Meer dan 14 tips voor het eerste cadeau voor je vriend

Het eerste cadeau voor je vriend vinden kan best een uitdaging zijn. Waarschijnlijk is jullie relatie nog pril, dus je wilt natuurlijk wel een goede zet maken bij je vriend en schoonfamilie. Dit kan voor zijn verjaardag zijn, Valentijnsdag, kerst, sinterklaas, maar ook wanneer je één jaar of maand een relatie met elkaar wilt vieren.

In dit artikel helpen we je op weg. De auteurs van dit artikel zijn namelijk jongvolwassen mannen met een relatie en weten daarom precies welke (eerste) cadeau leuk is om te geven aan je vriend. We geven daarnaast een aantal tips zodat je jezelf niet voor schut zet en je cadeau een succes wordt. Kortom, alles wat je moet weten bij het geven van het eerste cadeau aan je vriend vertellen we dit artikel. We hebben geprobeerd om met iedere relatiestatus en leeftijd rekening te houden. We raden om het gehele artikel te lezen zodat je al onze ideeën hebt gezien!

Tips vooraf bij het geven van je eerste cadeau

We willen je op het hart drukken dat het bij jongens gaat om het idee. Je hoeft daarom echt niet met een heel duur cadeau aankomen. Probeer het budget te matchen met datgene wat hij jou heeft gegeven. Mocht je dit nog niet hebben gekregen, dan is het van belang dat je in je achterhoofd dat jij dan de ‘toon’ zet. Mocht jij de eerste keer een cadeau geven van €100,-, dan zal hij daar ook waarschijnlijk rekening mee houden.

1) Gezamenlijk een nachtje weg

Je bent waarschijnlijk nog niet heel vaak met elkaar weggeweest. Een veilig cadeau is dan ook om een nachtje weg te geven. Bezoek bijvoorbeeld de stranden van Scheveningen of de stad Eindhoven. We raden wel aan om een plek te vinden waar je genoeg te doen hebt. Als dit niet het geval is, dan moet de hotelkamer of accommodatie wel zo mooi zijn om daar de hele dag te verblijven.

2) Parfum

We willen allemaal natuurlijk goed ruiken. Mannen vinden het voornamelijk belangrijk dat de vriendin vindt dat hij lekker ruikt. Een goed eerste cadeau om te geven aan je vriendje is daarom parfum. Hierdoor weet je precies welke parfum jij lekker vindt. Er zijn namelijk weinig mannen die een dagje naar de parfumerie winkels te gaan.  Bij bol.com kun je exact zien welke het populairst voor mannen zijn

3) Samen naar het concert of een wedstrijd

Ga gezellige dingen met je vriend doen. Kijk wat hij leuk vindt. Over het algemeen hebben de meeste mannen affiniteit met voetbal, films, muziek en gezellig naar de kroeg gaan. Misschien is dit wat kortzichtig, maar een cadeau dat daarbij past zullen ze geweldig vinden. Vooral wanneer je durft om een net iets unieker cadeau te geven. Bezoek daarom gezamenlijk een (internationale) voetbalwedstrijd of een concert van zijn favoriete zanger of DJ.

4) Gamers cadeau

Kiezen tussen je vriendin of gamen met je vrienden, dat is een groot dilemma voor veel jongens en mannen. Heb je ook een vriend die van gamen houdt? Kijk dan eens naar een leuk game cadeau. Kijk daarom bijvoorbeeld eens naar een goede headset, een hoes voor de controller of een leuke game dat je samen kunt spelen. Je vriend zal het waarderen!

5) Vraag wat hij wil krijgen

Mannen houden van praktische cadeaus. Vrouwen willen nog wel eens unieke cadeaus aanschaffen voor de vriend. Je vriend zal nooit zeggen dat hij het niet leuk vindt, maar je wilt natuurlijk wel een cadeau aanschaffen waar je vriend echt gelukkig van wordt. We raden daarom gewoon aan om te vragen wat je vriend wil krijgen voor zijn verjaardag. Geef aan dat je het belangrijk vindt dat je een cadeau wilt geven waar hij echt gelukkig van wordt. Hierdoor zorg je ervoor dat je de plank niet misslaat!

6) Fotoboekje

Het klinkt misschien cliché, maar het is leuk om een fotoboekje te krijgen. Dit is voornamelijk leuk wanneer je één jaar een relatie hebt. Zo kun je een aantal jaar later terugdenken aan leuke herinneringen. Daarnaast is het ook een leuke decoratie voor op de slaapkamer. Je kunt kiezen voor een fotoboek, maar ook lijstjes met daarin een foto is leuk om te geven aan je vriend.

7) Nek en rug massager

We houden allemaal wel van ontspanning. Je kunt je vriendje natuurlijk zelf verwennen met een heerlijke massage met behulp van massageolie. Maar wanneer je daar niet zo goed in bent, kun je ook kiezen om een nek en rug massager als cadeau te geven. De massage apparaten zijn geweldige gadgets, je kunt er namelijk zelf ook van genieten. Aan het aantal reviews op verschillende platforms merken we dat ze heel vaak verkocht worden.

8) Platenspeler

Een platenspeler is geen standaard cadeau die je geeft aan je vriendje. Daarom is het misschien ook wel weer leuk, omdat hij het waarschijnlijk niet verwacht. Het is namelijk leuk om dingen te verzamelen. De één verzameld flippo’s, de ander Pokémon kaarten en de ander weer LP platen. Ook nieuwe hits worden nog uitgebracht op vinyl platen. Dan weet je ook wat je eventueel de jaren er op kan geven, want soms is het lastig om een cadeau te verzinnen voor mannen.

9) Kantooraccessoires

Veel mannen werken op kantoor. Het lijkt saai, zo’n baan waar je 9:00 tot 17:00 op je bureau zit en naar het scherm zit te turen. We hebben onlangs een artikel geschreven waarin we de leukste kantooraccessoires uitlichten. Met deze accessoires zorg je ervoor dat het bureau van je vriend wordt opgefleurd. Wellicht misschien een ‘saai’ cadeau, maar wel heel erg praktisch!

10) Spelletjes

Het is leuk om een spelletje te spelen. Dit kunnen natuurlijk ook drankspelletjes zijn zoals de Bijtende krokodil, Beer-pong of Drinkopoly. Het hoeft natuurlijk niet direct een drankspel te zijn, maar je kunt ook kiezen voor een normaal bordspel. Denk bijvoorbeeld aan mens erger je niet, 30 Seconds of Kolinisten van Catan. Zo heb je direct wat te doen met zijn tweeën als je niet weet wat je op zondag moet doen!

11) Muziek box

Zie je het al voor je? Samen met je vriend even lekker picknicken op een gezellig kleedje in het zonovergoten park. Je hebt natuurlijk wel een goede muziek box nodig. Bekijk hier nog meer dingen die je nodig bent voor een picknick. Wanneer je vriend nog geen bluetooth speaker heeft, dan is het een leuk cadeau om te overwegen. Zo’n muziek box komt altijd van pas op bijvoorbeeld feestjes of wanneer je gewoon samen muziek wilt luisteren.

12) Laptop/tablet standaard voor op de bank of bed

Nog een leuk en functioneel cadeau: de laptop standaard voor op de bank of in bed. Wellicht wil je wel eens samen met je vriend even een serie of film kijken in bed met behulp van je laptop. Het is dan belangrijk dat je een goede muziek box hebt, maar waarschijnlijk hebben jullie wel eens last gehad dat de laptop telkens wegzakt. Met behulp van een laptop of tablet standaard heb je daar geen last meer van. Je hebt ook specifieke standaarden dat je in bad kunt plaatsen.

13) Telefoon oplader

Je herkent het vast wel: je woont allebei nog bij je ouders en blijft regelmatig bij elkaar slapen. Je moet dan telkens je telefoon oplader meeslepen zodat je de telefoon in de nacht kan opladen. Grote kans dat je hem vergeten bent of na het slapen niet uit het stopcontact hebt gehaald. Een extra oplader is daarom een functioneel cadeau om te geven. Daarnaast is extra gel, deo en een tandenborstel ook praktisch. Wellicht is het niet een hoofdcadeau, maar leuk om als ‘extra’ te geven.  

14) Neem hem mee uit eten

Je kunt hem ook altijd uit eten meenemen. Ga naar een restaurant en laat je verwennen met een voorgerecht, hoofgerecht en een lekker nagerecht. Het is wellicht een simpel cadeau, maar natuurlijk heel leuk en praktisch. Want welke man houdt nou niet van lekker eten? Laat hem beslissen welk restaurant je heen gaat. Daarnaast kun je altijd ook nog eten laten brengen met behulp van thuisbezorgd!

15) Bjorn Borg onderbroeken

Onderbroeken, daar hebben we als mannen vaak te weinig van. Ditzelfde geldt voor sokken. Ze zijn vaak kapot en worden pas vervangen wanneer ze vol gaten zitten. De Bjorn Borg boxershorts zitten heerlijk bij de mannen. Je hebt ze ook in verschillende printjes. Wellicht is het niet zo leuk om te geven, maar wel super praktisch natuurlijk. Gelukkig houden mannen niet van te veel poespas en zijn ze hier heel tevreden mee.

Verras je vriend met een leuk eerste cadeau!

We zijn helaas door onze cadeau ideeën voor je vriendje heen. Hopelijk zit er een geschikt cadeau tussen. We raden vooral aan om het praktisch te houden, mannen houden namelijk niet van te veel poespas. Vraag eventueel je vriendinnen wat zij als cadeau hebben gegeven.