Top 3 | De beste gootsteenmat

We gebruiken onze gootsteen vrijwel iedere dag. We wassen onze handen en maken het servies zoals borden, messen en vorken in schoon. Het is vrij lastig om je wasbak krasvrij te houden. Vaak is een wasbak gemaakt van RVS of beschikt het over een zwarte coating. Hier zie je al gauw krassen op, wat natuurlijk na een loop van tijd gaat storen.

We begrijpen dat je erg zuinig bent op je keuken. Gelukkig kun je deze krassen zoveel mogelijk voorkomen met een gootsteenmat. In dit artikel gaan we in op de beste gootsteenmatten, ook wel bekend als een wasbak mat. Daarnaast geven we nog meer tips om je wasbak krasvrij te houden.

De beste gootsteenmatten

We hebben onderzoek naar gedaan naar de beste gootsteenmatten. Hier hebben we voornamelijk gekeken naar de specificaties, beoordelingen van klanten en de prijs/kwaliteit beoordeling. Liever zelf ontdekken? Bekijk dan hier alle gootsteenmatten.

1) Brabantia SinkSide Gootsteenmat – Donker of lichtgrijs

We zijn overtuigd van de kwaliteiten van de Brabantia SinkSide gootsteenmat. Dit is ook te zien aan de meer dan vijftig beoordelingen die zorgen voor een score van een 9. De gootsteenmat is gemaakt van zacht siliconen materiaal en beschermt je gootsteen tegen krassen. Unieke is dat deze uittrekbaar is van 30 tot en met 45 centimeter, waardoor die in vrijwel iedere gootsteen past. De gootsteenmat is hittebestendig en het water kan makkelijk weglopen door het open ontwerp. De zuignappen zorgen ervoor dat de gootsteenmat niet gaat drijven, maar je kunt hem wel eenvoudig verwijderen als je hem bijvoorbeeld wilt schoonmaken. Verkrijgbaar in lichtgrijs en donkergrijs.  Kortom: een mooie, kwalitatieve gootsteenmat van het bekende merk Brabantia.

Brabantia SinkSide Gootsteenmat - Dark Grey

★★★★★
28,95
Bol.com
as of 15 mei 2024 17:07

2) Curver gootsteenmat rechthoekig – 26x32x1 cm – wit

Wanneer je op zoek bent naar een iets goedkoper alternatief, dan raden we aan om deze van het merk Curver te overwegen. Let er wel op dat deze iets kleiner is dan de bovenstaande variant. Deze heeft een lengte van 26 bij 32 centimeter. Deze variant is ook hittebestendig en kun je in elkaar stapelen om eenvoudig op te kunnen bergen. Het beschikt over anti-slip materiaal zodat het matje niet makkelijk zal wegglijden. Uit de recensies zien we dat klanten vooral tevreden zijn over de prijs/kwaliteit verhouding. Wanneer je op zoek bent naar een ronde gootsteenmat ben je bij dit merk ook aan het juiste adres, hier kun je de ronde variant vinden. Kortom: een prima keuze om te overwegen.

Curver gootsteenmat rechthoekig - 26x32x1 cm - wit

★★★★★
11,99
Bol.com
as of 15 mei 2024 17:07

3) Papillon – 2 stuks Gootsteenmat – Bloem Grijs – 31,5 x 31,5 cm

Ben je meer op zoek naar een uniekere gootsteenmat met een leuk design? Kijk dan eens naar deze gootsteenmat van Papillon. Je ontvangt voor een voordelige prijs twee stuks en zijn verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Ze hebben een bloemetjes motief en beschermd de gootsteen tegen krassen en andere beschadigingen.

Papillon - 2 stuks Gootsteenmat - Bloem Grijs - 31,5 x 31,5 cm

★★★★★
9,75
Bol.com
as of 15 mei 2024 17:07

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een spoelbak beschermer

Je koopt niet iedere dag een beschermer voor je wasbak. We hebben alle gootsteenmatten onderzocht en daardoor weten we waar je rekening mee moet houden als je er één gaat aanschaffen.

Afmeting

Iedere wasbak heeft zo zijn eigen afmeting. Bij veel woningen zie je gootstenen met een spoelbak van 45 bij 42 centimeter of een bak van 50 bij 42 centimeter. Toch zie je de laatste tijd steeds vaker grotere spoelbakken. Het is ontzettend belangrijk om je gootsteenmat op de afmeting van je gootsteen af te stemmen. Meet de binnenzijde op van je spoelbak. Probeer dan een zo groot mogelijke gootsteenmat daar te zoeken. Let er op dat deze niet te groot wordt, want anders past deze niet of raakt de mat de hoekjes, wat er niet heel charmant uit ziet. Het maakt niet uit of je dus op zoek bent naar een gootsteenmat van 40×40 of 40×50, ze zijn allemaal verkrijgbaar. Je kunt bij de eigenschappen van het product de exacte afmeting zien.

Kleur

De kleur van je gootsteen is ook iets om rekening mee te houden. De meeste wasbakken hebben een rvs-kleur of zijn zwart gecoat. Mocht je een zwarte wasbak hebben, dan raden we aan om te kiezen voor een zwarte gootsteenmat. Mocht je een RVS wasbak hebben, dan raden we aan om te kijken naar een zwarte, beige of witte gootsteenmat. Je hebt ook uniekere varianten, zoals kiezels of met bloemen.

Prijs/kwaliteit verhouding

Gootsteenmatten zijn al verkrijgbaar voor €7,-. Toch raden we over het algemeen aan om iets meer te investeren. Hoe meer reviews een product over het algemeen heeft, hoe vaker het verkocht is. We raden daarom ook zeer aan om de reviews zorgvuldig te lezen, wellicht op meerdere websites. Hierdoor krijg je een beter beeld van de prestaties van de gootsteenmat.

Unieke eigenschappen

Je hebt altijd gootsteenmatten met een unieke eigenschappen. Sommige matten kun je namelijk uitrekken, waardoor je flexibel bent in de grootte van de gootsteenmat. Daarnaast zijn anderen weer hittebestendig of hebben anti-slip voetjes. Sommige gootsteenmatten kun je ook gebruiken afdruipmat.

Andere manier om je gootsteen krasvrij te houden

Vind je de gootsteenmat nog niet heel charmant? Je kunt dan eventueel er ook voor kiezen om gebruik te maken van een afwasbak. Deze afwasbakken kun je eventueel makkelijk opbergen in het kastje onder de gootsteen. Je wast je borden en bestek dan af in de kunststoffen afwasbakken. Hierdoor raak je de gootsteen niet met je borden en hou je hem mooi krasvrij. Een optie om te overwegen.

We hopen dat je nu meer weet over gootsteen matjes

We hopen oprecht dat je meer te weten bent gekomen over het gootsteenmatje. We raden aan om te kijken bij de grotere platformen zoals bol.com, want daar kun je ze vaak gratis retourneren als het matje toch niet naar wens is. We hebben onlangs ook een ander artikel geschreven wat handig is voor in de keuken. In dit artikel lees je hoe je een theedoek kunt ophangen in een greeploze keuken.