Fitness cadeau | Meer dan 20 sportieve gifts

In de afgelopen decennia is het aantal mensen dat in Nederland fitnest ontzettend gegroeid. In vrijwel iedere stad vind je een Basic – fit, Fit For Free of andere sportschool. Voordeel van de sportschool is dat je er lekker fit van wordt, je zelf kunt bepalen wanneer je er heen gaat en kun je ook nog spiermassa opbouwen.

Wil je een cadeau geven aan een fitness liefhebber? Dan helpen we je daar graag bij. Het vinden van een geschikt fitness cadeau kan namelijk een flinke opgave zijn. In dit artikel lichten we onze ideeën uit.

1) Fitness handschoenen

Tijdens het fitnessen wil je natuurlijk spiermassa kweken. Dit doe je onder andere door aan enorme apparaten te trekken. Om meer grip te hebben op de apparaten dragen veel finessers speciale handschoenen. Deze handschoenen zonder top zorgen ervoor dat je nog beter kunt fitnessen. Daarnaast bieden ze de beste bescherming tegen verwondingen, snijwonden en eelt.

2) Sport oordopjes of draadloze oordopjes

Veel mensen luisteren naar eigen muziek tijdens het sporten. Draadloze oordopjes hebben inmiddels plaats gemaakt voor de oordopjes met een draad. Bluetooth oordopjes zijn ideaal bij het sporten. Je hebt geen last meer van het draad en de beat van de muziek geeft jou net dat extra zetje. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. Zo heb je bijvoorbeeld een goedkope variant van bijvoorbeeld Trust, maar heb je ook de kwalitatieve van Apple, de Airpods.

3) Badslippers

 Nadat we hebben gesport douchen we ons. Je kunt je thuis douchen, maar vaak ook bij de sportschool. Omdat dit een openbare douche is maken er meerdere mensen er gebruik van. Het is daarom wel net zo fijn dat je de beschikking hebt over een paar goede badslippers. Persoonlijk zijn we fan van de Adidas slippers, één van de beste aankopen ooit die we in het leven hebben gedaan.

4) Handdoek

De meeste mensen fitnessen in de sportschool. Vaak als je sport, dan zweet je. Dit zweet komt terecht op de fitness toestellen. Wanneer je klaar bent met een apparaat maak je deze even schoon met een doekje of je handdoek. Het is namelijk niet heel fijn om een apparaat bezweet achter te laten. Daarnaast kun je de handdoek ook eventueel aanschaffen voor wanneer je gaat douchen.

5) Shakebakers

Bij een echte fitnessers mag de shakebaker niet ontbreken. Een eiwitshake kan nuttig zijn voor sporters die zich focussen op spiermassa. In een eiwitshake zitten ontzettend veel eiwitten. De eiwitten zijn de bouwstenen van de spieren. Om je spieren dus op te bouwen is het van belang dat je veel eiwitten binnenkrijgt. Met behulp van een shakebaker kun je het eiwit poeder makkelijk mixen en opdrinken.

6) Eiwitten: proteïne poeder, eiwitshake

Zoals we net aangaven moet je veel eiwitten (proteïne) binnenkrijgen om je spieren te kunnen onderhouden en opbouwen. We raden daarom aan om een eiwitshake te gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken. Je mixt de eiwitshake met water, melk, vruchtensap of een ander favoriete drankje. Gun je spieren het allerbeste.

7) Massage gun

Je kunt talloze redenen bedenken om te gaan fitnessen. De één wil graag fit worden en doet veel aan cardio, de ander wil dikkere armen kweken door vooral krachttraining. Na een goede fitness sessie kun je behoorlijk last krijgen van je spieren. Je kunt spierpijn krijgen of je spieren zijn na een sessie nog niet goed hersteld. Dan is het ideaal dat je de beschikking hebt over een massage gun. Aan de reviews kun je zien dat de massage gun ontzettend veel wordt verkocht.

8) Sportlegging

Speciaal voor de dames: een sportlegging. Ze zijn ontzettend populair door een paar redenen: je bent vrij om te bewegen, comfortabel in je fitness en je ziet er ook nog eens goed uit. Het geeft je figuur een mooie vorm. Wellicht is het leuk om aan een vrouwelijke fitnesser als cadeau te geven.

9) Springtouw

Wil hij of zij werken aan de conditie zonder er veel geld aan uit te geven? Geef dan een springtouw als fitness cadeau. Ze zijn geschikt voor jong en oud. Wanneer je uit je werk komt kun je de sportkleren aantrekken en beginnen met touwtjes springen. Touwtjes springen is namelijk één van de effectiefste work – outs die je kunt bedenken.

10) Smoothie cadeau

Als je naar de sportschool gaat, dan wil het nog niet direct zeggen dat je een fitgirl of fitboy bent. Toch letten veel fitnessers op wat ze eten. Ze willen er namelijk voor zorgen dat de tijd die ze in de sportschool besteden ook echt iets toevoegen aan het lichaam. Trakteer je dan zelf lekker op een echte smoothie. We hebben onlangs een artikel geschreven met de leukste smoothie cadeaus.

11) Dumbells

Haal de sportschool naar huis. Soms heb je niet helemaal zin om helemaal naar de sportschool te fietsen of rijden. Je kunt daarom ook de apparaten in huis halen. Het belangrijkste is dat je een aantal dumbells in huis hebt. Hiermee kun je ontzettend veel makkelijke oefeningen uitvoeren en zo je kracht te vergroten.

12) Energierepen

Houd de persoon waar je een cadeau aan gaat geven echt van sporten? Kijk dan eens naar energierepen. Deze energierepen zorgen er voor dat je tijdens een fanatieke sportsessie energie kan tanken. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende smaken zoals banaan, chocolade of multifruit.

13) Sportkleding

Fitnissen doe je vaak in sportkleding. Overigens zie je ook genoeg mensen in de sportschool die met een trui aan fitnessen. Kijk wat diegene nog niet in de kast heeft hangen. Persoonlijk zijn we bijvoorbeeld fan van broeken met een rits voor de zakken. Hier kun je bijvoorbeeld allerlei dingen in bewaren zoals je sleutel, oordopjes en je telefoon.

14) Sporttas

Een sporttas is wel een must wanneer je naar de fitness gaat. Je kunt je kleren daar in kwijt, je handdoek, slippers en andere benodigdheden. Er zijn ook kleinere (sportieve) tassen die je steeds vaker ziet in de sportschool. Wellicht zit er een leuke sporttas tussen.

15) Fitness mat

Wellicht wil je thuis even fanatiek bezig met een HIIT workout. Essentieel is dat je dan een fitness mat of yoga mat in huis hebt. Doe bijvoorbeeld een aantal buikspieroefeningen of andere workouts op deze zachte en comfortabele mat. De meeste zijn gemaakt van waterafstotend materiaal. Daarnaast zorgen ze voor veel grip waardoor jij je de oefeningen relaxt kan uitvoeren.

16) Sporthorloge of smartwatch

Wellicht een duur cadeau: een sporthorloge of smartwatch. Maar eerlijk is eerlijk, het is ideaal bij de fitness. Je kunt namelijk je sportprestaties heel eenvoudig bijhouden op je smartwatch. Hierdoor kun je de telefoon zo goed als thuislaten. Je kunt met je smartwatch ook verbinden met je draadloze oordopjes om muziek af te spelen.

17) Weerstandband

Nog een hulpmiddel dat je kan helpen om je conditie en spieren te verbeteren. De weerstandsbanden worden gebruikt om allerlei spiergroepen te activeren. Het grote voordeel is dat je zelf kunt bepalen waar je traint.  Uit de reviews blijkt dat de banden voldoen aan alle verwachtingen.

18) Fitness bank

Eén van de populairste zoektermen die gerelateerd zijn aan fitness is de fitness bank. Dit is ook niet zo gek, want ze worden door ervaren, maar ook beginnende sporters gebruikt. We raden aan om een verstelbare bank aan te schaffen. Hierdoor heb je meer diversiteit als het gaat om oefeningen. Je kunt talloze oefeningen uitvoeren op deze speciale bank. Een ideaal cadeau voor de fanatieke sporter.

19) Andere fitness apparaten

Je hebt nog ontzettend veel andere fitness apparaten die je naar huis kunt halen. Echter zijn de apparaten die we hebben vermeld leuk en betaalbaar om aan te schaffen als cadeau. Je kunt denken aan een hometrainer, crosstrainer, roeitrainers, stairclimbers en steppers. Let er wel goed op dat je voldoende ruimte hebt in je woning.

20) Zweetband

We zweten tijdens het sporten, dat is ook niet zo gek. Het is daarom leuk om zweetbandjes als cadeau te geven. Deze trekken het zweet aan en hierdoor komen minder zweetdruppels op het fitness apparaat terecht. Daarnaast is dit cadeau betaalbaar waardoor het leuk is om te geven.

21) Boeken over fitnessen of voeding

Wellicht is het leuk om een fitness boek cadeau te geven. In zo’n boek staat bijvoorbeeld een stappenplan welke oefeningen je allemaal uit kunt voeren en welke intensiteit. Daarnaast kan het ook leuk zijn om een boek te geven dat gaat over voeding. Deze boeken zorgen ervoor dat er nog meer uit de fitness sessie gehaald kan worden.

22) Fitness roller

 Nog een populaire zoekterm in combinatie met fitness, de fitness roller. Ze worden ook wel een massage roller genoemd. Hiermee kun je de spieren weer iets soepeler krijgen na een stevige sportsessie. Ook ideaal wanneer je last hebt van de rug. Een ideaal hulpmiddel tegen spierpijn.

23) Drinkbeker

Je verliest veel vocht tijdens het fitnessen. Zorg ervoor dat je genoeg blijft drinken zodat je het vol kunt houden. Plastic flesjes zijn niet meer van deze tijd. Heeft hij of zij nog geen goede drinkbeker? Dan is dit het moment om er één aan te schaffen. Je kunt deze makkelijk weer vullen met water. Een ideaal cadeau wanneer je er nog niet één hebt.

Veel succes met het zoeken van het juiste fitness cadeau!

We hopen dat we je op weg hebben geholpen met het vinden van het juiste fitness cadeau. Mocht je er nog niet helemaal uit zijn gekomen, neem dan eens een kijkje tussen ons andere cadeau lijsten. Daarnaast heeft bol.com ook een speciale pagina opgesteld waarin allerlei cadeaus worden uitgelicht.