Top 4 | De beste maanlamp

Je kunt je woonkamer, kinderkamer of slaapkamer met allerlei accessoires pimpen. Je ziet steeds meer een maanlamp in deze ruimtes staan. In 2022 is deze speciale lamp ontzettend populair geworden. Wellicht ben je nog onbekend met de maanlamp, maar na het lezen van dit artikel niet meer!

In dit artikel gaan we je alles vertellen over deze speciale lamp. We hebben allerlei maanlampen onder de loep genomen en vervolgens onze favorieten op een rijtje gezet. Daarnaast geven we je informatie waar je op moet letten als je er één gaat aanschaffen. Are you ready?

Top 4) Maanlamp

Sinds afgelopen jaar zijn er ontzettend veel maanlampen op de markt gekomen. We hebben onderzoek gedaan naar de beste maanlampen. Gebaseerd op prijs/kwaliteit verhouding, beoordelingen van klanten en functionaliteiten hebben we onze top maanlampen in één overzicht gezet. Liever zelf ontdekken? Bekijk dan hier alle maanlampen.

1) FOOCCA Maanlamp 3D Tafellamp – Maan Lamp met Timer Functie – 16 Dimbare LED Kleuren & Afstandsbediening

Deze FOOCCA maanlamp scoort het beste als het gaat om prijs/kwaliteit verhouding. Met deze lamp kun je de maan in huis brengen voor een eerlijke prijs. Daarnaast beschikt de maanlamp over allerlei leuke functies. Denk bijvoorbeeld aan de timer – functie in combinatie met de afstandsbediening functie. Je kunt bijvoorbeeld op afstand de maanlamp aanzetten die ingesteld kan worden op 15, 30, 45 of 60 minuten. Hierdoor kun je lekker in slaap vallen en weet je zeker dat de lamp na loop van tijd uitgaat.

Je kunt de maanlamp instellen in zestien verschillende kleuren. Daarnaast kun je de helderheid ook nog instellen. De maanlamp lijkt ook veel op de echte maan. Wanneer je over de lamp heen wrijft, dan zul je de kraters ook echt voelen. Je kunt de maanlamp opladen door middel van een oplader. Daardoor kun je de maanlamp op iedere plek neerzetten. Je kunt de maanlamp ook gewoon standaard aan de oplader laten, hierdoor weet je zeker dat die het altijd doet.

De lamp is verkrijgbaar in vier verschillende formaten (15 – 18 – 20 of 24cm). Zelf gaat onze voorkeur uit naar de maanlamp van 18 centimeter. Even voor je beeldvorming, een voetbal heeft ongeveer een diameter van 23 centimeter. Opvallend is dat deze maanlamp al ontzettend veel goede reviews heeft ontvangen. De maanlamp scoort een gemiddelde van een 9,2 uit meer dan 170 beoordelingen.

FOOCCA Maanlamp 3D Tafellamp 20 cm - 15 cm, 18 cm, 24 cm Via Menu - Maan Lamp met Timer Functie - Accu 15 tot 89 uur - 16 Dimbare LED Kleuren & Afstandsbediening - Extra Realistisch

★★★★★
34,95
Bol.com
as of 8 juni 2024 08:12

2) Zwevende Maanlamp | Eikenhout look | Warm wit | 3 kleuren | 3D Maan lamp

Ben je op zoek naar een luxe maanlamp? Kies er dan één die zweeft. Het is een ideaal cadeau voor jou of om te geven aan iemand anders. Je kunt dan iedere dag genieten van het mooie maanlicht.

Huh? Hoe kan deze maanlamp nou zweven? Dit wordt gedaan via een magnetisch veld en een geavanceerde 3D printtechnologie. Je zult dus zien dat die echt zweeft. Dankzij deze technologie lijkt de maan ook ontzettend echt. Je kunt de kraters dus ook van een afstand zien. De maanlamp kan ronddraaien, dus daardoor zal die nooit gaan vervelen. Je kunt de lamp instellen in drie verschillende kleuren. Er wordt een stekker meegeleverd om de zwevende maanlamp te kunnen voorzien van stroom.

Deze zwevende maanlamp is voornamelijk onze favoriet door de aantrekkelijke prijs en de goede beoordelingen door klanten. Het is een mooie maanlamp met zonder gekke veel extra functies die je normaliter toch niet gebruikt. Een echte aanrader!

Zwevende Maanlamp | Eikenhout look | Warm wit | 3 kleuren | 3D Maan lamp

★★★★★
59,90
Bol.com
as of 8 juni 2024 08:12

3) STARLYGHT Maanlamp 3D Tafellamp – 15cm Maan Lamp – 16 dimbare LED kleuren – Afstandsbediening

Over het algemeen lijken de maanlampen veel op elkaar. Het is vaak een losse bol waar er een houten standaard bij wordt geleverd waar je hem op kan zetten. Deze maanlamp is ook een prima exemplaar en doet wat het moet doen. Je kunt de maanlamp opladen en vervolgens neerzetten waar je maar wilt. Wanneer de lamp uit is, dan zie je een witte bol waarin de kraters nog wel zichtbaar zijn.

Je kunt ook deze lamp instellen in 16 verschillende kleuren. Dit doe je via de meegeleverde afstandsbediening. Je kunt ook deze maanlamp dimmen op je eigen gewenste niveau. Kortom, een prima exemplaar en iets goedkoper dan de eerste variant.

STARLYGHT Maanlamp 3D Tafellamp - 15cm Maan Lamp - 16 dimbare LED kleuren - Afstandsbediening

★★★★★
67,95
Bol.com
as of 8 juni 2024 08:12

4) Gingko Smart Moon Lamp – Notenhout – 3D – Luxe zwevende maanlamp

Onze voorkeur gaat echt uit naar een zwevende maanlamp. Wil je echt één van de allermooiste en beste maanlamp? Overweeg dan deze maanlamp van het merk Gingko. Het merk is opgericht in 2011 en staat bekend om high – end luxe producten en ecologisch vriendelijke producten.

De maanlamp is relatief klein en heeft een diameter van 14 centimeter. Je kunt de lamp instellen in drie verschillende kleuren (warm wit – wit – geel warm). We zien dat mensen wel even moeite hebben met het installeren van de maanlamp. Maar zodra die éénmaal geïnstalleerd is vinden ze de lamp magisch. We weten zeker dat de kinderen ze ook fantastisch zullen vinden.

Gingko Smart Moon Lamp - Notenhout - 3D - Luxe zwevende maanlamp

★★★★★
179,00
Bol.com
as of 8 juni 2024 08:12

Waar je op moet letten bij het kopen van een maanlamp

Je koopt waarschijnlijk niet iedere dag een maanlamp. Je weet dus waarschijnlijk niet zo goed waar je op moet letten. Wat maakt een maanlamp nou goed? Je zult jezelf eerst zelf een aantal vragen moeten beantwoorden om je favoriete maanlamp te kunnen vinden. Denk bijvoorbeeld aan de onderstaande elementen.

Grootte

Maanlampen zijn er in verschillende groottes. De grootte bepaald vaak ook de prijs van de maanlamp. Ze hebben een diameter van 10 tot en met ongeveer 24 centimeter. Even voor je beeldvorming, een normale voetbal is 23 centimeter. De meeste mensen voor een grootte tussen de 15 en 20 centimeter. Ben je op zoek naar maanlampjes? Kijk dan naar een kleiner exemplaar.

Batterijen, accu of altijd via een stekker?

Een maanlamp heeft elektriciteit nodig. Sommige maanlampen hebben een accu. Je kunt ze dan eerst opladen met een USB – C stekker en vervolgens neerzetten waar je maar wilt. Andere maanlampen werken weer op batterijen, waar je om de zoveel tijd de batterijen moet vervangen. Toch werken de meeste maanlampen gewoon via een stekker. Heb je gewoon voldoende stopcontacten in je kinderkamer, babykamer of woonkamer? Kies dan de variant waar een stekker wordt meegeleverd.

Zwevend en niet- zwevend

Een belangrijk onderdeel. De zwevende (3D) maan lampen zijn in onze ogen spectaculairder en mooier dan de niet-zwevende maanlampen. Je ziet de kraters ontzettend mooi weergegeven op de bol. Echter zie je dit ook snel weer terug in de prijs. De niet – zwevende maanlampen zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer €17,-. De zwevende maanlampen zijn verkrijgbaar vanaf €60,-.

Aantal kleuren, afstand bediening en timer functie.

De kleur van sommige maanlampen kun je instellen zoals jij dat wilt. Wil je de maanlamp bijvoorbeeld een rode kleur geven? Dan kan dat. Hierbij wordt er ook vaak een afstandsbediening meegeleverd zodat je de maanlamp op afstand kunt bedienen. Tenslotte zijn er ook maanlampen met een timer. Na het ingestelde minuten zal de maanlamp vanzelf uitgaat. Deze functie is vooral ideaal voor een baby of kinderkamer.

Beoordelingen van klanten

Maanlampen zijn relatief nieuw in Nederland. Er zijn geen grote bekende fabrikanten (zoals Philips, Sony) die deze maanlampen produceren. Je zult dus zien dat de maanlampen vaak van onbekende merken zijn. Het is daarom aan te raden om de beoordelingen van klanten goed in de gaten te houden. Kijk daarnaast goed naar de retourvoorwaarden zodat je het eventueel (kosteloos) kunt uitproberen.  

Hopelijk kun je nu een juiste keuze maken als het gaat om maanlampjes

We hopen dat je nu meer weet over maanlampen. Je kunt hier het gehele assortiment maanlampen ontdekken. Je kunt ze in iedere ruimte van je woning neerzetten. Volwassenen, maar ook kinderen vinden ze ontzettend leuk. Zwevende maanlampen kun je aanraken en daardoor creëer je interactie. Onlangs schreven we ook een artikel over een plasmabollen en de starlight projector. Ook twee soorten lampen die voornamelijk bij kinderen in de smaak vallen. Daarnaast schreven we ook een artikel over een sunset lamp en lampen zonder stroom. Succes met het maken van je aankoop!