Dingen om te doen als jij je verveelt

We hebben allemaal wel eens dat moment dat je niet meer weet wat je moet gaan doen. Je zit maar op de bank naar je telefoon te staren, je verveelt je kapot. Gelukkig hebben wij een lijst gemaakt met daarin leuke dingen die je kunt doen wanneer jij je verveelt. We hebben proberen rekening te houden met iedere leeftijd. Het maakt dus niet uit of je een kind van 9, 10 of 11 jaar bent, of een volwassene van 45 jaar. Daarnaast zijn dingen wat bijna geen inspanning vergt, maar wel heel leuk is om te doen. Sommige dingen kun je alleen doen, andere weer met meerdere mensen. Hup, in de benen en ga iets doen. Hieronder lees je de beste tips voor de verveling!

Ga een wandeling in het bos maken

Ga naar buiten een maak een fijne wandeling in het bos. Wanneer je thuis verveelt is het belangrijk om even je hoofd leeg te maken. Je kunt kiezen voor een korte of een lange wandeling. Je kunt ook gewoon even naar het uitkijkpunt lopen om daar even lekker te genieten van het uitzicht.

Ga spelen met je (oude) speelgoed

Je hebt waarschijnlijk wel speelgoed in de kast liggen waar je vroeger veel mee gespeeld hebt. Denk bijvoorbeeld aan Pokémon kaarten, poppen of een voetbal. Het is heel leuk om met je oude speelgoed te spelen. Het is leuk om dit met iemand anders te doen, dus vraag je vriendin of vriend om mee te spelen.

Ga magneetvissen

Ben je al bekend met magneetvissen? Je gooit een magneet in het water en vervolgens hoop je dat er iets van ijzerwaar vast klemt. Heb je een brug bij jou in het dorp of stad? Gooi dan eens je magneetvis uit. Wellicht zijn er nog oude dingen die je op kunt vissen. Er zijn talloze video’s op YouTube waar mensen allerlei speciale dingen vonden.

Help met huishoudelijke klusjes

Deze tip is speciaal voor kids: help je ouders met huishoudelijke klusjes. Wellicht kun je helpen in de tuin, zoals het opruimen van bladeren. Misschien moet het gras nog worden gemaaid, of wat denk je van het opruimen van de besteklade? Je ouders zullen trots op je zijn.

Maak een puzzel

Puzzelen is een onderschatte activiteit. Het is namelijk hartstikke leuk, maar het is altijd lastig om je ertoe te zetten. Wanneer je eenmaal bezig bent wil je de puzzel ook zo snel mogelijk afmaken. Wanneer je nog niet zo ervaren bent met het puzzelen, dan raden we er één aan van 500 stukjes. Waarschijnlijk heb je op zolder nog wel een puzzel liggen, anders raden we puzzels van Jan van Haasteren aan.

Doe een online spel of bordspel

We zijn allemaal competitief en willen graag winnen. Dit doe je natuurlijk met een spelletje. Het maakt dan ook niet uit of het een potje mens erger je niet, levensweg of ganzenbord is. Je ziet overigens ook dat veel mensen bier-pong spelen, waar je iets meer skills voor nodig bent. Niemand in huis? Kijk dan of je een online game kan spelen met je vrienden of andere mensen. Pak eventueel oude spellen zoals De Sims of Age of Empires uit de kast!

Leer een instrument spelen

Je hebt vast wel eens gedacht: hoe gaaf is het om een instrument te spelen. Denk aan het spelen van ‘Fur Elise’ op de piano of ‘Fast Car’ op de gitaar. De ukelele is één van de makkelijkste instrumenten om te leren. De ukelele is een gitaar met vier snaren, daardoor is het makkelijker om akkoorden te spelen. Je hebt hem al voor €30,-. Het liedje ‘I’m Yours’ van James Blunt is één van de bekendste liedjes die je op een Ukelele kan zingen.

Ga naar het speelpleintje

Een speelpleintje is altijd leuk voor de kids, maar ook voor volwassenen. Speel bijvoorbeeld een potje tafeltennis, schiet een balletje over, ga de zandbak in of speel stoeprandje. Het is altijd fijn om even buiten te zijn. Het is heel goed om even naar buiten te gaan om even je hoofd ergens anders toe te zetten.

Bestuur een bestuurbare auto of drone

Het besturen van dingen is altijd leuk om te doen. Denk aan een kart, auto of een boot. Het is ook leuk voor jou en eventueel je kinderen om een bestuurbare auto of drone te besturen. Je kunt dan leuke stunts maken en lekker even racen, leuk tijdvermaak!

Verdiep je in fotografie

Het maken van goede foto’s vergt veel energie en daarvoor moet je veel oefenen. Verdiep je daarom eens in de fotografie wereld. Je hebt verschillende fotografie ‘regels’ waar je aan kunt houden zodat je nog mooiere foto’s kunt maken. Denk bijvoorbeeld aan de ‘regel van derden’; een foto met oneven items (bijv 3 bloemen) is vaak mooier dan een foto met even items (2 bloemen). Vervolgens kun je een wandeling maken en foto’s maken met je smartphone of fototoestel.

Ga dingen opzoeken met een metaaldetector

We hebben allemaal wel eens wat kwijtgeraakt. Dit kunnen dingen zijn die jou ontzettend veel waard zijn. Denk bijvoorbeeld aan een ring of een ketting. Met een speciale metaaldetector kun je zien of er iets van metaal in de grond zit. Vervolgens kun je met een schepje kijken wat voor metaal er in de grond zit. Een leuke hobby voor als jij je verveelt.

Speel de vloer is lava

Ben je al bekend met het spel ‘de vloer is lava’? Wanneer je de grond raakt, dan ben je af. Je kunt bepaalde objecten op de vloer leggen om het spel door het hele huis te kunnen spelen. Denk bijvoorbeeld aan kussens of kleden. Het is een leuk en simpel spel die je direct kan spelen!

Ga TikTok video’s maken

TikTok, een platform waar je leuke video’s op kunt plaatsen. Probeer het zelf ook eens. Je kunt een filmpje opnemen waar je iemand prankt, een mop vertelt, lekker danst of gekke filters uitprobeert. Het voordeel van TikTok ten opzichte van andere social media platformen is dat je met één video heel makkelijk viral kunt gaan.   

Maak van je trap een glijbaan

Ga plezier maken. Dit kun je doen door van je trap een glijbaan te maken. Kijk of je nog een oud matras in de kast hebt liggen. Vervolgens kun je op het matras gaan zitten en voorzichtig van de trap af te glijden. Zorg ervoor dat je niet van het matras glijdt, want anders kun je bezeren. Zorg ervoor dat een volwassene meekijkt.

Bezoek de escaperoom

Een escape room is een avontuur waarbij je als groep verschillende puzzels moet oplossen. Je krijgt hiervoor 60 minuten de tijd. Bij de eerste escape rooms was het doel ook echt letterlijk om uit een kamer te ontsnappen. Inmiddels zijn er verschillende verhalen, waarbij je bijvoorbeeld een moord moet oplossen of een kluis moet kraken. Super leuk om een keer te doen wanneer jij je verveeld!

Pak de spelcomputer

We kunnen ons vermaken met de spelcomputer zoals een PlayStation, Xbox of Nintento Switch. Ook wanneer je een spelcomputer die aan het verstoffen is in de kast kan heel leuk zijn. Wellicht heb je nog de Nintento GameCube of de Wii in de kast staan. Haal hem uit het stof en speel de oude spelletjes.

Opruimen en schoonmaken

We worden allemaal blij van een opgeruimd en schoon huis. Doe daarom de was, ruim je kledingkast op, reinig de badkamer of was de (buiten)ramen. Je kunt overigens ook de auto helemaal wassen, van binnen en van buiten. Stop er een auto parfum in en je auto ruikt weer helemaal als nieuw. Het zal dan een feestje zijn wanneer je weer naar het werk rijdt.

Netflix Serie, YouTube video’s of oude recordings van je zelf.

Op platformen zoals Netflix, Videoland en Amazon Prime staan ontzettend veel video’s, series en documentaires. Waarschijnlijk staat er nog wel een leuke tussen die je kunt bekijken. Daarnaast staat het platform YouTube ook vol met video’s en tutorials. Daarnaast is het altijd leuk om eens Happy Birthday (Je naam) in te tikken op YouTube. Een random persoon zingt dan voor je verjaardag.

Kijk overigens ook eens naar video’s die op je telefoon of op de computer staan. Waarschijnlijk zijn er vast nog wel eens video’s die je vergeten bent, maar wel grappig zijn om te bekijken.

Organiseer iets voor de oudere mensen

Veel oudere mensen zijn alleen. Ze zitten de hele dagen alleen achter de geraniums. Hoe zou jij het vinden als je later hele dagen alleen bent? Probeer daarom iets voor ze te organiseren. Ga daarom op bezoek bij oudere mensen. Vraag hoe het met ze gaat, haal wellicht boodschappen voor ze of zorg ervoor dat ze een leuke dag krijgen. De glimlach op het gezicht wil je voor geen goud missen.

Maak een fotoboek

In ons leven maken we zo ontzettend veel dingen mee. Grote kans dat we daar foto’s van hebben gemaakt. We raden aan om eens in de zoveel jaar eens een fotoboek te maken. Of dat nou van een vakantie is of foto’s die in een bepaald jaar zijn gemaakt, sla ze op in een fotoboek. Het is namelijk heel leuk om over een aantal jaar de boeken er weer eens bij te pakken en te zien hoe mensen zijn veranderd.

Sporten

Sporten is voor veel mensen een uitlaadklep. Ga bijvoorbeeld een stukje joggen of zwem een paar baantjes. Je kunt ook gaan mountainbiken of een normaal stuk gaan fietsen. Huur dan eventueel een mountainbike. Je kunt ook bepaalde balsporten gewoon in je eentje beoefenen. Hou een bal hoog of zet de éne kant van de pingpong tafel omhoog zodat je de bal tegen de ‘muur’ kan slaan!

Trucje op de trampoline

Met een trampoline kun je ontzettend leuke trucjes doen. Het is daarom ook een mooi hulpmiddel voor tegen de verveling. Geen trampoline bij huis? Kijk dan eens of er een bedrijf is waar je een tijdje kunt trampoline springen. Wellicht zijn er ook winkels waar je even de trampoline een tijdje kunt testen.

Zoek een bijbaan of andere manier om geld te verdienen

Probeer van je hobby je werk te maken. Dan voelt het namelijk helemaal niet als werken. Wanneer je aan het werk bent ben je vaak onder de mensen. De tijd gaat veel sneller wanneer je bezig bent. Vooral jongere mensen vervelen zich vaker, omdat ze over het algemeen meer vrije tijd hebben. Kijk daarom eens naar een bijbaan bij jou in de buurt. Ze zijn altijd op zoek naar krantenbezorgers bij jou in de buurt. Van de bijverdiensten kun je weer leuke dingen doen!

Ga iets lekkers koken

Ga de keuken in en maak iets lekkers. Op het internet staan zoveel gerechten die je kunt bereiden. Maar je kunt ook taarten gaan bakken of de BBQ aansteken. Haal simpelweg de ingrediënten in huis, volg de stappen en vervolgens kun je lekker gaan smikkelen!

Lezen, lezen en nog eens lezen

Je kunt tegen de verveling boeken gaan lezen. Doordat je zo meegevoerd kunt worden door wat de personages meemaken, blijft je geest alert en vergeet je eigen zorgen. Soms kun je niet stoppen met lezen omdat je graag wilt weten hoe het verhaal afloopt. Kijk eens op bol.com voor de beste boeken.

Luister muziek of een podcast

Dagelijks luister je wel eens naar muziek. Wist je dat muziek veel beter binnenkomt wanneer je een goede headset hebt? Dan hoor je alle klanken. Zing mee met Disney liedjes of luister een leuke podcast. Daarnaast is de Top2000 altijd een goede lijst om eens te beluisteren!

Chillen met je skateboard

Een skateboard is een plankje met daaronder een aantal wieltjes. Je kunt met zo’n hulpmiddel vaart maken. De echte professionals kunnen er allerlei trucjes meedoen. Oefenen, oefenen en nog eens oefenen, daar komt het op neer. Je kunt op YouTube allerlei video’s vinden hoe je een trucje kunt oefenen.

Update je social media accounts

De meeste Nederlanders en Belgen zijn actief op social media. Linkedin, Instagram, Facebook en Twitter zijn toch wel de grootste platformen. Bekijk je profiel en vraag jezelf af of je hier tevreden mee bent. Moet er een nieuwe foto op? Wil je bepaalde gegevens niet zomaar delen? Goed om eens naar te kijken!

Bel iemand die je al lang niet hebt gesproken

Mensen komen, mensen gaan. Over het algemeen leren we gigantisch veel mensen kennen in ons leven. Denk aan klasgenoten, collega’s en teamgenoten. Waarschijnlijk heb je in een bepaalde perioden van je leven een goede band met iemand gehad. Bel diegene is op en vraag hoe het met hem of haar gaat.

Start je eigen bedrijf

Verveel jij je wel eens vaker? Dan is een eigen bedrijf starten echt iets voor jou. Wanneer je een eigen bedrijf start kun je daar in vastbijten. Je kunt er dagelijks mee bezig gaan en je komt erachter dat je met veel verschillende te maken krijgt. Je hoeft niet direct naar de KvK, maar een website opzetten is ook al een beste en leuke klus.

Leer een nieuwe taal

Het spreken van meerdere talen is echt een kunst. Wanneer jij je verveelt, kun je overwegen om een nieuwe taal te gaan leren. Denk aan Frans, Spaans of Italiaans. Ook handig wanneer je op vakantie bent!

Plant een boom

Heb je kinderen? Plant dan eens een boom in de tuin. Je kinderen kunnen hem dan water geven en de boom zien opgroeien. Het is daarom ook heel leuk om even de Intratuin te bezoeken. Je zult versteld staan wat je allemaal kunt kopen bij deze grote winkelcentrums.

Wandelen en trucjes met je huisdier!

We worden allemaal wel blij van onze huisdieren. Of dat nou een hond of een konijn is. Heb je nog geen huisdier? Overweeg dan om er één aan te schaffen. Je gaat hem na een paar maanden zien als maatje. Heb je al een huisdier? Leer hem dan trucjes! Op YouTube staan talloze video’s waar ze bepaalde trucjes leren.

Installeer een datingsapp

Nieuwe mensen leren kennen is altijd leuk. Wellicht verveel je omdat al je vrienden of vriendinnen iets doen met een partner. Ben jij nog single? Doe er dan iets aan. Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan, maar een datingsapp kan al een stap in de goede richting zijn.

Ga breien

Breien is echt een mooie activiteit tegen de verveling. Op het internet zijn veel websites die tips brei tips geven aan beginners. Je hebt breiwol, breigaren en een breipatroon nodig. Het is namelijk supergaaf om je eigen sokken of een muts te breien. Het vergt wel even wat oefening!

Kamperen in je eigen tuin

Waarschijnlijk heb je dat vast wel eens gedaan, kamperen in je eigen tuin. Nodig een vriend of vriendin uit, koop een tent, zet de tent op in de achtertuin, een paar slaapzakken, chips en drinken en je bent klaar om te kamperen.

Vouw je eigen origami

Waarschijnlijk heb je wel eens de series La Casa Da Papel of Prison Break gekregen. In bepaalde afleveringen zie je daar origami’ s. Bij een origami vouw je een blaadje papier tot een mooi kunstwerk. Denk aan een mooie bloem, een fantastisch vliegtuig of een kraanvogel. Er zijn verschillende stappenplannen te vinden, zoek simpelweg gewoon op ‘origami papier vouwen’ en je krijgt talloze ideeen!

Ga een potje darten

De sport darten is een populaire sport, voornamelijk in de maanden december en januari. Darten kun je namelijk heel makkelijk doen. Het is simpelweg drie pijlen gooien op een rond bord. Echter is het nog wel moeilijk om telkens de 20’s te gooien, het liefst in de triple, want dan krijg je 60 punten. Hang een dartbord op en ga eens oefenen op die tripple 20’s!

Koop (online) nieuwe kleren

Nieuwe kleren, daar worden we gelukkig van. Was je altijd nog op zoek naar bepaalde laarsjes of een mooie rode trui? Dan heb je daar nu gelukkig alle tijd voor. Kijk ook eens naar nieuwe webshops, vaak hebben ze meer te bieden dan je denkt.

Ga een rondje rijden

Een rondje rijden is altijd goed tegen de verveling. Er zijn vast wel plekken in je woonplaats die je nog niet hebt ontdekt.  Je kunt er ook een spelletje van maken. Omste beuren mag je bepalen of je links of rechts gaat, hierdoor zal je op de gekste plekjes komen.   

Ga naar het buitenland

Verveel jij je vaak op zondag? Kijk dan eens naar een stedentripje die je in het weekend kan doen. De goedkoopste vlucht naar Dublin kost bijvoorbeeld maar €19,-. In een uur ben je in een heel ander land en stad. In het buitenland kan je nog veel ontdekken.

Kleuren op nummer

Tegen de verveling kun je allerlei dingen tekenen. Enige nadeel is dat je van te voren moet weten wat je wilt tekenen en hierbij nadenkt. Wil je liever niet nadenken bij het tekenen? Kijk dan eens naar kleurboeken waar je moet kleuren op nummer. Onlangs schreven we een artikel met daarin de beste kleuren op nummer boeken voor volwassenen.

Speel 30 Seconds

Iedereen kent het spel 30 Seconds wel. Je speelt het spel minimaal in twee teams van twee. De één omschrijft een woord of object, de ander moet proberen te raden wat er op het kaartje staat. Het is een heel leuk spel om even lekker met elkaar te lachen.

Ga naar het strand

Het strand is één fijne plek waar je even je hoofd leeg kan maken. Waai lekker uit, loop even rustig langs het strand, neem eventueel in een duik in de zee (ook al is het heel koud, Wim Hof doet het ook), maak een zandkasteel, graaf een gat of kijk naar de windsurfers. Je kunt ook een retourtje boeken naar de Waddeneilanden om daar een ritje te maken.

Speel verstoppertje, buskruit of een ander (retro) spelletje

We hebben er ons vroeger urenlang mee vermaakt. Spelletjes zoals verstoppertje, buskruit of ik zie ik zie wat jij niet zijn simpel waar bijna niks voor nodig bent. Pak een stuk krijt en ga naar buiten. Krijt pijltjes op de stenen waar de ander moet gaan zoeken en het lachen kan beginnen.

Ga in bad of spring onder de douche

Veel mensen hebben een bad, maar zitten er nauwelijks in. Dat is natuurlijk zonde, want hoe relaxt is het om even een warm bad te nemen. Schaf eventueel een bad bom aan. Lekker even met je waterdichte telefoon social media langs swipen en de gedachte op 0!

Bouw een fort

Je kunt een fort op verschillende manieren bouwen. Bijvoorbeeld in de berging met wat kleden en stokken. Maar je kunt ook naar het bos gaan en een fort bouwen van takken en andere dingen die in het bos liggen. Neem eventueel een schep mee zodat je een put kan graven!

Ga vast op zoek naar een droombestemming

De meeste mensen gaan ieder jaar op vakantie. Wanneer jij je verveelt, dan is het de ideale mogelijkheid om op zoek te gaan naar je droombestemming. Wil je altijd nog eens een verre reis maken? Ja!? Vraag je dan af wat je trekt en welke gebieden je wilt bezoeken.

Diamond painting

Diamond painting is één hobby die de afgelopen jaar ontzettend populair is geworden. Het is simpelweg steentjes of diamantjes plaatsen op een canvas. Het canvas bestaat uit heel veel verschillende vakjes. Elk vakje heeft een getal of letter, dat staat voor een kleur diamant of steentje. Wanneer je het hele canvas hebt gevuld met steentjes, dan zal het uiteindelijk een mooie schilderij worden.

Maak een kampvuur en vergeet de marshmallows niet

Schaf een vuurkorf aan en maak vervolgens een mooi kampvuur. Je kunt hier lekker met een gezelschap om heen staan en een drankje drinken. De kinderen kunnen lekkere marshmallows maken. Pak een stokje, druk de marshmallow erop, even het vuur in en smikkelen maar.

Doe een (gratis) cursus

We zijn nooit uitgeleerd, ook niet wanneer je de 50 bent gepasseerd. Met behulp van het internet heb je toegang tot veel verschillende (gratis) cursussen. Wil je bijvoorbeeld eens programmeren leren? Kijk dan eens naar de website www.codecademy.com. Het platform www.coursera.org beschikt ook over veel gratis cursussen.

Ga vissen

Vissen is pure ontspanning. Je hoeft even niet te denken aan school, je drukke baan of andere dingen. Daarnaast is het ook nog eens spannend ook, want wat haal je binnen? Hoe gaaf is het om in gevecht te zijn met een grote snoek. Bekijk hier leuke visspullen die handig zijn. Maar eh, wel even terug het water in gooien he!

Interieurstijlen en woningindelingen van andere mensen kijken

We zijn altijd nieuwsgierig als we een woning instappen die we niet kennen. Wat is de stijl, hoe hebben ze het ingericht, hoe ruikt het? Gelukkig staan er op funda ontzettend veel huizen wat je kan bekijken. Je kunt eventueel inspiratie uit deze foto’s halen en toepassen in je eigen huis.

Kijken hoe een bril staat in de virtuele paskamer

Wist je dat je virtueel brillen kunt passen? Met behulp van een camera van bijvoorbeeld je telefoon of laptop kun je de bril passen. Dit kun je doen op de websites van Pearle, Charlie Temple en Specsavers. Wel grappig om te zien hoe een bril jou staat.

Ga lekker slapen

Een goede nachtrust is belangrijk. Wanneer het al avond is en je niet zo goed weet wat je moet doen, ga dan gewoon lekker in bed liggen. Op tijd naar bed zorgt ervoor dat je morgen de dag fijn begint.

Ga tekenen

Een pen/potlood en een stuk papier en je bent klaar om te gaan tekenen. Kijk even op het internet hoe je bepaalde dingen kunt tekenen. Kijk bijvoorbeeld eens naar de website www.artforkidshub.com. Op deze site staan talloze tutorials hoe je dingen kunt tekenen.

Plan een feestje

‘Liever te dik in de kist, dan een feestje gemist’. Verveel jij je? Breng dan positiviteit in het leven. Regel een karaoke set, sla wat drank in, nodig je vrienden uit en gaan met die banaan!

Maak een bucket list

Een bucklist is een lijst met dingen die iemand gedaan wil hebben in zijn leven. Denk aan bungeejumpen, een berg beklimmen, in een sportauto rijden, een marathon lopen of meedoen aan de Nieuwjaars duik.  Als je verveelt is het ideale moment om een keer na te denken over je bucket list!

Doe aan krachttraining

Heb je het gevoel dat je iets meer spieren kan gebruiken? Overweeg dan om aan krachttraining te doen. Heel veel mensen verdiepen zich helemaal in deze wereld. Niet alleen welke oefeningen je moet doen, maar ook voeding en de intensiteit. Na een aantal maand zal je zien dat je lichaam is veranderd. Bekijk hier krachttraining accessoires.

Bekijk de sterrenhemel

Als het donker wordt en je kijkt naar boven, dan zie je de sterrenhemel. Ga lekker in het gras liggen en kijk naar boven. Je komt dan helemaal tot rust. Met behulp van een telescoop of een sterrenkijker kun je de sterren nog beter zien.

Voer de eenden of hang voer op voor de vogels

Heb je even niks te doen, dan is het leuk om even de eenden te voeren. Waarschijnlijk heb je wel een vijver waar veel eenden komen. Daarnaast kun je ook voer of een vogelkast nestje ophangen voor de vogels. Leuk tijdverdrijf en de dieren zijn er blij mee.

Ga picknicken

Picknicken is een maaltijd nuttigen in de buitenlucht, maar wel ergens anders dan in de horeca of bij je woning. Bijvoorbeeld op een berg, in het park of een grasveld. Pak een kleed, koeltas, wat drinken en wat eten en je bent klaar om te gaan picknicken. Als het iets kouder is, trek dan even goede warme kleren aan. Bekijk hier alle picknick benodigdheden die je nodig bent.

 Ga geocatchen!

Lijkt het je leuk om schatten te gaan zoeken? Dan is de applicatie geo – catching echt iets voor jou. Je vindt niet echt schatten, maar een logboek. In dit logboek kun je jouw naam zetten. In de applicatie staat waar deze ‘schatten’ zijn verstopt. Vervolgens loop je naar de locatie (met behulp van GPS). Eenmaal aangekomen kan je beginnen met het zoeken naar de cache. Vaak staan er wel tips om het je iets makkelijker te maken.

Google jezelf

Google jezelf, je zal versteld staan op welke websites je allemaal staat. Denk aan hardloopwedstrijden, sportverenigingen en wellicht ook nog wel andere plaatsen. Leuk om eens te doen!

Bekijk hoe je geld kan besparen

Geld is niet het enige wat ons gelukkig maakt, maar het is wel fijn dat je iets hebt. Het is daarom ook goed om eens in de zoveel tijd te gaan kijken hoe je geld kan besparen. Betaal je maandelijks voor diensten die je helemaal niet gebruikt? Dan is dat natuurlijk zonde. Wellicht zijn er ook dingen die je kunt verkopen omdat je ze toch niet meer gebruikt. Voor dit geld kun je weer nieuwe leuke dingen kopen!

Bedenk wat je voor je verjaardag wilt krijgen

‘Wat wil je voor je verjaardag hebben’? Dat is voor mij persoonlijk één van de lastigste vragen van het jaar. Nu je toch verveelt, kun je alvast nagaan denken wat je wilt krijgen. Wellicht kan de bucketlist die je hebt opgesteld je hier ook bij helpen.

Organiseer een game night met je vrienden

Gamen is leuk tijdverdrijf dat je samen kunt doen met je vrienden. Vaak zit je allemaal alleen thuis en spreek je elkaar door de headset. Maar hoe leuk is het om een game party te organiseren? De hele nacht met elkaar door gamen. Iedereen neemt de televisie en spelcomputer mee naar één vriend en gamen maar! Veel gezelliger en een unieke ervaring.

Bezoek de vlooienmarkt

Een vlooienmarkt wordt ook wel de rommelmarkt genoemd. Op deze markt worden allerlei tweedehands spullen aangeboden. Soms is er ook een veiling waar duurdere spullen worden aangeboden.  Wellicht gaat het je niet om de producten, maar op zo’n rommelmarkt is er altijd wel iets te beleven.

Kopje koffie of een ijsje?

Even je huis uit, dat is wat je moet doen als jij je verveelt. Ga daarom even naar de koffiebar en trakteer je zelf even heerlijk op een cappuccino. Liever zin aan een ijsje? Ga dan op zoek naar de ijscoman of de cafetaria. Heeeerlijk!

Ga bowlen of karten

Bowlen en karten zijn activiteiten die je redelijk simpel kan doen. Reserveer een baan en je bent klaar om te gaan. De activiteiten zijn competitief, dus dat maakt het extra leuk. Lukt het jou om een strike te gooien? Je kunt overigens ook gewoon lekker met zijn tweeën gezellig gaan bowlen, dat is helemaal niet raar!

Het ballon spel

Het ballon spel, een heel simpel spel, maar je kunt er wel moe van worden. Blaas een ballon op. Vervolgens ga je de ballon met zijn tweeën hooghouden. De ballon mag grond niet raken. Als jij aan de beurt bent en de ballon valt op de grond, dan heb je verloren. Daag elkaar uit om het leuk te maken. Soms zie je dat mensen snel over de bank heen klimmen om met een duik de ballon nog omhoog te tikken. Lachen en leuk!

Pak de LEGO erbij

LEGO blokjes, we hebben er vrijwel allemaal wel eens mee gespeeld. Je gooit de LEGO bak op de kop en begint vervolgens een mooi huis of stadion te bouwen. Het is een leuke bezigheid. Je kunt ook eens op internet zoeken naar LEGO bouwtekeningen van andere mensen. Laat je inspireren en maak je eigen LEGO bouwwerk.

Zet dingen die je niet meer gebruikt op marktplaats

We hebben allemaal wel dingen in huis die we niet meer gebruiken, maar we andere mensen nog wel blij mee kunnen maken. Denk aan oude spelletjes, kleren of een fiets. Wanneer je het niet meer gebruikt kun je het beter verkopen. Je zult versteld staan hoeveel geld je kunt krijgen voor tweedehands spullen.

Ga schaatsen of skeeleren

Een leuke en eenvoudige bezigheid: schaatsen. Pak de schaatsen van zolder en bezoek een schaatsbaan bij jou in de buurt. Het is heel leuk om even op de schaatsen te gaan staan. Is het midden zomer? Kijk dan eens naar skeelers. Lekker even met je kameraad of vriendin een eindje rolschaatsen in de zon, heerlijk!

Ga dingen verzamelen

Het is heel leuk om dingen te verzamelen. De één verzameld flippo’s, de ander verzameld Pokémon kaarten. Bedenk je zelf wat je echt leuk vindt om te hebben. Veel mensen vinden het bijvoorbeeld ook leuk om LP platen te verzamelen. Deze kun je in je vrije tijd dan afspeuren op het internet en vervolgens luisteren. Je kunt ook LP platen aan de muur hangen, je leest hier hoe je dat doet!

Applicaties op je smartphone

Er komen steeds nieuwe applicaties beschikbaar op je smartphone. In de PlayStore vind je talloze applicaties voor je Android toestel, in de AppStore vind je applicaties voor je iPhone. Kijk welke momenteel nu populair zijn en welke eventueel worden aangeraden door de redactie. Het zal de tijd doden tegen de verveling.

Leer danspasjes vanaf het internet

Geloof me, het is hartstikke leuk als je bepaalde danspasjes kunt. Het zal je helpen op de dansvloer in de kroeg of discotheek. We kennen allemaal wel ‘de switch’ van Fortnite. Daarnaast heeft kinderen voor kinderen ook allerlei danspasjes die leuk zijn om te leren. Doe die televisie aan en ga dansen. Je kunt ook eventueel ‘Heel Holland in beweging’ spelen!

Ga in huis golfen

Deze activiteit is simpel, maar je moet wel even de juiste benodigdheden in huis halen. Je kunt namelijk een golf hole in huis halen. Je kunt dan vervolgens golfen in je eigen huis. Je ziet deze golf accessoires soms ook op het toilet.

Pak de knikkers van zolder

Vroeger was het knikkeren helemaal in. Het zijn kleine balletjes gemaakt van glas die je in het gat moet gooien. Je kunt ook zogenaamd voor het potje gaan zitten met de benen wijd. De ander moet dan van een bepaald aantal tegels met kleine knikkers de grote knikker raken. Wanneer je met een kleine knikker de grote knikker raakt, vervolgens in het potje valt, dan win je de knikker. Je kunt knikkers eenvoudig online kopen.

Zorg dat je voorbereid op je volgende ‘verveel’ moment

Hopelijk hebben we je kunnen inspireren met allerlei dingen die je kunt doen wanneer jij je verveelt. We raden aan om je goed voor te bereiden voor een eventuele volgende keer dat jij je verveelt. Haal wellicht kleine simpele dingen in huis. Probeer daarnaast dingen te plannen met anderen zodat je altijd wat te doen hebt. Heb jij nog een leuk ding wat je kunt doen? Laat het ons dan weten!