Top 5 | Deurhangers voor kleding

Kleding. We hebben ontzettend veel kleding in de kast hangen. Soms heb je kleding dat je niet in de kast wilt hangen, maar even op wilt hangen om ze de volgende dag weer aan te trekken. Daarom zijn veel mensen op zoek naar een deurhanger voor kleding. Deze deurhanger hang je om de deur heen en vervolgens kun je aan de haakjes kleding hangen. Ze worden voornamelijk gebruikt in de badkamer en in de slaapkamer.

Maar wat is nou een goede kledinghanger? Daar gaan wij je in dit artikel meer over vertellen. We leggen je onze favorieten uit en vertellen waar je op moet letten als je er één aan gaat schaffen. Daarnaast gaan we in op een aantal alternatieven om je kleding op te hangen. Kortom: in dit artikel kom je alles te weten over de deurhangers voor kleding.

De beste 5) Deurhangers voor kleding

We hebben onze favoriete deurhangers voor kleding op een rijtje gezet. Ze worden ook wel deurkapstokken genoemd. Dit hebben we gedaan aan de hand van prijs/kwaliteit verhouding, beoordelingen van klanten en unieke eigenschappen. We hebben geprobeerd om verschillende soorten in deze lijst op te nemen. Klik hier als je zelf de deurhangers voor kleding wilt ontdekken.

1) Lenga Deurkapstok – 14 haaks – Kapstok hangend – Kapstok zwart – Wandkapstok – Deurhaak – Deurhanger kapstok – Kapstok

Wanneer je meerdere truien, shirtjes, jassen of andere kleding aan de deur wilt hangen, dan kan dit een goede optie voor je zijn. Deze Lenga deurkapstok heeft namelijk 14 haakjes (7×2) en daar kun je voldoende kleding aan ophangen. Volgens het merk kun je er maximaal 20kg aan hangen. De deurkapstok deur is geschikt voor stompe deuren tot een dikte van 48mm. Verderop in dit artikel kun je het verschil zien tussen stompe en opdekdeuren. Deze deurkapstok sluit perfect aan op de deur. Inmiddels heeft het product al een aantal reviews verzameld en ook andere klanten zijn tevreden over deze kledinghanger. Kortom: één om te overwegen!

Lenga Deurkapstok - 14 haaks - Kapstok hangend - Kapstok zwart - Wandkapstok - Deurhaak - Deurhanger kapstok - Kapstok

★★★★★
14,95
Bol.com
as of 5 juli 2024 15:02

2) Zeller Deurkapstok – Opdekdeur 2cm – Chroom

Wil je de kledinghanger aan een opdekdeur hangen? Dan raden we aan om deze te overwegen. Deze deurkapstop is geschikt voor opdekdeuren van maximaal 2 centimeter breed. Ze hebben een speciale stang dat precies op de deur valt. Let er wel op dat opdekdeuren vaak van een groot formaat zijn. Daarom kunnen de hangers redelijk hoog hangen. Je kunt dan eenvoudig je broek of trui er aanhangen die je de volgende dag weer aan kunt trekken. Je hebt dus geen losse stoel nodig om je kleding aan op te hangen. Deze kledinghanger beschikt over zes haakjes en scoort een uitstekende beoordeling.

Zeller Deurkapstok - Opdekdeur 2cm - Chroom

★★★★★
23,49
Bol.com
as of 5 juli 2024 15:02

3) RVS Deurhaak Set – Deur Ophanghaak / Deurkapstok / Deurhanger Kapstok – Handdoek & Kleding Ophanghaken – Deur Haken – Set Van 6 Stuks

Wil je de kleding aan meerdere deuren hangen? Dan is dit een goede optie voor jou. In deze set worden namelijk zes ophanghaken geleverd die je aan de deur kunt hangen. Hierdoor kun je ze makkelijk verdelen over verschillende deuren. Wanneer je er structureel één nodig hebt in een bepaalde ruimte, dan kun je ze makkelijk verplaatsen. Ze zijn zowel verkrijgbaar in het RVS als zwarte materiaal. Per haak kun je er ongeveer 5 kilo aan hangen. Je kunt de haakjes gebruiken op deuren van maximaal 40mm dik. Klanten zijn vooral tevreden over de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Ze zijn geschikt voor normale (stompe) deuren.

Tatkraft Seger RVS Deurhaak Set - Deur Ophanghaak / Deurkapstok / Deurhanger Kapstok - Handdoek & Kleding Ophanghaken - Deur Haken - Deur Hanger Ophanghaak - Set Van 10 Stuks

24,95
Bol.com
as of 5 juli 2024 15:02

4) Deurkapstok RVS | Deurhaak | Deurhanger | Deur kapstok hangend | Ophanghaak | Ophangrek | 6 haken

De bovenstaande deurkapstokken hangen over het algemeen redelijk hoog aan de deur. Mocht je over het algemene iets kleiner zijn of te maken hebben met kinderen, dan is dat niet superhandig. Gelukkig staat bij elke kledinghanger afmetingen waardoor je kunt zien welke geschikt is voor jou. Deze variant heeft langere haken. Er worden beschermkussentjes meegeleverd om de deur te beschermen tegen beschadigingen. Zowel geschikt in het zwart en RVS.

Deurkapstok RVS | Deurhaak | Deurhanger | Deur kapstok hangend | Ophanghaak | Ophangrek | 6 haken

★★★★★
25,99
Bol.com
as of 5 juli 2024 15:02

5) ACAZA Deurkapstokken – Set van 2 Deurhangers – Kapstokken voor Handdoek en Kleding – Metaal – Zwart

Mocht je meer op zoek zijn naar een goedkope optie, kijk dan naar deze variant. Voor een mooie prijs heb je twee kwalitatieve deurhangers. Ze zijn 22 centimeter breed en 11 centimeter hoog. In de eigenschappen staat dat de deurhanger 5 centimeter breed is. Daarmee kunnen we concluderen dat de deurhanger geschikt is voor deuren van maximaal 50mm breed. De kledinghanger beschikt over vijf verschillende haakjes waar je de kleding aan kunt hangen.

ACAZA Deurkapstokken - Set van 2 Deurhangers - Kapstokken voor Handdoek en Kleding - Metaal - Zwart

★★★★★
15,99
Bol.com
as of 5 juli 2024 15:02

6) WENKO Handdoekhouder Irpinia 78x55cm Staal Zwart – Handdoekrek – Handdoekenrek badkamer

Deze handdoekhouder kun je ook prima gebruiken als een kledingrek voor aan de deur. De bovenste haken kun je gebruiken voor grotere kleding, maar aan de onderkant zitten er ook een aantal haakjes. Hier kun je bijvoorbeeld je shirt aan ophangen of ander jasje. Je kunt bovenaan deze pagina een voorbeeld zien van zo’n handdoekrek dat gebruikt wordt als een kledingrek. Deze variant is verkrijgbaar in het zwart en metaal.

WENKO Handdoekhouder Irpinia 78x55cm Staal Zwart - Handdoekrek - Handdoekenrek badkamer

★★★★★
44,00
Bol.com
as of 5 juli 2024 15:02

7) Cgoods kapstok zonder boren – kapstok – deurkapstok – wandkapstok – wandhaak – handdoekrek – deurhaak – garderoberek – muurhaak – zwart

De kans is aanwezig dat de deur niet goed meer wil sluiten met de bovenstaande oplossingen. Met deze variant heb je daar geen last van. Deze kapstok kun je met behulp van het meegeleverde lijm op iedere plek van de deur plakken. Zo voorkom je beschadigingen aan je deur en heb je genoeg haakjes om je kleding aan op te hangen. Met behulp van de kleerhangers hou je de kleding mooi netjes. Een optie om te overwegen!

Cgoods kapstok zonder boren - kapstok - deurkapstok - wandkapstok - wandhaak - handdoekrek - deurhaak - garderoberek - muurhaak - zwart

★★★★★
23,50
Bol.com
as of 5 juli 2024 15:02

Let hier goed op bij de aanschaf van een deurhanger

Wanneer je een kledinghanger gaat aanschaffen voor je deur, dan is het ontzettend belangrijk om goed te kijken naar de lengte van je deur. Je wilt namelijk wel dat de kledinghanger compatibel is met je deur. Iedere deur heeft namelijk verschillende diktes. Daarnaast heb je ook nog verschil in stompe deuren en opdekdeuren. Opdekdeuren vind je vooral in nieuwbouwwoningen. Mocht je een opdekdeur hebben, dan raden we aan om naar een exemplaar te kijken die daar speciaal voor gemaakt is.

Let daarnaast ook naar de lengte van de stang. Mochten kinderen er ook gebruik van willen maken, dan kun je beter kiezen voor een langere stang. Hierdoor komen de haakjes minder hoog waardoor kinderen er ook gemakkelijk bij kunnen.

Tenslotte is het handig dat je een aantal kussentjes hebt. Vaak zijn de kledinghangers gemaakt van zwaar materiaal. De stang leunt tegen de deur aan. Als je de deur opent kan de kledinghanger iets loskomen waardoor die tegen de deur aantikt. Om de deur niet te beschadigen kun je kussentjes tegen de haken plakken. Vaak worden ze meegeleverd, maar controleer voor de zekerheid de productfoto’s, productteksten en eigenschappen.

Alternatief: 3M Plakbare haakjes op de deur plakken

Mocht je niet overtuigd zijn van de hangers die je over de deur kunt hangen, dan raden we aan om te kijken naar zelfklevende haakjes. Deze haakjes kun je met 3M tape aan de deur plakken. Hierdoor gebruik je de ruimte op de muur ook en heb je een aantal haakjes waar je de kleding aan kunt hangen. Ze zijn daarnaast ook iets goedkoper dan de traditionele kledinghangers voor de deur. Aan deze haakjes kun je eventueel een normale kledinghanger hangen.

Alternatief: Dressboy of stoel

Wil je de kledinghangers vooral gebruiken voor kleding die je de volgende dag weer aan kunt trekken? Je ziet dan vaak ook dat daar een losse klapstoel of dressboy voor gebruikt. Een ander woord voor dressboy is een kledingrek. Deze kun je vaak mooi in de hoek neerzetten en heeft een strak design. Wanneer je dus niet overtuigd met van een deurhanger, dan kun je altijd nog kijken naar een losse stoel of dressboy.

We hopen dat je geïnspireerd bent geraakt

We hopen dat je meer te weten bent gekomen over een deurhanger voor kleding. Onlangs schreven we ook al een artikel over het opbergen van handdoeken in de badkamer en hoe je een doucherek kunt bevestigen zonder te boren. Als laatste tip willen we je meegeven om altijd voldoende kleerhangers in je kast te hebben. Veel succes met het opbergen van je kleding!