(Elektrische) Warme deken voor op de bank

Het is ontzettend fijn om op de bank te zitten of te liggen wanneer het buiten koud is en regent. We drinken lekker een kopje koffie of thee en kijken onze favoriete serie op de televisie. Maar er ontbreekt nog één ding, een lekkere warme deken.

Een warme deken die je om je heen kan slaan wanneer je op de bank zit raden we iedereen aan. Je hebt verschillende dekens, zowel elektrisch als niet-elektrisch. In dit artikel gaan we je exact vertellen hoe je het warm krijgt op de bank. We lichten de beste elektrische dekens, normale dekens en alternatieven uit.

De beste elektrische dekens voor op de bank

Veel mensen zijn op zoek naar een elektrische deken voor op de bank. Dit is ideaal als je de kachel bijvoorbeeld in de avond niet aan wilt steken en lekker onder een dekentje wil liggen. Je kunt met deze dekens gerust de verwarming een tikkeltje lager zetten. Het is van belang dat je dan specifiek op zoek gaat naar een elektrische bovendeken. De onderdeken wordt namelijk voornamelijk in bed gebruikt. Hieronder hebben we een lijst opgenomen en hebben voornamelijk gekeken naar de beste prijs/kwaltieit elektrische dekens voor op de bank.

1) ProfiCare WZD 3061 – Elektrische knuffeldeken – Bovendeken – (130x180cm) – grijs

Deze elektrische deken is ideaal voor op de bank. De elektrische deken werkt heel eenvoudig. De meegeleverde lange stekker steek je in het stopcontact. Vervolgens kun je de warmte op tien verschillende tempraturen instellen. Wanneer je elektrische deken niet aan hebt is die zacht en voelt deze fijn aan. De deken heeft een formaat van 130 bij 180 centimeter. Dit is geschikt voor zowel één a twee personen.

Deze elektrische deken is veilig. Zo beschikt het over een overhittingbeveiliging en veiligheidsuitschakeling. Fijn aan deze deken is dat je de timer in kunt stellen waarnaar die automatisch uitschakelt. De hoes van de deken kun je uitwassen. In de reviews zien we ook dat veel klanten tevreden zijn over de deken. De deken scoort een 9 uit meer dan 50 reviews.

ProfiCare WZD 3061 - Elektrische knuffeldeken - Bovendeken - (130x180cm) - grijs

★★★★★
52,00
Bol.com
as of 17 juli 2024 13:50

2) Mesa Living – Elektrische bovendeken – 180×130 cm

De elektrische deken van Mesa Living lijkt veel op die van ProfiCare. Er zitten zes verschillende warmtestanden op deze elektrische bovendeken. Je kunt in de avond op de bank jezelf heerlijk inwikkelen in deze deken. Je kunt deze deken wassen met behulp van een afneembare doek. De afmeting is 130 bij 180 centimeter, net zoals de voorgaande. We zien dat dit de minimale afmeting is bij een elektrische deken. De reviews zijn ook uitstekend. Deze elektrische deken scoort een 8,4 uit meer dan 80 reviews.

Mesa Living - Elektrische bovendeken - 180x130 cm

★★★★★
39,95
Bol.com
as of 17 juli 2024 13:50

Alternatieven voor een elektrische deken om jezelf warm te houden op de bank

Het is nog maar de vraag hoe vaak je nou echt een elektrische deken nodig bent. Vaak kun je het ook af met een normale warmte deken. We hebben een aantal alternatieven voor je op een rijtje gezet om jezelf warm te kunnen houden op de bank.

Lekkere plaid voor op de bank

Zelf zijn we helemaal weg van een plaid. Wat is het verschil tussen een deken en een plaid? De plaid gebruik je vaak op de bank, een deken vaak in bed. De plaid kun je standaard op de bank leggen of in een opbergmand. Een synoniem voor een plaid is ook wel vaak een fleecedeken. Ze zijn heerlijk zacht en kunnen net iets meer design meegeven aan je woonkamer. Een ander voordeel van een plaid is dat je ze altijd kunt wassen. Met een plaid kun je de kachel gerust een aantal graden lager zetten.

1) Unique Living Plaid – 150×200 cm

Onze favoriet als het gaat om een plaid: de Unique Living Plaid. Dit heeft te maken met meerdere factoren. Ten eerste is de deken ontzettend zacht en heerlijk warm. De deken heeft een grootte van 150 bij 200 centimeter, ideaal voor op de bank. Je kunt er dus ook met zijn tweeën onder zitten. Je kunt de deken uitwassen met de wasmachine. De deken is verkrijgbaar in meerdere kleuren. De reviews zijn uitstekend (9,4 uit 440 reviews!!)

Unique Living Plaid - 150x200 cm - Antraciet

★★★★★
27,01
Bol.com
as of 17 juli 2024 13:50

Plaids met mouwen

Je hebt normale plaids, maar ook plaids met mouwen. Het grote voordeel hiervan is dat je ze als ware aankunt trekken. Vaak is de plaid lang en kun je de deken onder je kont stoppen waardoor je helemaal in de deken bent gewikkeld. Ze zijn verkrijgbaar in meerdere kleuren. Je kunt nog wel je armen vrij bewegen om een boek te kunnen lezen of je telefoon te bedienen. Het heeft veel weg van een lange en warme hoodie.

1) Blumtal – Fleece deken met mouwen – Hoodie Deken – Fleece Plaid – 170 x 200 cm

We zijn vooral fan van deze plaid met mouwen door de uitstekende prijs/kwaliteit beoordeling. Daarnaast is het fijn dat de plaid met mouwen verkrijgbaar is in meerdere kleuren. De lengte is aan de grote kant, maar je kunt daardoor wel lekker wegkruipen op de bank. De reviews van andere klanten zijn ook positief.

Blumtal - Fleece deken met mouwen - Hoodie Deken - Fleece Plaid - 170 x 200 cm - Antraciet

★★★★★
29,99
Bol.com
as of 17 juli 2024 13:50

Warme kruik

Geeft de plaid nog geen genoeg warmte en heb je het echt koud gekregen? Schaf dan een kruik aan. Vul hem vervolgens met heet kraanwater. Je kunt er eventueel ook een handdoek om heen wikkelen als de kruik te warm aan voelt. Hierdoor creëer je extra warmte wanneer je op de bank zit.

1) Fashy warm water kruik – Fleece hoes grijs – 2 liter

We zijn fan van deze kruik omdat deze over fleece materiaal beschikt. Dit is heerlijk zacht en daardoor ben geen theedoek nodig. Daarnaast lekt de kruik niet en is geurloos. Niet te groot, niet te klein, valt zacht aan, dus wat wil je nog meer. Er zijn meerdere mensen die al jarenlang gebruik maken van deze warme kruik.

Fashy warm water kruik - Fleece hoes grijs - 2 liter

★★★★★
11,99
Bol.com
as of 17 juli 2024 13:50

Extra dikke trui

Waarschijnlijk had je er al over na gedacht, maar een extra dikke trui kan ook voor meer warmte zorgen wanneer je op de bank aan het chillen bent. Wellicht kun je meerdere laagjes gebruiken.

Was de (elektrische) deken regelmatig

Een plaid of elektrische deken die je op de bank gebruikt moet je regelmatig wassen. Dit is afhankelijk van hoe vaak je de deken gebruikt. Gebruik je plaid voormalijk voor decoratie, dan is eens in de twee keer maand meer dan genoeg. Maar gebruik je de plaid regelmatig, dan raden we aan om hem minimaal één keer in de twee weken te wassen.

Wanneer je de elektrische deken gaat wassen, zorg er dan voor dat je de kabels en LED-indicator verwijderd. We raden aan om goed de instructies en waslabel te lezen voordat je de deken gaat wassen. Soms is het namelijk beter om de deken te wassen met een vochtige doek.

Hopelijk krijg je het lekker warm op de bank

We hopen dat je met deze tips niet in de kou hoeft te zitten. We hebben aan ieder budget en situatie bedacht. Mocht je zelf nog een goede tip hebben om het warm te krijgen op de bank, dan horen we dat natuurlijk graag. Met jou hulp kunnen we andere huishoudens ook verder helpen. We raden aan om vooral de reviews te lezen van andere klanten. Hierdoor krijg je een beter beeld van het product. Onlangs schreven we ook een artikel over wanddecoratie wat je boven de bank op de muur kunt hangen. Succes met de zoektocht!