het geluid geven van haardvuur. Het is een heerlijk product om te kopen. Ze zijn ook wel bekend onder de term ‘crackling candles’. In dit artikel gaan we je vertellen waarom je deze speciale kaarsen eens geprobeerd moet hebben. Onlangs schreven we over een nieuwe hype van kaarsen: Lees hier meer over de stijlvolle draaikaarsen.

Dit is de reden om een knisperende kaars eens uit te proberen

Knisperende kaarsen worden onder ‘luxe’ kaarsen geschaald. Ze laten je optimaal genieten van intense (diverse) geuren. Het unieke aan deze kaarsen is dat de lonten gemaakt zijn van hout. De houten lont zorgt voor een aangenaam knisperend geluid dat klinkt als een gezellig vuurtje. Door de intense geur en het geluid wordt er een rustgevende, gezellige en relaxte sfeer gecreëerd. Naast het geluid en de geur, is het ook een eyecatcher voor je interieur. De knisperende kaarsen zijn verkrijgbaar in meerdere geuren, kleuren en maten. Wanneer de kaars niet brandt zal je hem ook ruiken. Kortom, de moeite waard om het eens te proberen!

De beste en lekkerste WoodWick knisperende kaarsen

Je hebt verschillende WoodWick kaarsen. Wij hebben er in huis al een aantal opgebrand. We hebben de lekkerste voor je op een rijtje gezet, maar of jij dat ook lekker vindt ligt natuurlijk aan je eigen smaak. De onderstaande beschikken allemaal over het knisperende effect. Daarnaast hebben we ook gekeken naar verschillende soorten en situaties. Als je het cadeau geeft, kun je misschien beter kijken naar een kleine pack!

1) Woodwick Hourglass Medium Geurkaars – Fireside

Nog onbekend met de Woodwick knetterende kaarsen? Kies dan een HourGlass model in de medium grootte. Ze branden namelijk ongeveer 30 uur langer dan de mini variant, terwijl ze maar een paar euro duurder zijn. Deze kaars beschikt over frisse en natuurlijke geur. De geursoort wordt daarom ook gebaseerd op ‘houtig’. De kaars zit een zandloper vorm en de houten deksel kan gebruikt worden als onderzetter.

Woodwick Hourglass Medium Geurkaars - Fireside

★★★★★
25,51
Bol.com
as of 8 juli 2024 17:55

2) Woodwick Heartwick Flame Ellipse Geurkaars – Warm Wool

Een bestseller, de ‘warm-wool’ geur. Deze ovalen WoodWick kaars is een flame editie. De flame editie beschikt over een bredere vlam. Tel daarbij het knisperende geluid erbij op en het lijkt net een openhaard. De Warm Wool geur valt onder de categorie bloemig en wordt al jarenlang verkocht door het merk.

Woodwick Heartwick Flame Ellipse Geurkaars - Warm Wool

★★★★★
26,55
Bol.com
as of 8 juli 2024 17:55

3) WoodWick Medium candle Trilogy Island Getaway

Ben je een echte WoodWick fan? Kijk dan eens naar de Trigoly editie. Deze type kaars beschikt over drie lagen, elk met hen eigen geur. Hierdoor krijg je na een X aantal uren een nieuwe geur. Ze zijn wel iets duurder dan de normale editie, maar je krijgt er ook iets meer voor terug!

WoodWick Medium candle Trilogy Island Getaway

★★★★★
28,39
Bol.com
as of 8 juli 2024 17:55

4) Woodwick Luxe unieke Giftset Mini Jar – geschenkset – geurkaars – geurkaarsen – cadeauset

Wil je een kaars geven als cadeau? Dan moet je deze voordelige koop hebben. Dit artikel is namelijk al meer dan 50 keer beoordeeld op het bol.com platform en heeft een gemiddelde beoordeling van 3,8 ster (van de 5). Je kunt het geschenkset ook natuurlijk aan jezelf geven!

De set beschikt over drie verschillende kleine hourglass kaarsen. Totaal zorgt het voor ongeveer 60 branduren. Laat je huis heerlijk ruiken.

Woodwick Luxe Giftset Mini Jar - geurkaarsen - cadeauset

★★★★★
42,50
Bol.com
as of 8 juli 2024 17:55

Eén van de bekendste merken

Het toonaangevende merk bij knisperende kaarsen is WoodWick. De letterlijke Nederlandse vertaling is houten lont. Het bedrijf is opgericht in 2006 en is onderdeel van Yankee Candle. Yankee Candle is het grootste merk op het gebied van premium geurkaarsen in de Verenigde Staten. Het bedrijf heeft een patent op de knisperende kaarsen.

Sinds 2006 brengt WoodWick al knisperende kaarsen op de markt. Allereerst met de basic geurkaars, maar vervolgens is het assortiment telkens uitgebreid met nieuwe series. In 2010 werd bijvoorbeeld de Trilogy Candle Serie op de markt gebracht. Deze kaarsen bestaat uit drie verschillende lagen die hun eigen geur hebben. Hieronder gaan we dieper in op de verschillende series.

Het assortiment WoodWick knisperende kaarsen

Tuurlijk, bij het merk WoodWick heb je keuze uit talloze geuren. Toch heeft WoodWick het assortiment opgedeeld in verschillende kaarsen series. We gaan hieronder dieper in op elke serie zodat je het onderscheid weet.

Je hebt twee vormen, namelijk de HourGlass en de Ellipse. Daarnaast kun je kiezen uit één geur of de Trigoly serie, deze beschikt namelijk over drie lagen met elke laag een andere geur.

HourGlass Woodwick kaarsen

Eén van de meeste populaire kaarsen van WoodWick, de HourGlass serie. De naam is te danken aan de vorm van de kaars; namelijk een zandloper. Ze zijn verkrijgbaar in drie verschillende formaten: klein (20 uur), middel (60 uur) en groot (130 uur). Verkrijgbaar in meerdere geuren. Je kunt standaard kiezen of een Trigoly, waar we hieronder op in gaan. Ze zijn populairder omdat ze iets compacter zijn dan de Ellipse Serie.

Ellipse WoodWick kaarsen

De Ellipse serie lijkt veel op de HourGlass variant. Ovaal is de vertaling van Elipse, daarom de serie-naam. De Ellipse is verkrijgbaar in één maat, namelijk redelijk groot die ongeveer 50 uur brandt. Je kunt kiezen tussen één geur en een Trigoly variant, die over drie verschillende lagen beschikt.

Trigoly WoodWick kaarsen

De Trigoly kaarsen hebben drie lagen. Elke laag heeft zijn eigen geur. Hierdoor geniet je van meerdere geuren uit één kaars.  Ze zijn verkrijgbaar in bepaalde thema’s, zoals Winter of Fruit. Overigens kun je kiezen tussen een zandloper (HourGlass, drie maten) of een ovalen (Ellipse, één maat) vorm. 

Kaarsen voor buiten van Woodwick

Hoe fijn is het om in de buitenlucht een drankje te drinken. Maak het extra gezellig met een speciale buitenkaars van het merk. Wanneer je de kaars aansteekt krijg je vier vlammen met knisperend geluid. Ze ruiken heerlijk en zorgen er ook nog eens voor dat insecten wegblijven!

HearthWick Flame

Tenslotte heb je nog de HearthWick flame serie. De meeste kaarsen hebben een verticale vlam. De Hearthwick Flame serie is daarin net iets unieker, namelijk horizontaal. Hierdoor creëer je net iets meer gezelligheid en lijkt het meer op een openhaard.

Hoelang brandt een WoodWick knisperende kaars?

Je wilt natuurlijk zo lang mogelijk genieten van je WoodWick kaars. Waarschijnlijk is je al opgevallen dat ze redelijk lang meegaan. De duur van de tijd is afhankelijk van de grootte. Hieronder geven we je een indicatie zodat je weet hoelang een kaars van WoodWick brandt.

SoortGrootteUren
HourGlassKlein20
HourGlassMiddel60
HourGlassGroot80 – 130
EllipseMiddel50
Ellipse – TrigolyMiddel50
HourGlass – TrigolyKlein20
HourGlass – TrigolyMiddel60
HourGlass – TrigolyGroot80 – 130

Tips bij het branden van de eerste keer bij een WoodWick kaars!

een knisperende kaars vergt namelijk iets meer aandacht dan een normale kaars. De eerste keer is namelijk het belangrijkst. Lees ook eerst de handleidingen goed door voordat je hem aansteekt.

De eerste keer je WoodWick kaars branden vergt even aandacht. Als je hem de eerste keer goed brandt, kun je er later langer van genieten. Geef je kaars voldoende brandtijd om een smelt bad te ontwikkelen dat bij de eerste keer helemaal tot aan het einde van de rand loopt. Dit kan even een één of meerdere uren duren, afhankelijk van de grootte van de kaars.

Je gelooft het of niet, maar deze kaarsen hebben een soort van ‘geheugen’. Als eenmaal het brandpatroon is vastgesteld, is het moeilijk om dat te veranderen. Als je de eerste keer de kaars geen genoeg tijd geeft, kan er een tunnel gevormd worden rond de lont. Deze tunnel zal alleen maar dieper worden waardoor er op een later moment moeilijk zuurstof meer bij komt. Je hoeft dit na de eerste keer niet telkens te herhalen. Echter raden we wel aan om de kaars minimaal een uur te laten branden zodat je er lang van kan blijven genieten.