Een plasmabol, zo werkt het en dit is de beste!

Er zijn zoveel leuke gadgets op de wereld. Zo ook de plasmabol, een fascinerend schouwspel van bliksems. Elektriciteit is elke dag overal om ons heen en daarom staan we er niet meer zo bij stil. Maar als je op school over elektriciteit leert, dan kan het leuke en spannende tijd zijn. Dit geldt vooral wanneer je de beschikking hebt tot een plasmabal!

Veel mensen vragen zich af hoe een plasmabal werkt en wat het precies is. Ga er maar even goed voor zitten, want in dit artikel gaan we je alles uitleggen over de plasmabol. We geven aan hoe het werkt, waarom plasmabollen gaaf zijn en welke het beste zijn die je kunt kopen!

Wat is een plasmabal en hoe werkt het?

Een plasmabol wordt ook wel een plasma bal, plasmalamp of teslabol genoemd. Het is een doorzichtige glazen bal met daarin in de midden een hoogspanning elektrode kogel (een stuk materiaal dat alleen elektronische geleiding kent).

Naast de elektrode in de glazen bol zweeft gas, dat plasma heet. Plasma is gemaakt van verschillende edelgassen. In de glazen bol is er onderlinge interactie van het gas. Wanneer jij je vingers op de plasmabal legt veranderd de elektrische capaciteit, waardoor de plasma ‘bubbels’ de neiging hebben om daarnaartoe te bewegen. Wanneer je de vingers beweegt over de bol, dan zullen de bliksemstralen ook daarnaartoe bewegen.  Afhankelijk van de druk in de bol krijg je veel verschillende kleuren en een schouwspel van bliksemstralen te zien.

Waarom een plasmabal gaaf is om te kopen

Een plasmabal is een leuk item om huis te hebben, voornamelijk voor kids, want die zullen versteld staan van het mooie schouwspel binnen in de lamp. Je blijft namelijk telkens kijken naar de glazen bol.

Het is gaaf dat je zelf invloed hebt op de elektrische bliksemstralen. Wanneer je de vingers zal bewegen, zullen de bliksemstralen zich ook bewegen. Naast bewegingen ven je hand, zal de plasmabol ook reageren op geluid. Je kunt dus rustig een muziekje opzetten en kijken hoe de bliksemstralen meedansen op de muziek. Tenslotte werkt de lamp heel simpel. Je stopt de stekker in het stopcontact en je kunt beginnen met ‘spelen’. 

Top 2 | Beste plasmabollen

Je moet op verschillende elementen letten wanneer je een plasmabol gaat aanschaffen. Het belangrijkste is dat het de lamp doet kwalitatief, betaalbaar is en doet wat het moet doen. We hebben op basis van onder andere beoordelingen een lijst gemaakt met daarin de beste plasmabollen die je op het internet kunt bestellen. We

1) PartyFunLights – Plasma Bol Lamp – reageert op aanraking – reageert op geluid – incl. adapter

Ben je op zoek naar de beste en veiligste plasmabal? Schaf dan de Plasmabol van het merk PartyFunLights aan. De recensies op dit deze plasma koepel zijn namelijk lovend. De bol is van hoge kwaliteit en heeft een mooi design. Er wordt een adapter meegeleverd bij deze variant. De lamp heeft een diameter van 15 centimeter. De bol zorgt voor een continu veranderd schouwspel met bliksems en heeft een fascinerend effect, vooral voor kinderen!

PartyFunLights - Plasma Bol Lamp - reageert op aanraking - reageert op geluid - incl. adapter

★★★★★
34,98
Bol.com
as of 17 juni 2024 18:31

2) MikaMax Plasmabol lamp – Plasma Effectlamp – Plasmabal – Discolamp – 20cm – Danst op Geluid – Incl. USB kabel

Een andere variant die je in onze ogen moet overwegen is deze van MikaMax. Deze variant kan ook op basis van geluid fungeren. Al jarenlang is deze variant een betrouwbare plasmabal. Zoals in de reviews wordt aangegeven is deze plasmabol gemaakt van stevig materiaal. We merken dat veel kids er dol op zijn.

MikaMax Plasmabol lamp - Plasma Effectlamp - Plasmabal - Discolamp - 20cm - Danst op Geluid - Incl. USB kabel

★★★★★
38,80
Bol.com
as of 17 juni 2024 18:31

Alternatief voor een plasmabal

Ben je nog niet overtuigd van een plasmabal? Kijk dan eens naar een Starlight projector. Deze gadgets zijn ook erg populair onder kinderen. Het is net zoals de plasmabal een lamp. De starlight projector kun je in een donkere kamen zetten en zal het plafond en de muren voorzien van een sterrenhemel lichtshow. Overigens zijn de maanlampen ook ontzettend populair geworden.

Is een plasmabal gevaarlijk?

Veel mensen vragen zich af of een plasmabal gevaarlijk is, omdat je natuurlijk niet wilt dat er ongelukken gebeuren met je kind(eren). Het grootste risico zijn de scherven die kunnen ontstaan wanneer de lamp kapot valt. De lamp zal door de ‘speciale’ gassen niet ontploffen. We raden aan om daar even rekening mee te houden.

Daarnaast raden we aan om de plasmabal niet dicht bij andere elektronische apparaten zoals telefoons te houden. De plasmabal stralen namelijk elektronische golven uit. Wanneer je een pacemaker hebt raden we ook niet aan om dicht in de buurt te komen bij de plasmabal.  Kortom, als je er normaal mee omgaat, dan is het net zoals veel andere gadgets en lampen niet gevaarlijk.

Een plasmabal is Ideaal om als cadeau te geven!

Heb je een kleinzoon, kleindochter, nichtje of neefje die binnenkort jarig is? Dan is een plasma bal een ideaal cadeau om te geven. Op het internet staat diverse reviews waaraan wordt gegeven dat ze het aan een kind hebben gegeven en ze er enorm blij mee zijn.