Top 4 | De mooiste en leukste draaikaarsen

Gedraaide kaarsen, ook wel bekend als draaikaarsen en twisted candles zijn ontzettend populair geworden. Dit is ook niet zo gek, want het is een leuke en mooie toevoeging aan het interieur van je huis.

De draaikaarsen kun je voor veel gelegenheden gebruiken. Denk bijvoorbeeld in de winter, wanneer het sneeuwt en je lekker gezellig bij de kachel zit. Bij het diner, wanneer je met vrienden of familie een gezellig avondje organiseert. In dit artikel gaan we je vertellen welke draaikaarsen bij ons in de smaak vallen. Daarnaast geven we tips hoe je ze het voordeligst kunt kopen of eventueel zelf kan maken. Onlangs schreven we ook een artikel over de beste knisperende kaarsen.

De leukste draaikaarsen van dit moment

Draaikaarsen zijn met de hand gemaakt. De woontrend is overgewaaid uit Scandinavië. Door het unieke en speelse effect zijn ze eigenlijk te mooi om op te branden. Hieronder lichten we de leukste en beste draaikaarsen (in onze ogen) uit. Klik hier als je alle draaikaarsen wilt bekijken. Tip: hoe meer kaarsen je in één keer besteld, hoe goedkoper je uiteindelijk bent per kaars.

1) Twisted candle – Set van 6 kaarsen – Gedraaide kaarsen – 29 cm – Swirl kaarsen – Dinerkaarsen – Twisted candles – Twisted kaarsen – Gekleurde kaarsen – Draai kaarsen – Dinerkaarsen gedraaid

We zijn voorstander van om meerdere kaarsen in één keer te bestellen, Hierdoor ben je uiteindelijk per kaars goedkoper uit. Deze draaikaarsen set is verkrijgbaar in 21 kleuren. Je kunt kiezen uit draaikaarsen van dezelfde kleur, maar ook waar allerlei kleurtjes zijn gemixt. Denk bijvoorbeeld aan roze, blauw, geel, beige en ga zo maar door. De kaarsen hebben een brandduur van 12 uur. Ze zijn 29 centimeter hoog en met de hand gedraaid. Het is ook een leuk cadeau om te geven aan iemand anders.

Twisted candle - Set van 6 kaarsen - Gedraaide kaarsen - 29 cm - Swirl kaarsen - Dinerkaarsen - Twisted candles - Twisted kaarsen - Gekleurde kaarsen - Draai kaarsen - Dinerkaarsen gedraaid - Beige

★★★★★
21,00
Bol.com
as of 18 mei 2024 00:11

2) Set van 4 Gedraaide Kaarsen – 19cm Roze – Lange Draai Dinerkaarsen – Swirl/Twist Candles

Liever iets minder geld uitgeven aan gedraaide kaarsen? Bekijk dan deze set waar vier draaikaarsen worden geleverd. Ze hebben allemaal dezelfde kleur. Je kunt kiezen uit de kleuren roze, groen, wit en zwart. Ten opzichte van onze nummer één zijn ze wel iets kleiner. Een mooie toevoeging voor op tafel, in de vensterbank of in de gang.

Set van 4 Gedraaide Kaarsen - 19cm Roze - Lange Draai Dinerkaarsen - Swirl/Twist Candles

★★★★★
7,75
Bol.com
as of 18 mei 2024 00:11

3) Twisted candles – Handmade – Gedraaide kaarsen – Set van 6

Creëer een unieke sfeer in huis met deze gedraaide kaarsen. In deze set worden er zes draaikaarsen geleverd. Ze hebben een net iets specialere kleur, denk aan de kleuren okergeel, champagne en taupe. Ze hebben een brandduur van 10 uur. Ze zijn ongeveer 28 centimeter hoog en zijn handgemaakt. De prijs/kwaliteit verhouding van deze set is perfect.

Twisted candles - Handmade - Gedraaide kaarsen - Set van 6

19,75
Bol.com
as of 18 mei 2024 00:11

4) Set van 4 Gedraaide Kaarsen – trus. – Swirl Kaars – Twisted Candles – Spiral – Twirl Candle – Wit – Bordeaux – Fuchsia – Oranje

Met deze gedraaide kaarsen ben je helemaal klaar voor een cosy herfst en winter. Uit de reviews zien we dat klanten ontzettend blij zijn met deze twisted candle’s. In deze set krijg je vier verschillende kleuren draaikaarsen. Je kunt totaal kiezen uit 11 verschillende kleuren thema’s. Wanneer je drie sets besteld ontvang je 25% korting.

Set van 4 Gedraaide Kaarsen – trus. - Swirl Kaars – Twisted Candles – Spiral – Twirl Candle – Wit – Bordeaux – Fuchsia – Oranje

★★★★★
19,95
Bol.com
as of 18 mei 2024 00:11

5) Ontdek de leukste draaikaarsen

Het is zelf natuurlijk ook leuk om op jacht te gaan naar de leukste draaikaarsen. Gelukkig zijn er heel veel verkrijgbaar op het internet. Ontdek hier de leuke draaiende kaarsen.

Gebruik een kandelaar of kaarsenhouder

Om de draaikaarsen neer te kunnen zetten in je huis ben je een kandelaar of kaarsenhouder nodig. Hierdoor blijven ze mooi recht staan. Na loop van tijd krijg je ook kaarsvet door de warmte die de kaars afgeeft. De kandelaar en kaarsenhouder vangt dit kaarsvet netjes op.

De kandelaars en kaarsenhouders zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maten, thema’s en decoraties. Kijk goed naar de stijl van je huis. De laatste jaren zijn kaarsenhouders in het zwart veel verkocht. Ze zijn stijlvol en hebben een strakke afwerking. Daarnaast zie je ook dat er veel kandelaars worden verkocht in combinatie met een dieren thema. Denk bijvoorbeeld aan de kandelaar met aap.

Draaikaarsen zelf maken

Wil je liever zelf de draaikaarsen maken? Dat kan natuurlijk ook. Je hebt daar een aantal dingen voor nodig. Denk aan ‘normale lange dunne kaars, een deegroller, een ovenschaal met warm water, een bakje waar de kaarsen in kunnen afkoelen en een handdoek. Het is van belang dat je een kaars koopt waar geen coating op zit, anders gaan ze splijten. We raden aan om het eventueel eerst met één kaars te proberen. Je kunt eventueel ook YouTube video’s bekijken om draaiende kaars zelf te kunnen maken. Grote voordeel is dat je met dit stappenplan ook andere vormen kunt maken.

1) Leg de kaarsen 20 minuten in een bak met warm water

Pak een bak of ovenschaal, waar je de kaarsen in kunt leggen. Het is dus van belang dat de kaars lang en dun is, waar geen coating aan zit. De warmte van het water is goed wanneer je de vingers er net nog in kunt houden. Leg de kaarsen vervolgens 20 minuten in de bak met warm water.

2) Rol de kaarsen plat tot en met 1 centimeter

Hopelijk zijn de kaarsen nu iets flexibeler geworden. Kun je ze iets buigen? Dan kun je ze uit de bak halen. Droog ze af met een handdoek. Vervolgens ga je met de deegroller over de kaarsen heen. Rol ze plat tot 1 centimeter hoog, zorg voor een vlakke ondergrond. Zorg ervoor dat je beide kanten gebruikt en het tempo er goed in houdt, anders wordt de kaars stijf.

3) Draai de kaarsen in tegenovergestelde richting en laat ze afkoelen

Zijn de kaarsen mooi 1 centimeter dik? Dan kun je ze gaan draaien. Pak beide uiteinden vast met je vingers. Draai ze in tegenovergestelde richting. Je kunt zelf bepalen hoe je de kaarsen draait. Nadat je ze gedraaid hebt kun je ze laten afkoelen in een koude bak met water. Hierdoor behoudt de kaars zijn mooie gedraaide vorm.