Krantenbak: Hulpmiddel om je tijdschriften en kranten op te bergen

Nog steeds hebben veel mensen de voorkeur om de krant op papier te kunnen lezen. Dat leest toch net iets lekkerder als op de tablet. Daarnaast ontvangen we nog steeds veel papier zoals tijdschriften en andere bladen. Wekelijks krijgen veel mensen de krantjes van lokale winkels, maar hoe berg je die op een nette manier op?

Dit doe je met een speciale krantenbak. Ook wel een lectuurbak of tijdschriftenbak genoemd. Je hebt ze in verschillende soorten. In dit artikel lichten we onze favorieten uit en geven we aan waar je op moet letten als je er één aan gaat schaffen.

Top 6) Leukste en handigste krantenbakken

Krantenbakken zijn er in verschillende soorten en maten. Hieronder hebben we onze voorkeuren genoteerd. De lijst is ontstaan aan de hand van prijs/kwaliteit, stijl, materiaal en we proberen zoveel mogelijk verschillende krantenbakken uit te lichten. Hopelijk kun jij hiermee makkelijker een keuze maken. Je kunt overigens ook direct kijken tussen de tijdschriftenrekken, deze kun je bevestigen aan de muur.

1. Lectuurmand tijdschriftenmand “Magazine” vergrijsd krantenmand

Wanneer je een mooie plek wilt vinden voor al je papier, dan raden we deze krantenmand aan. Wekelijks krijgen we veel papier binnen. Denk aan tijdschriften, kranten en actiefolders. Wanneer je dit papier allemaal in de woonkamer overzichtelijk wilt bewaren, overweeg dan deze om aan te schaffen. Dit is qua formaat ‘groot’ voor een krantenbak, maar het voordeel is wel dat je hem niet iedere week hoeft te legen. Vaak wordt deze variant op de grond gezet. Ideaal voor mensen die veel wekelijks veel papier binnenkrijgen.

Lectuurmand tijdschriftenmand "Magazine" vergrijsd krantenmand

★★★★★
35,95
Bol.com
as of 7 mei 2024 21:08

2. Relaxdays tijdschriftenrek mesh – lectuurbak metaal – tijdschriftenbak draad – vrijstaand – zwart

Mocht je een iets minder grotere bak willen hebben om je tijdschriften en kranten op te bergen, kijk dan eens naar deze variant. Deze krantenbak kun je gerust op tafel zetten. Deze variant is zowel verkrijgbaar in het zwart als in het zilver. Je kunt hem heel eenvoudig verplaatsen. Dankzij het open rek kun je direct zien welke tijdschriften en kranten er in de bak liggen. Inmiddels heeft dit product een aantal reviews verzameld en daaruit blijkt dat klanten ook tevreden zijn over deze lectuurbak.

Relaxdays tijdschriftenrek mesh - lectuurbak metaal - tijdschriftenbak draad - vrijstaand - zwart

★★★★★
27,95
Bol.com
as of 7 mei 2024 21:08

3. Tijdschriftenhouder – Krantenbak – Magazinehouder – Tijdschriftenrek – Lectuurbak – Vouwbaar – RVS

Vind je belangrijk dat je krantenbak modern is en een stukje stijl toevoegt aan je huis? Kijk dan naar deze tijdschriftenhouder. Hier kun je een aantal kranten of tijdschriften in kwijt. Het ontwerp is ontzettend strak en daardoor een toevoeging voor je huis. Klanten zijn vooral lovend over de stijl, de prijs en stevigheid.

Tijdschriftenhouder - Krantenbak - Magazinehouder - Tijdschriftenrek - Lectuurbak - Vouwbaar - RVS

★★★★★
19,99
Bol.com
as of 7 mei 2024 21:08

4. Krantenbak voor aan de muur: QUVIO Tijdschriftenhouder – Wandmontage – Hangend – Zwart

We zien dat ook veel mensen specifiek op zoek zijn naar een krantenbak die je aan de muur kunt bevestigen. Deze krantenbak kunt je met twee schroeven aan de muur bevestigen. Doordat je de krantenbak aan de muur bevestigd hou je mee ruimte over in je woning. De tijdschriftenhouder is verkrijgbaar in twee kleuren: zwart en goud. Je kunt er een aantal magazines of kranten in opbergen.

QUVIO Tijdschriftenhouder - Wandmontage - Zwart

★★★★★
22,71
Bol.com
as of 7 mei 2024 21:08

5. QUVIO Tijdschriftenhouder – Tijdschriftencassette – Postrek – Boekenrek – Post organizer – Postvak – Tijdschriftenrek – Lectuurrek – Magazinehouder – Draadstaal – 4 Vakken – 16 x 26 x 22 cm – Zwart

Nog een klassieke maar prima optie als het gaat om een krantenbak. Je hebt je kranten en ander papier niet meer op een stapeltje leggen met deze strakke houder. Je kunt ook brieven in deze houder bewaren. Deze is eenvoudig in gebruik, dit kun je ook zien aan de prijs. Uit de beoordelingen van klanten zien we ook dat deze krantenhouder in de smaak valt.  

QUVIO Tijdschriftenhouder - Tijdschriftencassette - Postrek - Boekenrek - Post organizer - Postvak - Tijdschriftenrek - Lectuurrek - Magazinehouder - Draadstaal - 4 Vakken - 16 x 26 x 22 cm - Zwart

★★★★★
20,08
Bol.com
as of 7 mei 2024 21:08

6. Lifa Living – Tijdschriftenhouder – Magazine rek – Industrieel – Zwart – Hout & Metaal – 40 x 29 x 54 cm

Ook een veel gekozen variant: een krantenbak met tafeltje. Op het tafeltje kun je bijvoorbeeld je kopje koffie neerzetten, daaronder de krantenbak waar je de krant of andere tijdschriften in kunt bewaren. Een prima alternatief om te overwegen, maar de meeste mensen hebben hier geen plek meer voor in huis.

Lifa Living - Tijdschriftenhouder - Magazine rek - Industrieel - Zwart - Hout & Metaal - 40 x 29 x 54 cm

★★★★★
37,95
Bol.com
as of 7 mei 2024 21:08

Alternatieven voor een krantenbak

We merken dat het niet heel makkelijk is om een mooie krantnbak te vinden. Daarom willen we je graag wijzen op een aantal alternatieven. J

LP rek om je tijdschriften

We raden aan om eens te kijken naar een LP rek. Een LP heeft namelijk veel weg van een krant of magazine. Ze zijn dun en langwerpig. Daardoor kan een LP rek ook eenvoudig fungeren als een krantenbak. Onlangs schreven we ook een artikel hoe je een LP aan de muur kunt hangen.

Tafel met twee lagen

Mocht je toch niet overtuigd zijn van de krantenbak en je moet je nog nieuwe meubels kopen, kijk dan naar een tafel waarbij je twee lagen hebt. Hiermee bedoelen we een tafel waar je op de bovenkant je drinken kunt neerzetten, aan de onderkant je tijdschriften en andere dingen (zoals de theedoos). Hiermee kun je al je tijdschriften ook op een nette manier opbergen en is het niet direct in zicht.

Krant digitaal lezen

Sinds een aantal jaar is het aantal brievenbuspost pakketjes gedaald. Dit komt omdat we steeds meer online doen. Vroeger stuurden we elkaar brieven om te communiceren, dit gaat steeds meer digitaal met e-mails. Zoals je weet kun je de krant ook vaak digitaal bekijken. Je hoeft dan niet meer te wachten totdat de krantenjongen is langs geweest. Door de krant digitaal te lezen help je ook het milieu.

Hopelijk kun je nu je kranten netjes opbergen met een opbergsysteem.

Het is heerlijk om in de ochtend lekker de krant te lezen met een kop koffie. We hopen dat je met dit artikel een stukje wijzer bent geworden over krantenbakken. Er zijn nog steeds veel mensen die op zoek zijn naar een krantenbak, maar in de praktijk zien we dat niet veel bedrijven inspelen op deze behoefte. We raden aan om het assortiment iedere dag in de gaten te houden, want er komen steeds weer nieuwe lectuurbakken bij. Veel succes met het maken van je keuze!