Top 3 | Pannendekselhouder

Pannendeksels, ze zijn een must bij het koken, maar nemen ontzettend veel ruimte in en zijn moeilijk op te bergen. Het lijkt alsof ze altijd in de weg liggen, geen plek hebben om te passen en je keukenkastjes rommelig maken. Maar vrees niet, er is een oplossing! Pannendekselhouders zijn dé handige accessoires die je nodig hebt om je pannendeksels georganiseerd en gemakkelijk op te bergen.

In dit artikel gaan we je alles vertellen over het opbergen van pannendeksels in de keuken. We zullen onze favoriete pannendekselhouders met je delen en uitleggen waarom we ze zo geweldig vinden. Daarnaast zullen we andere handige tips en alternatieven bespreken om je deksels overzichtelijk op te ruimen, zodat je keukenkastjes georganiseerd blijven en je gemakkelijk toegang hebt tot de juiste deksel wanneer je aan het koken bent.

Top 3 | Pannendekselhouders

Pannendeksels staan ook wel bekend als pannen organizers. Hieronder staan de handigste pannendekselhouders die we hebben geselecteerd op basis van prijs-kwaliteitverhouding, klantreviews en slimmigheden. We hebben verschillende soorten opgenomen, zodat er voor iedereen een geschikte optie tussen zit. Je kunt ze bijvoorbeeld monteren aan de deur, in de keukenkast of in één van de lades.

1) RVS snijplank houder/standaard snijplanken en placemat-borden-kookboeken-koekepannen-koekenpannen-pannendeksel-pannendekselhouder, snijplankenhouder

Ben je op zoek naar een pannendekselhouder die je kunt plaatsen in de lade of keukenkast? Dan raden we aan om deze te overwegen. Deze lijkt veel op de variant van Ikea. Met zijn efficiënte ontwerp kan deze houder niet alleen pannendeksels, maar ook pannen, borden, placemats, snijplanken en meer op een georganiseerde manier opbergen. Het is werkelijk een alles-in-één keukenkast organizer!

Eén van de grootste voordelen van de pannendekselhouder is het uitschuifbare en inschuifbare ontwerp. Hierdoor past hij gemakkelijk in elke kast, ongeacht de grootte. Of je nu een kleine of grote keukenkast hebt, deze houder past zich aan en zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de beschikbare ruimte.  Om ervoor te zorgen dat je keukenkast of lade niet bekrast raakt, zijn er dopjes aan de onderkant van de organizer bevestigd. Hierdoor kun je de houder veilig plaatsen zonder schade aan je kasten te veroorzaken.

Met een geweldige score van 4,6 uit 5 in maar liefst 18 reviews, is het duidelijk dat deze pannendekselhouder in de smaak valt. Klanten zijn lovend over de functionaliteit en vinden het een fantastische aanvulling op hun keuken.

RVS snijplank houder/standaard snijplanken en placemat-borden-kookboeken-koekepannen-koekenpannen-pannendeksel-pannendekselhouder, snijplankenhouder

★★★★★
19,99
Bol.com
as of 14 juli 2024 06:39

2) Joseph Joseph Pannendekselhouder deur 4 stuks – Grijs – Ophangen zonder boren

Mocht je te weinig ruimte hebben in de lades of keukenkastjes, kijk dan naar een variant waar je de deksels aan een muur of de binnenzijde van de deur kunt bevestigen. Deze variant raden we dan aan. Je krijgt voor een vriendelijke prijs vier plakbare deurmontage pannendekselshouders.

Het grote voordeel is dat deze pannendekselhouders geschikt zijn voor iedere standaard deksel van 16 tot 24 centimeter. De grotere deksels zullen dus daarom ook passen. Daarnaast hoef je ook geen moeite te doen met de bevestiging van de houder. Met behulp van de plakstrip bevestig je hem eenvoudig aan de binnenzijde van de deur. De pannendekselhouder kan ook heel eenvoudig de zwaardere deksels dragen.

Op bol.com heeft het product inmiddels reviews verzameld en klanten zijn daar tevreden. In amerika is deze variant ook ontzettend populair en ontzettend vaak verkocht. Mocht je dus op zoek zijn naar een variant die je op de muur kunt bevestigen, dan raden we deze aan.

Joseph Joseph Pannendekselhouder 4 stuks - Grijs - Ophangen zonder boren

★★★★★
17,05
Bol.com
as of 14 juli 2024 06:39

3) QUVIO Pannendekselhouder – Pan accessoires – Dekselhouder – Opbergrek – Metaal – Zwart – 10 x 24 x 10,5 cm

Onze nummer drie in de lijst, deze strakke dekselhouder die je in de la of een keukenkastje kunt plaatsen. De pannendekselhouder is gemaakt van metaal in een zwarte kleur en biedt ruimte voor vijf verschillende pannen. Mocht je meerdere deksels hebben, dan raden we aan om er meerdere te kopen. We hebben deze variant vooral opgenomen in de lijst door de design.

Kortom, ben je op zoek naar een simpele dekselhouder voor in de keuken met een leuk desgin? Dan raden we aan deze te overwegen. Ze zijn geschikt voor ieder formaat deksel en we weten zeker dat je een glimlach krijgt als je hem ontvangt.

QUVIO Pannendekselhouder - Pan accessoires - Dekselhouder - Opbergrek - Metaal - Zwart - 10 x 24 x 10,5 cm

★★★★★
20,66
Bol.com
as of 14 juli 2024 06:39

Meer manieren om ruimte te besparen in de keuken

Eén van de redenen dat je op zoek bent naar een pannendekselhouder is dat je te weinig ruimte hebt in je keuken. Er zijn andere manieren om ruimte te besparen.

Gebruik de wand

De meeste ruimte die je hebt zit vooral in de hoogte. Bijvoorbeeld in de kastjes, daarbij gebruik je bijna het bovenste vak niet omdat je standaard daar niks op kan bergen. Maak daar eventueel gebruik van met slimme opbergmogelijkheden. Hierboven gingen we al in op de pannendekselhouders die je aan het deurtje kan monteren. Maar daarnaast heb je ook nog pannenrekken voor aan de muur. Hier kun je pannen en potten opbergen. Ze ogen ongeorganiseerd, maar we zien in Amerika dat ze ontzettend populair zijn.

Keukenrek

Bij compact keukens moet je slim met de ruimte omgaan. Onlangs schreven we een heel artikel over de beste keukenrekken. Met een keukenrek kun je heel veel dingen overzichtelijker en compacter opruimen. Denk aan je kruiden, diverse spatels, keukenrolhouder en andere keukenaccessoires. In dit artikel lichten we ook andere handige producten uit zoals een koelkast organizer of gootsteen organizer. Allerlei handige hulpmiddelen om meer ruimte te creëren in de keuken.

Gebruik van dezelfde pannen

Maak je vaak gebruik van dezelfde pannen? Kijk dan eventueel of je de pannen die je niet vaak gebruikt op een andere plek kunt leggen. Zo hebben mijn ouders de minder gebruikte pannen in de kelder opgeslagen. Eens in de zoveel tijd wanneer ze hem gebruiken halen ze hem op. Hiermee besparen ze iets ruimte en vooral op korte termijn kan dit voor iedere keuken een oplossing zijn.

Pannenorganizer

Natuurlijk mag deze niet in het rijtje ontbreken. Maar de pannen nemen natuurlijk de meeste ruimte in beslag. We hoeven je natuurlijk niet vertellen dat je pannen in elkaar kunt schuiven waardoor je ruimte bespaard. Vaak is dit niet nog niet genoeg, waardoor mensen overschakelen naar een pannenorganizer. Deze kun je eventueel op het aanrecht zetten waardoor je veel ruimte bespaard in de keukenkastjes of lades. Een alternatief om te overwegen wanneer je weinig ruimte hebt in je keuken.

Veel succes bij het kiezen van de juiste pannenrekhouder!

We hopen dat je een stuk wijzer bent geworden over de pannenrek organizer voor je keuken. Onlangs schreven we ook al een artikel over hoe je een theedoek kan ophangen in een greeploze keuken. Je kunt hier ook meer lezen over de gootsteenmat, waardoor je krassen voorkomt in je gootsteen. Mocht je nog vragen hebben, laat het ons dan gerust weten. Succes!