Cadeau voor je 18 jarige zoon, wij weten wat ze willen!

Het is bijna feest! Je zoon wordt binnenkort 18 jaar. De 18e-jarige verjaardag is één van de leukste mijlpalen in je leven. Vanaf je 18e levensjaar word je als zoon officieel als volwassen volgens de wet gezien. Dit betekent nu ook dat je zoon officieel mag stemmen, zelfstandig mag autorijden en zelf alcohol mag halen in de supermarkt en discotheek!

Dat je veel tijd en aandacht spendeert aan de 18e verjaardag van je zoon begrijpen we natuurlijk volkomen. Maar wat geef je cadeau aan je zoon die 18 jaar wordt? Daar gaan wij je in dit artikel mee helpen. Ze hebben vaak namelijk alles al, maar wij weten wat ze nog meer willen. Lees snel door om al onze ideeën te ontdekken.

Spelcomputer

Eén van de meeste dingen die jongens doen is het gamen. Waarschijnlijk ben je er als ouder niet altijd blij mee, maar ze kunnen zich er uren mee vermaken. Je hebt bijvoorbeeld de nieuwe PlayStation 5 die populair is onder de jongens. Je kunt daarnaast ook kijken naar accessoires voor de spelcomputer. Denk aan een extra controller of een gaming headset.

Rijbewijs

Je kunt nu vanaf je 16e beginnen met autorijles. Wanneer je 16 of 17 bent, dan mag je nog niet zelfstandig autorijden. Vanaf je 18e ben je in staat om zelfstandig de weg op te gaan. De meeste jongeren hebben niet genoeg geld gespaard om hun rijbewijs te kunnen halen. Je kunt daarom rijlessen als cadeau geven aan je 18e jarige zoon.

Smartwatch/ horloge

Een leuk hebbedingetje is de smartwatch. De smartwatch is een slim horloge die beschikt over allerlei handige functionaliteiten. Naast het uitlezen van de tijd, kun je ook applicaties gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van appjes, navigatie, Spotify en ga zo maar door. Je kunt eventueel ook kijken naar een normaal horloge.

(Elektrische) fiets

Waarschijnlijk studeert je zoon nog. Ze reizen iedere dag naar school: met de auto, fiets of openbaar vervoer. Wanneer ze iedere dag fietsen, overweeg dan om een nieuwe fiets aan te schaffen. Je ziet steeds meer jongeren met een elektrische fiets. Wanneer je iedere dag meer dan 10 km moet fietsen, dan raadt de fietsenmaker een elektrische fiets aan. Ze hoeven minder te trappen en zijn overigens veel sneller op school!

Smartphone

Wellicht is het een open deur, maar je smartphone gebruik je iedere dag. Als de smartphone van je 18e-jarige zoon aan vervanging toe is, dan kun je overwegen om een nieuwe smartphone als cadeau te geven. Zorg er wel voor dat je er een hoesje bij koopt, want jongens kunnen nog wel eens onhandig zijn met de dure toestellen. Een gewaarschuwd mens telt voor twee!

Muziek box of een noise cancelling headset

Je zoon vindt het waarschijnlijk om met kameraden lekker te chillen. Dit doen ze door te gamen of muziek te luisteren. Vanaf je 18e jaar krijg je waarschijnlijk steeds meer met alcohol te maken. Naast het drinken van een biertje mag goede muziek niet ontbreken. Schaf daarom een goede bluetooth muziek box aan voor je 18e jarige zoon. Daarnaast kun je ook kijken naar een uitstekende headset. Je zoon gaat waarschijnlijk naar het MBO/ HBO en zal wellicht reizen met de trein. Met behulp van een noise cancelling headset kun jij je even afzonderen van de wereld en volledig concentreren.

Zonnebril

Overweeg om een goede zonnebril aan te schaffen. De meeste jongens van 18 jaar hebben namelijk een zonnebril van een paar euro. Dit komt ook onder andere doordat ze er niet zuinig op zijn. Maar als we op vakantie zijn en het is een goede zonnebril, dan zijn we daar zeker trots op en gaan we daar zuinig mee op.

Games

Gamen is één belangrijke activiteit voor jongens. Kijk daarom eens naar nieuwe games. Jaarlijks komt bijvoorbeeld de nieuwe FIFA uit. Je hebt overigens ook ‘punten’ die je kunt kopen voor de meeste spelcomputers. Deze punten kun je weer inwisselen op je spelcomputer voor kleine dingen in de games. Dit worden ook wel in-app aankopen genoemd. Kijk bijvoorbeeld eens naar de Playstation kaart.

Bezoek een internationale voetbalwedstrijd

De meeste jongens doen aan sport. Denk aan voetbal, fitness en hardlopen. Hoe gaaf is het om met je zoon op pad te gaan naar een internationale voetbalwedstrijd? Dit kan natuurlijk ook van een andere sport zijn. Lekker even een weekendje weg naar Engeland om een Premier League wedstrijd te bezoeken. Je kunt ook een formule 1 race bezoeken. Een onvergetelijke ervaring!

Kleding

Kleding is altijd belangrijk voor jongens. Winkelen is niet de favoriete bezigheid van jongens. Toch is het wel belangrijk om er goed uit te zien. Is het misschien tijd voor een nieuw paar setje sneakers? Of is het tijd voor een echte goede winterjas? Wellicht is het dan nu de juiste tijd om dit aan je 18e jarige zoon als cadeau te geven.

Laptop

De laptop wordt ook steeds belangrijk in ons leven. Je ziet op scholen dat de schriften worden vervangen door de laptop en computer. Wanneer je zoon naar het HBO of universiteit gaat, dan is een laptop vaak een must. We zijn zelf fan van een Macbook, want die gaan jarenlang mee en hebben een lange levensduur. Het werkt overigens ook perfect wanneer je een iPhone hebt.

Koffer/tas

Grote kans dat je zoon in één van deze jaren op vakantie gaat met zijn maten. Bijvoorbeeld naar Mallorca of Albufeira om daar iedere avond uit te gaan. Zulke vakanties vergeet je nooit. Waarschijnlijk ga je dan met het vliegtuig. Het is dan een must dat je een goede en herkenbare koffer hebt waar je de kleren en andere vakantie spullen in kunt meenemen.

Parachute springen

Ook een cadeau idee die we veel terugzagen in forums: het parachute springen. Het is een unieke belevenis. Vooral op de Waddeneilanden, Rotterdam en Zeeland kun je heel mooi parachute springen. Het is een belevenis die voor veel jongens op de bucket list staat en een leuk cadeau om te geven!

Benodigdheden voor de sport, hobby en vrije tijd

We doen allerlei dingen in onze vrije tijd. Waarschijnlijk zijn er nog een aantal dingen die je zoon nodig heeft. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe gitaar, voetbalschoenen of een nieuwe televisie. Je kunt je zoon ook vragen wat hij graag wil krijgen voor zijn 18e jarige verjaardag. Eventueel kun je een budget afspreken zodat hij hier ook in mee kan denken.

Portemonnee

Nu je zoon steeds meer verantwoordelijk krijgt, zal hij ook zijn eigen geld nu gaan verdienen en dingen gaan kopen. Met behulp van een goede portemonnee weet je zeker dat je alles bij de hand hebt. Denk bijvoorbeeld aan je ID kaart, contant geld en je bankpas. Je hebt ook pasjeshouders die voornamelijk door mannen worden gebruikt!

Slipcursus

Als 18 jarige heb je nog weinig ervaring in het verkeer. Je begint dan eigenlijk echt te leren hoe je moet autorijden. We zien in verschillende forums dat een slipcursus een populair cadeau is voor jongens. Met een slipcursus leert je zoon hoe je om moet gaan met gevaarlijke weers- en wegomstandigheden.

LP Platenspeler

We kennen ontiegelijk veel verzamelaars in Nederland. De één verzameld flippo’s en de ander Pokemon kaarten. Luistert je zoon graag naar bepaalde muziek? Overweeg dan om een echte platenspeler aan te schaffen. Vervolgens kan hij dan zelf de platen gaan verzamelen. Je kunt daar ook allerlei accessoires bij aanschaffen. Onlangs hebben we nog een blog artikel geschreven hoe je LP platen het beste aan de muur kunt bevestigen.

Zelf bier brouwen

Jeej! Als 18e jarige mag je nu officieel volgens de wet bier drinken. Je hebt speciale cadeau pakketten die ervoor zorgen dat jij je eigen bier kan brouwen. Alles wat je nodig bent om je eigen bier te brouwen wordt geleverd in het pakket. We zien in de reviews dat mensen het een leuk cadeau vinden.

Boek om volwassenen te worden

Als broekie moet je nog veel leren. Waarschijnlijk heb je als ouder je zoon al een paar keer ergens op aangesproken. Je wilt natuurlijk ook niet betweterig doen. Gelukkig zijn er een aantal boeken die speciaal voor jongeren zijn gemaakt zodat ze volwassen kunnen worden. Wellicht een leuk kado!

GoPro

Ben je al bekend met de GoPro? Dit is namelijk een actie camera die voornamelijk gebruikt wordt bij extreme sporten. Denk bijvoorbeeld aan het skiën en mountainbiken. Je kunt er foto’s en video’s meemaken. Het grote voordeel is dat ze waterdicht zijn waardoor je hem overal mee naar toe kan nemen!

Bluetooth trackers

Waarschijnlijk hoor je wel eens van je zoon: Mam? Weet je waar mijn sleutels liggen? Dat is verleden tijd met bluetooth trackers. Samsung gebruikers kunnen de SmartTag gebruiken, iPhone gebruikers kunnen de AirTag gebruiken. Het is een klein apparaat die je aan een belangrijk element kan bevestigen, zoals je sleutels. Op je smartphone kan je zien waar de bluetooth tracker zich bevindt, dus daar ook mee het belangrijke item. Een ideaal cadeau voor mensen die nog wel iets kwijt raken!

Scheerapparaat

De hormonen beginnen steeds meer te werken. Je krijgt puistjes, een baard in de keel en krijgt haar. Haar onder je oksels, op de borst, onder de neus en veel meer plekken. Met behulp van een goed scheerapparaat kun je dit wegscheren. Zo blijft je zoon er verzorgd uit zien en kan hij op een fatsoenlijke manier de deur uit!

Drone

Een leuk hebbedingetje: de drone. Het is een luchtvaartuig die je vanaf de grond kunt bedienen. Ze worden steeds goedkoper en beter waardoor het leuker is om er één als cadeau te geven. We raden aan om goed op te letten op de reviews van de drones. Op deze manier weet je hoe je anderen de drone ervaren.

Klompen

Je herkent het vast wel: even snel naar buiten uit om iets weg te gooien. In huis hebben we vaak onze schoenen uit. Om naar buiten te gaan hebben we niet zoveel zin om helemaal onze schoenen aan te trekken. Een functioneel cadeau zijn daarom de klompen. Je stapt er heel makkelijk in en trekt ze binnen no-time weer uit.

Bardecoratie

Heeft je zoon een deel van het huis waar ze met de kameraden kunnen zitten? Wellicht is het tijd om het daar iets gezelliger te maken. Onlangs hebben we een blog artikel geschreven met allerlei leuke bardecoratie. Hierdoor maak je de vrijdag en zaterdagavonden nog leuker!

Beer-pong tafel

Wellicht is er het een raar cadeau, maar beer-pong is een populair drankspel onder jongeren. Je wilt je zoon natuurlijk niet pushen om veel alcohol te drinken, maar het is echt een cadeau waar je zoon blij zal worden. Niet iedereen heeft namelijk een echte peer-pong tafel. Zorg er ook voor dat je de juiste beer-pong accessoires erbij aanschaft!

Werkschoenen

Wellicht is het tijd voor de eerste baan. Daarnaast zal je zoon ook steeds meer helpen met klusjes. Werkschoenen zijn daarom ook een must. Zelf zal je zoon niet zo snel werkschoenen halen, dus wellicht is het een leuk cadeau om te geven. Daarnaast kun je er ook een heel pakket van maken: werkhandschoenen en werkgereedschap.

Symbolisch: pakje condooms

Vroeg of laat gaat iedereen wel eens de liefde bedrijven. Dit eerste keer gebeurd dit gemiddeld rond de 18e jaar. Zorg ervoor dat je zoon hier op voorbereid is en het natuurlijk veilig doet. Een pakje condooms halen in de winkel is super spannend. Dus je zoon zal het fantastisch vinden als hij cadeau krijgt.

Air Lounger

Jongeren vinden het heerlijk om te luieren. Je ziet ze daarom ook vaak voor de televisie om te spelen achter de spelcomputer. Het is dan ook heerlijk als je de beschikking hebt over een zitzak waar je lekker in weg kunt chillen. Daarnaast heb je ook lucht zitzakken, deze worden ook wel een Air Lounger genoemd. Je kunt ze eenvoudig gebruiken als je naar het park gaat om te chillen. Leuk om eens te overwegen.

Hopelijk heb je een verjaardagscadeau gevonden voor je zoon die binnenkort 18 jaar wordt

We hopen dat jullie als ouders een leuk en functioneel cadeau kunnen vinden voor je 18e jarige zoon. Geniet vooral van deze verjaardag. Onlangs hebben we een artikel geschreven met eten voor een verjaardag. Hierdoor kun je er helemaal een leuk feestje van maken. Daarnaast zie je dat er steeds meer spandoeken worden geregeld wanneer iemand 18 jaar wordt. Daar kun je eventueel ook nog over nadenken!