De beste Walkie Talkie voor kinderen

Het spelen van verstoppertje, oorlogje of ander spel wordt ineens veel spannender met een walkie talkie. Kinderen kunnen op grote afstand met de vriendjes en vriendinnetjes communiceren. Het is daarom ook het beste antwoord wanneer je (te jonge) kind vraagt om een mobiele telefoon.

Zo blijven ze in contact met hun vrienden terwijl je niet hele tijd hoeft te kijken hoeveel ze op de telefoon zitten. Overigens kan je kind laten weten dat ze te laat komen voor het eten omdat ze te druk waren met het spelen van spelletjes. Bijkomend voordeel, je krijgt geen maandelijkse internet/bel rekening!

We hebben onderzoek gedaan en alle relevante informatie in één artikel gezet als het gaat om het kopen van een walkie talkie voor een kind.

Zo hebben we een lijst met de beste walkie talkie’s opgesteld en relevante vragen die je moet stellen wanneer je er één gaat kopen. Denk bijvoorbeeld aan de beste walke talkies’s, welke soorten er zijn en hoe je jouw zoon of dochter leert omgaan met een walkie talkie!

Vragen die je vooraf moet stellen bij het kopen van een walkie talkie voor je kind

Er zijn zoveel verschillende walkie talkie’s op de markt. Waarschijnlijk koop je er ook maar één of twee in je leven. Voordat je een walkie talkie gaat kopen is het handig om na te denken over de volgende aspecten. Hiermee kun je gerichter en makkelijker op zoek naar de portofoon.

Het aantal walkie talkie’s

Bedenk hoeveel walkie talkie’s je nodig bent. Heb je bijvoorbeeld meerdere kinderen, wil je er zelf ook één of wil je een systeem hebben waar je later makkelijk nieuwe walkie talkie’s aan kan toevoegen? Het aantal kan namelijk veel invloed hebben op je budget dat je wilt spenderen.

Opladen

Walkie talkie’s moeten worden voorzien van elektriciteit. Wil je maandelijks investeren in nieuwe batterijen of wil ze liever laden met behulp van het oplaadstation? Je hebt meerdere opties, dus kies er een die aan jouw wensen voldoet.

De afstand

Wanneer je een walkie talkie voor kinderen aan het kopen bent, dan moet je rekening houden met de afstand. Zijn je kinderen aan het spelen in verschillende ruimtes binnen je huis? Of willen ze communiceren op grotere afstanden? De afstand dat de walkie talkie ondersteund is dus een belangrijk element.

Handige (extra) functionaliteiten

Bedenk voornamelijk waar je de walkie talkie voor wilt gebruiken. De éne walkie talkie is bestendig tegen water en modder, de ander voor lange afstanden, de ander zijn weer simpel ontwikkeld voor plezier. Voor de kleinere kinderen is natuurlijk leuk dat je een walkie talkie in een opvallende kleur hebt. Overigens heb je ook walkie talkie’s die voorzien zijn van een zaklamp of een sleutelkoord gat zodat ze de item makkelijk mee kunnen nemen.

De top 3 walkie talkie’s voor kinderen

Hieronder lichten we de beste vier walkie talkie’s voor kinderen uit die je kunt overwegen. We hebben voornamelijk gekeken naar de beoordelingen en prijs/kwaliteit verhouding. Daarnaast hebben we proberen rekening te houden met verschillende wensen. Het is overigens altijd goed om de beoordelingen van andere klanten te bekijken.

1) TALK-IT Walkie Talkie Voor Kinderen en Volwassenen – 3 Stuks

Deze walkie talkie pack van Talk-IT scoort het best als het goed om de prijs/kwaliteit verhouding. Je krijgt drie walkie talkies voor een schappelijke prijs. Ze voldoen aan alle basisbehoeften en ze doen wat ze moeten doen. Zo heeft het een bereik van 3 kilometer, ben je goed verstaanbaar en kunnen ze tegen een stootje. De zaklamp, automatische energiebesparing en het sleutelkoord gat is tenslotte mooi meegenomen. De tientallen beoordelingen geven ook een goede indicatiie van de prestaties van de walkie talkies!

TALK-IT Walkie Talkie Voor Kinderen en Volwassenen - Portofoon - 3KM Bereik - 3 stuks - Geel Roze Blauw - Media Evolution

★★★★★
34,95
Bol.com
as of 17 juni 2024 14:31

2) M.Y.© Premium Walkie Talkie Voor Kinderen en Volwassenen 3-PACK

Dit is één van de best beoordeelde walkie talkie’s op het platform bol.com. In deze set worden drie verschillende walkie talkie’s geleverd. Ze hebben allen een eigen kleur in combinatie met een camouflage uitstraling. De Walkie talkies ondersteunen een afstand van 5km. De Walkie Talkie’s hebben een robuust ontwerp en met behulp van de ingebouwde zaklamp raak je nooit verdwaald in het donker. Het is geen kwaliteit van honderden euro’s, maar prima voor de kinderen die met de vrienden willen spelen. Ze zijn ook verkrijgbaar in een set waar twee Walkie Talkie’s worden geleverd.

M.Y.© Premium Walkie Talkie Voor Kinderen en Volwassenen 3-PACK – Portofoon Tot 5 KM Bereik – Gratis Koordjes - Camouflage Mix

★★★★★
39,95
Bol.com
as of 17 juni 2024 14:31

3) Alecto FR-175 Walkie Talkie 7KM – Inclusief Dual Charger Pod

De Alecto FR-175 walkie talkie lijkt minder geschikt voor kinderen, maar hebben wel betere specificaties. Zo heeft het een bereik van maar liefst 7 kilometers. Het grootste voordeel van deze walkie talkie is dat er een dual charger pod wordt meegeleverd. Hierdoor heb je geen geknooi met batterijen en kun je hem eenvoudig opladen met behulp van het stopcontact. Een iets duurdere koop, maar gaat wel langer mee dan de gemiddelde Walkie Talkie.

Alecto FR-175 Walkie talkie 7 km - Inclusief dual charger pod - Zaklamp - Wit / Zwart

★★★★★
49,99
Bol.com
as of 17 juni 2024 14:31

4) Boafeng Portofoon 4 Stuks – 10km bereik

Wil je direct vier walkie talkie’s aanschaffen? Kies dan deze set van Boafeng. Ze zijn niet alleen geschikt voor kinderen, maar ook voor volwassenen. Je kunt ze gebruiken met behulp van de meegeleverde oortjes of de luidspreker. Ze worden ook voornamelijk gebruikt in grote warenhuizen, beveiliging en op festivals. Hier worden ook oplaadstations meegeleverd zodat ze altijd voorzien zijn van stroom.

Baofeng® Portofoon 4 Stuks - Walkie Talkie - Communicatiemiddel - Met Oortjes - 5W - 10km Bereik - 400-480 Mhz - Met LED Zaklamp

★★★★★
74,95
Bol.com
as of 17 juni 2024 14:31

Situaties waar een walkie talkie nog meer van pas komt

Een walkie talkie is natuurlijk heel leuk wanneer je kinderen buiten spelen. Je geeft ze een stuk vrijheid, maar je hebt wel zicht op ze doordat ze communiceren via de walkie talkie. Je kunt op een leuke manier ‘meeluisteren’ met je kinderen. Op deze manier weet je ook hoe ze buitenshuis zijn. Daarnaast zie je dat ze ook vaak gebruikt worden wanneer je op pad gaat met twee auto’s (bijvoorbeeld op vakantie) en daardoor met de andere auto kan communiceren.

Leer je kinderen om met de walkie talkie om te gaan

Je wilt dat je kinderen goed om gaan met de walkie talkie. Er zijn enkele veiligheidsmaterialen die je kunt nemen wanneer je de walkie talkies aan je kinderen introduceert:

  • Herinner je kinderen aan de bestaande grenzen. Nu ze een walkie talkie hebben betekent het niet dat ze overal heen mogen lopen.
  • Als je in een dichtbevolkt gebied bevindt, dan kan het voorkomen dat iemand anders op hetzelfde frequentie bevindt. Als dit gebeurt en iemand zegt rare dingen, geef dan aan dat ze hier niet naar moeten luisteren en ze dit vervolgens moeten aangeven. 

Steeds meer nieuwe communicatiemiddelen

Communicatiemiddelen worden telkens vernieuwd en verbeterd. Vroeger deden we bijvoorbeeld veel met de postduif, rooksignalen of de krant. In de huidige tijd kunnen we elkaar bellen en appen via de telefoon of andere middelen via het internet. Hierdoor is het veel makkelijker om op afstand met elkaar te kunnen communiceren. Je kunt dus natuurlijk ook overwegen om een smartphone voor je kind aan te schaffen.

Lees ook: De beste bestuurbare auto voor kinderen