Meer dan 25 fiets cadeaus voor de fietsliefhebber!

In Nederland hebben we veel fietsliefhebbers. Van april tot en met september wordt er veel op hobby basis gefietst in Nederland. Dit komt onder andere doordat de zon vaker schijnt in deze periode. De één fietst op een elektrische fiets, de ander op een ‘normale’ stadsfiets. In Nederland zijn er talloze mooie fietsroutes, dus we begrijpen al die fietsliefhebbers wel. Het vinden voor een specifiek cadeau voor een fietsliefhebbers is nog niet zo makkelijk. We gaan dit artikel je inspiratie geven over fiets cadeaus. 

1) Telefoonhouder voor de fiets

Fietsliefhebbers gaan regelmatig in de vrije tijd ergens heen fietsen. Het leukste is dat je een doel hebt, bijvoorbeeld een ijsje halen in de stad. Om exact te weten waar je langs moet fietsen heb je een navigatie nodig. Zoals je waarschijnlijk weet is het verboden om met je smartphone in de hand te fietsen. Een ideaal cadeau is daarom ook een telefoonhouder voor de fiets. De houders zijn universeel en geschikt voor vrijwel iedere fiets en smartphone.

2) Fietszadel

De fietszadel zorgt ervoor dat we lekker kunnen fietsen. Je zult waarschijnlijk denken: de fietszadel is nog prima. Maar je hebt ook gelzadels die zorgen voor extra comfort. Daarnaast heb je een aantal ventilerende zadels wat weer ideaal is op zonnige dagen of tijdens lange fietsritten. Overigens is een fietszadel hoes ook een leuk cadeau om te geven!

3) Fietsstoeltjes voor kleinkinderen

Opa en oma vinden het leuk om op de kleinkinderen te passen. Het is dan ook leuk om even naar het park te fietsen en de eendjes te voeren samen met de kleinkinderen. Je moet dan wel een fietsstoeltje hebben. Daarnaast zien we dat de windschermen ook vaak verkocht worden in combinatie met het fietsstoeltje. Hierdoor heeft het kind dat voorop zit minder last van de kou en de wind.

4) Zonnebril

We fietsen het meeste in de zomermaanden. Dit komt omdat de zon dan vaker schijnt. Een zonnebril of een fietsbril is dan ook ideaal wanneer je op de fiets zit. Zo heb je geen last van de zon en kun je de gedachten bij de weg houden. De fietsbrillen worden voornamelijk gebruikt bij het mountainbiken en het wielrennen.

5) Fietsroutes boek

Nederland beschikt over talloze mooie fietsroutes. Het internet brengt je al op weg bij het kiezen van een fietsroute, maar je hebt ook speciale fietsroute boeken en fietskaarten van bepaalde uitgevers. Zo heeft het merk Falk per provincie een boek uitgebracht met daarin de leukste en mooiste fietsroutes.

6) Fietsbroekjes

Als je een lange tijd in de zon fietst dan is er een grote kans dat je gaat zweten. Daarnaast kun je ook last krijgen van je achterwerk. Met behulp van speciale fietsbroekjes zorg je ervoor dat je zo weinig ongemak krijgt van je achterwerk. Je zit immers voor een lange tijd op het fietszadel. De fietsbroekjes zijn extra zacht en kun je eventueel als onderbroek dragen.

7) Fietsschoonmaak set

Fietsen hebben onderhoud nodig. Voornamelijk de fietsketting is een belangrijk een onderdeel van de fiets. Als je de fietsketting goed schoonhoudt dan gaat deze een stuk langer mee. Daarnaast zorgt een schone ketting er ook voor dat je veel soepeler en sneller fiets. In een schoonmaaksetje zit alles om de ketting schoon te maken en houden. 

8) Broekje voor onder jurk of rokje

Dit cadeau is speciaal bedoeld voor de vrouwelijke fietsers. Veel vrouwen willen geen rokje of jurk dragen wanneer ze op de fiets stappen. Echter is dit zonde, want in de zomer dragen we natuurlijk veel van deze kleren. Met een speciaal broekje wat je onder de jurk of rok kunt dragen zal je eerder op de fiets stappen. Een ideaal en functioneel cadeau!

9) Powerbank

Als je een dagtocht gaat maken, dan ben je de hele dag ver van huis. Wanneer je de telefoon gebruikt voor navigatie bij het fietsen, dan is de kans groot dat hij na een loop van tijd leeg raakt. Met behulp van een powerbank kun je de smartphone op ieder gewenst moment opladen. We raden aan om een compacte en lichte powerbank als cadeau te geven.

10) Fietshoes

Fietsliefhebbers zijn zuinig op de fiets. Een leuke accessoire voor fietsers is daarom de fietshoes. Het is namelijk van belang dat je fiets droog staat. Met behulp van een fietshoes voorkom je zoveel mogelijk roest, waardoor je de fiets langer mooi houdt. Daarnaast is de fietshoes ook ideaal wanneer je de (elektrische) fietsen meeneemt op vakantie, want dan staan ze mooi droog en bedekt!

11) Fietspomp

Een lekke band, daar hebben we allemaal een hekel aan. Met behulp van een fietspomp pomp jij je banden in no-time op. Er zijn diverse fietspompen. Denk bijvoorbeeld aan de fietspomp die je in de schuur hebt staan. Maar wat als je nou op je werk bent en je band is lek? Dan is een kleine fietspomp ideaal!

12) WC – Bril hoes

De kans dat je op een openbaar toilet terecht komt is redelijk groot. Je bent immers ver van huis en je moet natuurlijk je ontlasting ergens kwijt. De WC – Bril is een bron van talloze bacteriën. Met behulp van een WC – bril hoes kun je comfortabeler zitten op een openbaar toilet. Ze zijn brokkelen natuurlijk af en kun je doorspoelen in de wc!

13) Waterfles

Fietsers moeten goed blijven drinken tijdens een fietsroute. Er wordt aangeraden om een flesje water mee te denken wanneer je gaat fietsen. Je hebt speciale waterflessen zodat je niet telkens plastic flesjes in de prullenbak hoeft te gooien. Je kunt ze makkelijk hervullen en zijn vaak licht van gewicht. Een leuk cadeau voor fietsers!

14) Picknick

Zoals we hierboven ook al beschreven is het leuk om een doel te hebben zoals een ijsje halen. Maar wat is er nou leuker om in het grasveld een picknick te organiseren. We hebben onlangs een lijst gemaakt wat je mee moet nemen voor een picknick. Laat de jarige job lekker genieten na een mooie fiets tocht!

15) GPS Tracker

Fietsen heb je in verschillende prijsklassen. Voornamelijk elektrische fietsen kosten al zo een paar duizend euro. Dit is ook bekend onder de stelers onder ons. Je ziet regelmatig dat (elektrische) fietsen worden gestolen. Met behulp van een goedkope (GPS Tracker) die je aan de fiets kan hangen of verstoppen weet je exact waar de fiets zich bevindt.  Met behulp van een AirTag of SmartTag kun je ook makkelijker je fietssleutels terugvinden!

16) Fietsendrager

De duurdere cadeaus voor de fietsliefhebber: de fietsendrager. Als de jarige job alle fietsroutes in de buurt al heeft gefietst, dan is het de hoogste tijd om eens verder het land in te gaan. Met behulp van een fietsendrager kun je de fietsen meenemen met je auto. Let er wel op dat je bij de meeste fietsendragers een trekhaak nodig bent!

17) Lampen in de wielen

Je hebt vast wel eens kinderen gezien die lampjes in de wielen hebben gemonteerd. Je kunt ze eenvoudig aan de spaken van de fiets bevestigen. Ze zijn waterdicht en zorgen ervoor dat kids goed opvallen in het verkeer. Sommige spaakverlichting beschikken over één kleur, maar bepaalde exemplaren beschikken wel over meer dan 30 lichtstanden. Over het algemeen zien we dat fietsers lovend zijn over deze verlichting!

18) Fietssokken

Een goede fietser gebruikt speciale fietssokken. De sokken beschikken over handige vaardigheden die ideaal zijn voor het fietsen. Ze jeuken niet, zorgen dat het zweet wordt afgevoerd en zijn ademend. Overigens heb je ook sokken die je ook in de winter periode kunt dragen of tijdens natte weersomstandigheden. Een leuk en relatief goedkoop cadeau voor een fietser.

19) Fietsrek

Als je niet veel ruimte hebt op je fiets op te bergen, dan is een fietsrek ideaal. Hierdoor kun je de fiets recht opbergen. Je kunt ze eenvoudig op de grond plaatsen en je hoeft niet te boren om het stevig op de grond te plaatsen. Sommige fietsen zoals een mountainbike beschikken vaak niet over een standaard, hiervoor is een fietsenrek ook ideaal.

20) Fietsverlichting

Zorg dat je goed zichtbaar bent op de fiets. Voornamelijk in het donker is het belangrijk dat je beschikt over opvallende fietsverlichting. Niet alleen voor je eigen veiligheid, maar je riskeert ook een boete wanneer je geen lamp aan hebt. Je kunt denken aan een goede voor- en achterlamp. Daarnaast kan de kleding met reflecterende strepen ook zorgen dat je meer opvalt in het verkeer.

21) Fietspet

Een goede pet is ideaal in de zomermaanden. Een pet biedt bescherming tegen de zon. Voornamelijk bij kale mannen is dit een must, anders verbranden ze in no-time door de zon. Een fietspet is anders dan een normale pet. Ze zijn vaak waterdicht en bestendig tegen de wind. Hierdoor weet je zeker dat de pet op je hoofd blijft zitten tijdens het fietsen.

22) Fiets pizzasnijder

Een pizza op zijn tijd is heerlijk. Wanneer je een pizza besteld bij de lokale pizzaria, dan worden ze al vaak voor je in 8 punten gesneden. Wanneer je er één van de supermarkt ophaalt, dan moet je ze zelf nog vaak snijden. Een leuk en grappig fiets cadeau is daarom ook de fiets pizzasnijder.

23) Fiets multi tool set

De fiets beschikt over allerlei boutjes en doppen. Wanneer je pech onderweg krijgt, dan is het belangrijk dat je het juiste materiaal bij de hand hebt. Soms wil je bijvoorbeeld de zadelhoogte verstellen of een boutje aandraaien. Met behulp van een fiets multi tool kit heb je alles bij de hand met één hulpmiddel. Het is een must-have voor iedere fietser en ook nog eens een leuk cadeau.

24) Speedometer

Je wilt natuurlijk weten hoe hard je fietst. Bij de meeste elektrische fietsen kun je dit overigens standaard al zien. Met een draadloze fietscomputer kun je exact zien hoe hard je fietst, gemiddelde snelheid, hoeveel kilometer je hebt gefietst en het totaal aantal kilometers.

25) Fietstas

Gaat de jarige job vaak met de fiets boodschappen halen? Dan zijn fietstassen echt een must. Hier kun je al je melk, koeken, chips en andere boodschappen mee naar huis vervoeren. De meeste fietstassen zijn universeel en kun je op iedere fiets bevestigen. We raden aan om goed te kijken naar de beoordelingen van de fietstassen.

26) Stoelfiets

Blijf in beweging, dat is een veel gegeven advies dat instanties ons geven. Als je echt niet zonder het fietsen kunt, overweeg dan om fiets die je onder het bureau kan plaatsen. Deze fietsen worden ook wel stoelfietsen genoemd. Dit cadeau is voornamelijk ideaal voor mensen die veel op kantoor zitten of ouderen die liever niet meer de weg op willen.

27) Vouwfiets

Gaat de jarige job vaak op vakantie met de caravan/camper of reist hij dagelijks met het openbaar vervoer? Overweeg dan om een vouwfiets als cadeau te geven. Het grote voordeel van zo’n fiets is dat je hem in kunt klappen. Daarom kun je hem simpelweg bijna overal mee naar toe nemen. Het is wellicht een duurder cadeau, maar je diegene zal er wel veel gemak van hebben!

28) Bezoek de Tour de France of deelname aan EK tegenwind fietsen

Je kunt ook overwegen om een aantal fiets evenementen te bezoeken. Een bekend fietsevenement is daarom ook de Tour de France. Deze wielerronde begint meestal op 1 juli en eindigt ongeveer een maand later. Daarnaast is het NK tegenwind fietsen in Zeeland ook een groot evenement in Nederland. 8,5km lang tegen de wind in fietsen voor de lol, wie wil dat nou niet?

29) Fietsmokken

Wist je dat er veel fietsmokken te koop zijn? Dit kan ook een leuk fiets cadeau zijn. Het zijn mokken waar een fiets op afgebeeld is. Met zo’n mok laat je helemaal zien dat je een fietsliefhebber bent. Overigens kun je er ook heerlijk een kop koffie meedrinken!

Hopelijk heb je een leuk fiets cadeau kunnen vinden!

We hopen dat je door deze pagina geïnspireerd bent met allerlei fiets cadeaus. We wensen je alvast veel plezier met het geven van het cadeau. Het gaat immers ook om het idee en het gebaar, dus eigenlijk elk cadeau die je aan een fietsliefhebber geeft is al goed. Onlangs hebben we ook een artikel geschreven over de leukste motor cadeau’s!