Een warm welkom thuis cadeau, dit zijn ze!

Wanneer je lang van huis bent geweest, dan is een welkom thuis cadeau wel op zijn plaats. Je hebt ze waarschijnlijk gemist, dus verras ze met een warm welkom. Denk bijvoorbeeld aan mensen die lang in het ziekenhuis hebben gelegen of een tijdje in het buitenland hebben gewerkt.

Waarschijnlijk ben je op zoek naar inspiratie voor een leuk welkom thuis cadeau. In dit artikel hebben we een aantal ideeën voor je op een rijtje gezet. We hebben geprobeerd met zoveel verschillende situaties rekening te houden, dus hopelijk zit er iets geschikts voor je tussen!

1) Kras wereldkaart

Heeft hij of zij een wereldreis gemaakt? Dan is een kras wereldkaart echt een leuk cadeau. Met behulp van zo’n kaart kun je bijhouden waar je allemaal bent geweest in de wereld. Je krast eenvoudig het land of stad open. Er zijn ook varianten van de kras wereldkaart: denk bijvoorbeeld aan een wereldkaart waar je foto’s op kunt plakken/hangen. Hierdoor heb je alle herinneringen op één plek.

2) Welkom thuis spandoek

Een welkom thuis spandoek is natuurlijk een verrassing voor diegene die weer thuiskomt. Ben je niet zo goed in het verzinnen van teksten? Dat is geen probleem. Je kunt eventueel ook een welkom thuis suprise party organiseren met een paar vrienden of familie. Hapje, drankje en muziek zorgen voor een leuke party!

Kleed het huis mooi aan met behulp van welkom thuis versieringen. Je hebt bijvoorbeeld allerlei decoratie waardoor je het als een feest aankleed!

3) Lokale lekkernijen

Als je een aantal maanden in het buitenland bent verbleven dan krijg je te maken met andere rituelen en eten. Je bent een aantal dingen in Nederland gewend: de koffie, drank, snacks en beleg op het brood. Je kunt dus eventueel een pakketje maken met daarin allerlei (lokale) lekkernijen die hij of zij al een tijdje niet meer gehad heeft. Wat denk je van een pakje hagelslag, stroopwafels, pindakaas, carpaccio, tompouce, drop, kruidnoten of een ontbijtkoek Ze zullen het heerlijk vinden.

3) Bordspel

Ga lekker een avondje met elkaar borrelen en speel een gezellig en leuk bordspel. Denk bijvoorbeeld aan Kolonisten van Catan, Qwixx, Uno, Halli Galli, Ticket to Ride, 30 Seconds, Kwalzalvers of een ouderwets potje Rummikub. Gezellig een drankje er bij en gebeurtenissen bespreken.

4) Verzorgingsmiddelen

Weer het oude normaal; daar willen we naar toe. Wanneer je in het buitenland bent geweest heb je waarschijnlijk je vaste verzorgingsmiddelen gemist. Denk aan je favoriete gel, deodorant, tandpasta en parfum. Wellicht was het op bepaalde plekken niet heel erg schoon, dus een verzorgingspakket van bijvoorbeeld Rituals valt ook altijd in de smaak. Liever samen op pad naar de welness? Dat is ook een fantastisch en rustgevend!

5) Hapje eten

Waarschijnlijk heb je ze voor een lange tijd moeten missen. Het is daarom leuk om iets met elkaar te gaan doen: je kunt bijvoorbeeld naar de bioscoop of naar het pretpark gaan. Onze voorkeur gaat uit naar uit eten bij een restaurant. Je kunt dan ondertussen lekker even bijpraten over de tijd die hij of zij heeft beleefd. Op deze manier ben je direct bijgepraat en kun je ook nog genieten van heerlijk eten!

6) Knisperende kaarsen

Na een lange tijd weer in je eigen huis is altijd even wennen. Het moet weer ‘warm’ voelen. Met behulp van een aantal knisperende kaarsen kun je ervoor zorgen dat hij of zij snel weer wendt aan zijn eigen huis. Met behulp van kaarsen maak je het weer gezellig in huis.

7) Bloemen

Het eigen huis moet weer gaan leven. Dat doe je natuurlijk met bloemen en planten. Een mooi bosje rozen of een mooi boeket zorgen ervoor dat het huis weer kleur krijgt. Naast de warmte dat ze uitstralen, geven ze het huis ook nog een lekker geur. Bloemen kun je eenvoudig bij de bloemist kopen.

8) Foto

Waarschijnlijk heeft de persoon die weer thuis is een leuke tijd beleefd. Grote kans dat hij of zij een aantal foto’s heeft gestuurd van de leuke gebeurtenissen. Je kunt deze foto’s uitprinten zodat de herinneringen direct op beeld staan. Lijst bijvoorbeeld een foto of meerdere foto’s in met behulp van een fotolijstje. Je kunt eventueel ook een fotoalbum kopen waar alle foto’s in bewaard kunnen worden. Een USB Stick of geheugenkaart om foto’s op te bewaren is iets moderner en heel praktisch!  

9) Fruitmandje

Is heeft iemand langdurig in het ziekenhuis gelegen? Dat is minder nieuws. Waarschijnlijk zal hij of zij nog even tijd nodig hebben om er helemaal weer boven op te komen. Een fruitmandje is dan een leuk cadeau. Het is daarnaast ook nog heel gezond!

10) Vrije tijd bestedingen

Wellicht heeft de persoon in kwestie nu een tijd voor zichzelf. Hij of zij moet zich natuurlijk gaan vermaken in Nederland. Bedenk daarom een cadeau waar hij of zijn mee aan de slag kan. Denk bijvoorbeeld aan een boek, een koptelefoon om muziek te luisteren of een massagekussen om even te relaxen.

Een cadeau wat we zelf persoonlijk ook leuk vinden is een Onesie. Waarschijnlijk heeft ze hard gewerkt, dus nu is het tijd om te relaxen. Met een onesie, huispak of loungewear kun je heerlijk op de bank ploffen en genieten van de vrije tijd.

11) Letterbord

Wellicht ben je trots op diegene die thuis is gekomen. Een stage in het buitenland zien we de laatste tijd vaak voorbij komen. Het is daarom ook leuk om een boodschap mee te geven. Dit kun je doen met behulp van een letterbord. Je kunt zelf de quote er op plakken, denk bijvoorbeeld aan: welkom thuis kanjer, we zijn trots op je. Tenslotte kan diegene hem zelf in huis ophangen als decoratie.

12) (Elektrische) deken voor op de bank

Hoogstwaarschijnlijk heeft je vriend of vriendin in een warm land geweest. Vervolgens komen ze weer terug in het koude Nederland. Hoe blij kun je dan iemand maken met een elektrische deken voor op de bank. Ze hoeven niet perséé elektrisch zijn, je kunt ook gewoon lekker gaan voor een warme plaid. We weten zeker dat ze er blij mee zullen zijn.

Succes met de zoektocht naar het juiste cadeau!  

Zoals je merkt is het kiezen van een warm ‘welkom thuis cadeau’ nog een lastige opgave. Het gaat ook om het gebaar, dus alles wat je als cadeau geeft is vaak goed. Vraag daarnaast ook nog eens in je omgeving of je vrienden, familie of kennissen nog een leuk cadeau weten. Wellicht kun je het geld ook bij elkaar verzamelen waardoor je gezamenlijk een groter cadeau kan geven. Op bol.com hebben ze ook een speciale pagina opgezet waar je allerlei verschillende cadeaus kunt vinden, dus wellicht staat daar nog iets tussen.