Nieuwe baan cadeau, ontdek meer dan 10 beste gifts!

Uit onderzoek blijkt dat we steeds meer van baan verwisselen. Vroeger was het heel normaal dat je heel je leven bij één werkgever had gewerkt. In de huidige tijd zie je dat medewerkers na een aantal jaar een nieuwe werkgever zoeken. Ze zoeken meer uitdaging of maken een carrière switch.

Tijd om een nieuwe baan te vieren. Het is wel heel leuk als je een cadeau geeft aan iemand die een nieuwe baan heeft. Een nieuwe baan is weer een nieuwe stap in zijn leven. Een beste happening; nieuwe collega’s, andere cultuur. Wat geef je nou aan iemand die een nieuwe baan heeft? In dit artikel lichten we de beste gifts voor je uit. We hebben zoveel mogelijk ideeën opgeschreven, dus het kan zijn dat sommige niet relevant voor je zijn, scrol dan gerust door!

1) Laptop sleeve

De vaste PC’s worden steeds vaker ingewisseld voor de laptops op het werk. We hebben namelijk steeds meer digitale meetings. Dit scheelt een heleboel heen en weer gereis naar klanten of partners. Belangrijk om je laptop goed te beschermen tegen krassen en andere beschadigingen. Met behulp van een laptop hoes of laptop sleeve hou je hem netjes.

2) Gereedschap en tools

Welk gereedschap gaat degene gebruiken op het nieuwe werk? Denk daar eens goed over na. Bouwvakkers en timmerlieden hebben namelijk behoefte aan goede werkschoenen en werkkleding. Een goede paar handschoenen zijn in de winter handig. Kijk daarom naar het gereedschap wat ze gaan gebruiken. Een verpleegkundige gebruikt bijvoorbeeld iedere dag een kocher en een schaar. Onlangs hebben we een artikel geschreven met de leukste cadeaus voor verpleegkundigen.

3) Auto accessoires

Veel werknemers gaan met de auto naar het werk. Je zit al gauw een half uur á uur per dag in de auto. Handige auto accessoires zijn daarom een leuk en nuttig cadeau om te geven als iemand een nieuwe baan heeft. Denk bijvoorbeeld aan auto parfum zodat je auto altijd heerlijk ruikt. Daarnaast kan het Flitsmeister apparaat ervoor zorgen dat je gewaarschuwd wordt voor flitsers en gevaarlijke verkeersituaties. Een autolader zorgt ervoor dat je telefoon wordt opgeladen, de autohouder zorgt ervoor dat je de gedachten op de weg houdt. Eerste keer met de auto naar je werk? Kijk dan of diegene een veiligheidsdriehoek en dergelijke in de auto heeft liggen.

4) Kantooraccessoires

Kantoorbanen zijn in trek. Vaak kun je zelf bepalen vanaf welke plek je werkt, het is fysiek niet zwaar en je weet elke dag waar je aan toe bent. Maak het bureau daarom leuk en gezellig. Onlangs schreven we een artikel met daarin de leukste telefoonaccessoires. Denk bijvoorbeeld aan een draadloze oplader, voetensteun of Rubiks kubus.

5) Bier of wijn pakket

Een cadeau wat altijd goed in de smaak valt: een bier of wijn pakket. Haal wat speciaal biertjes bij de slijterij. Vaak kunnen ze het ook nog heel mooi voor je inpakken. Schaf daar eventueel een speciaal glas bij aan en je hebt een leuk cadeau. Je kunt eventueel ook een ‘lekkernij’ pakket bij een supermarkt samenstellen. De keuze, is reuze.

6) Een bosje bloemen

Het kiezen van een cadeau voor een nieuwe baan is nog niet zo makkelijk. Heb jij dit ook? Dan is een bosje bloemen met een kaartje natuurlijk ook een leuk cadeau. Wie houdt er nou niet van bloemen? Ze zorgen voor een stukje gezelligheid in huis. Je kunt ze simpelweg bij de bloemenzaak kopen.

7) Met de fiets naar je nieuwe baan

Je kunt natuurlijk ook met de fiets naar je nieuwe job. Onlangs schreven we een artikel met daarin de leukste en handigste cadeaus voor fietsliefhebbers. Als je met de fiets naar je werk gaat, dan is het handig om een luxe regenpak aan te schaffen. Het is namelijk niet heel fijn om de hele dag met natte kleren op je bureaustoel te zitten. Ze zijn misschien niet heel charmant, maar wel super handig. Overigens zijn er nog veel meer leuke cadeaus die je kunt gebruiken op de fiets.

8) Parfumset

We besteden veel aandacht aan de verzorging van onze huid en lichaam. We willen er allemaal goed bij lopen en lekker ruiken. Parfum of geschenksets zijn daarom één van de meest gekozen cadeaus. De eerste indruk op het werk is belangrijk, dus zorg er daarom voor dat je lekker ruikt bij je nieuwe baan. Je kunt ook een kijkje nemen in onze zeep cadeaus. Zoals aangegeven is een auto luchtverfrisser ook heerlijk om te geven. Welke rituals autoparfum is lekker? Daar geven we antwoord op in een ander artikel.

9) Kleren  

Ga je een hogere functie bekleden of bij een bedrijf werken waar ze formeler met elkaar omgaan? Kijk dan of de kleren in de klerenkast daar nog bij passen. Wellicht wordt er verwacht dat er een blouse wordt gedragen, dan kun je eventueel kijken naar een mooie nieuwe blouse. Bij sommige bedrijven is het gebruikelijk om met een nette pantalon en colbert naar de klant te gaan.

10) Waterflessen

We moeten veel drinken op een dag. Er wordt aangeraden om anderhalf tot twee liter per dag te drinken. Wanneer je geen grote waterfles hebt, dan wordt het op het werk lastig om aan deze hoeveelheid te komen. Omdat je druk aan het werk bent ga je niet telkens naar de kraan lopen voor een glas water. Met behulp van een eigen drinkbeker weet je zeker dat je genoeg water drinkt op een dag.

11) Cadeaus voor het openbaar vervoer

Gaat diegene met zijn nieuwe job met het openbaar vervoer naar zijn nieuwe werk? Dan kun je daarop inspelen met je cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een nieuwe goede tas om de spullen mee te nemen. Daarnaast kan een luxe headset ervoor zorgen dat je geen last hebt van je medereizigers. Tenslotte heb je alle tijd als je in de trein of bus zit, dus je kunt gerust even een boek lezen.

12) Kaartje

Dat je even aan iemand denkt als hij of zij een nieuwe baan heeft is vaak al genoeg. Een kaartje is een klein gebaar, maar wel heel leuk om te krijgen. Een kaartje komt vaak onverwachts en dat maakt het leuk. Het is heel makkelijk om digitaal een kaartje te versturen.  

13) Agenda

Nieuw werk betekent ook een lege agenda. Gebruikt de persoon nog een ‘ouderwetse’ papieren agenda? Dan is het nu de tijd om een agenda als cadeau te geven. In de agenda kun je alles bijhouden en vergeet je geen afspraken.

14) Een leuke mok

Heeft je collega een nieuwe baan? Wellicht is het dan leuk om een mok aan te schaffen zodat hij op zijn nieuwe werk altijd nog altijd aan je kan denken. Je hebt mokken met daarop teksten zoals ‘F*cking quitter’ of ‘Good luck finding better colleagues than us’. Ze zien er geweldig uit en vallen goed in de smaak.

15) Homesick ‘New Job’ kaarsen

Onlangs schreven we al een artikel over knisperende kaarsen met haardvuur geluid. Dit zijn leuke kaarsen om als cadeau te geven. Daarnaast zien we dat veel mensen ook een kaars aanschaffen van het merk Homesick. Je kunt ze kopen op Amazon. Op de kaarsen staat een leuke spreuk dat gaat over een nieuwe baan.

16) Vriendenboekje

Ga je afscheid nemen van een collega? Je kunt dan persoonlijk cadeau geven door middel van een vriendenboekje. Waarschijnlijk heb je een band opgebouwd. Met behulp van een vriendenboekje kan je collega altijd nog terugdenken aan het bedrijf. Zorg ervoor dat iedereen een pasfoto of foto heeft zodat je het echt persoonlijk maakt. Er bestaan speciale vriendenboekjes voor volwassenen.

Hopelijk heb je een passend cadeau kunnen vinden

We hopen dat je met behulp van onze ideeen een passend cadeau hebt gevonden. Op onze website hebben we nog veel meer cadeau lijstjes gemaakt, dus wellicht kan daar nog iets tussen staan. Veel plezier met het geven van het cadeau aan iemand die net een nieuwe baan heeft!