Top 3 | Broekhangers

De broek, één van de meest gedragen kledingstukken op aarde. Broeken zijn er in verschillende stijlen: Casual, strak, formeel tot los. Om je broeken mooi te houden is het van belang dat je er netjes mee om gaat. Dit doe je door ze netjes op te bergen in de kast en op de juiste wijze te wassen.

Een handig hulpmiddel daarbij is een broekhanger. In dit artikel gaan we je alles vertellen over de broekhanger. Zo lichten we onze favoriete broekhangers uit, gaan we in op een aantal alternatieven en geven we je nog andere handige tips om je broeken mooi te houden. Kortom, alles wat je moet weten over broekhangers, dat vind je hier.

Beste drie broekhangers

Hieronder vind je onze favoriete broekhangers. We hebben deze lijst samengesteld aan de hand van prijs/kwaliteit verhouding, beoordelingen van klanten en handige functies. We hebben geprobeerd om aan iedere behoefte te voldoen: kwalitatief, goedkoop en handig.  Liever zelf ontdekken? Bekijk onze broekhangers.

1) 20x Broekhangers met Verstelbare Antislip Knijpers – Stevige Kleding Hanger met Klemmen – Kleerhanger voor Dames/Heren/Kind/Baby – Broek en Rok Houder – Metaal

Iedere broek of rok is anders. We raden daarom aan om te kiezen voor een uittrekbare of verstelbare broekhanger. Deze van het merk LifeGoods is daarom één van onze favorieten. Ze zijn geschikt voor broeken en andere soorten kleding. Bij deze variant ontvang je direct 20 broekhangers.

Het grote voordeel van deze broekhanger is dat je ze kunt verstellen. De broekhanger heeft een lengten van 30 centimeter. Je broek moet minimaal 5,5 centimeter en maximaal 28,5 centimeter zijn. Deze variant beschikt over sterke knijpers waardoor ze maximaal drie kilo draagkracht hebben. Let op, heb je brede rokken, dan raden we aan om te kijken naar onze nummer twee, deze zijn iets breder.

Kortom, ben je op zoek naar een krachtige broekhanger die geschikt is voor vrijwel iedere broek, dan raden we aan om deze te overwegen. De broekhanger heeft inmiddels meer dan 50 reviews verzameld en scoort een gemiddelde van een 8,4. Omgerekend kosten ze €1,- per stuk.

Broekhangers met Verstelbare Antislip Knijpers - Stevige Kleding Hanger met Klemmen - Kleerhanger voor Dames/Heren/Kind/Baby - Broek en Rok Houder - Metaal 20X

★★★★★
23,95
Bol.com
as of 7 juli 2024 14:04

2) De Kledinghanger Gigant – 10 x Rok / broekhanger kunststof zwart met anti-slip knijpers, 40 cm

Heb je bredere rokken of broeken? Dan raden we aan om te kijken naar deze kunstoffen broekhangers. Ze beschikken over een anti-slip materiaal waardoor je minder snel last hebt van afdrukken van de broekhanger. In tegenstelling tot de andere broekhangers kun je deze niet verstellen.

Uniek aan deze broekhanger is dat deze iets breder zijn, namelijk 40 centimeter. Ze zijn daarom vooral geschikt voor kleding van volwassenen. Iedereen die er één heeft aangeschaft is er lovend over. Zo heeft deze broekhanger inmiddels meer dan 30 reviews verzameld en scoort het een gemiddelde beoordeling van een 9,8!  Je ontvangt in deze set tien verschillende broekhangers.

Broekhangers met Verstelbare Antislip Knijpers - Stevige Kleding Hanger met Klemmen - Kleerhanger voor Dames/Heren/Kind/Baby - Broek en Rok Houder - Metaal 20X

★★★★★
23,95
Bol.com
as of 7 juli 2024 14:04

3) Broekhangers Kledinghanger 3-stuks- Wit Kreukloos broeken opbergen

Heb je te weinig ruimte voor iedere broek een aparte broekhanger te gebruiken? Dan raden we aan om te kijken naar deze variant van broekhanger. Je kunt op deze broekhanger meerdere broeken hangen, waardoor je meer broeken kunt ophangen in je kast. Je kunt maximaal 5 broeken op één broekhanger hangen.

In plaats van een klemmetje, hang je de broeken op door ze er overheen te hangen. Hierdoor heb je geen last van kreuken en zijn je broeken netjes wanneer je de deur uit gaat. Er worden drie broekhangers geleverd bij deze variant. Uit 15 reviews scoort deze broekhanger een 7,8.

Broekhangers Kledinghanger 3-stuks- Wit Kreukloos broeken opbergen

★★★★★
13,95
Bol.com
as of 7 juli 2024 14:04

Alternatieven voor de broekhanger

Nog niet helemaal overtuigd? Gelukkig zijn er nog een aantal alternatieven. We gaan hieronder op in.

Kledinghanger met broeklat

Mocht je niet veel ruimte hebben in je kast, dan kan je ook nog kiezen voor een kledinghanger die beschikt over een broeklat. Deze kledinghangers zie je ook vaak terug bij pakken. Je hebt dan een gedeelte waar je bijvoorbeeld je t-shirt aan kunt ophangen, maar aan de broeklat kun je de broek aanhangen.

Deurhangers, ook wel beter bekend als een deurkapstok

Wil je de broek vaker dragen dan één dag? Dan is het handig dat je een element hebt waar je de broek even tijdelijk op kunt hangen. Mensen maken gebruiken van een deurhanger. Zoals het woord het al zegt kun je deze aan de deur hangen. Dit is ideaal als je tijdelijk even je kleding of broek op wilt hangen.

Dressboy

Een alternatief is de dressboy om tijdelijk je broeken ergens over heen te vouwen. Ze zijn ontzettend populair in de slaapkamer. Zo kun je snel je broek, t-shirt en trui opbergen om ze de volgende dag weer te kunnen gebruiken. Ze zijn verkrijgbaar op verschillende platformen zoals bol.com en Amazon.

Netjes opvouwen

Je kunt de broeken natuurlijk ook netjes opvouwen en vervolgens in de kast opbergen. Dit raden we alleen aan bij spijkerbroeken, omdat het nadeel is dat je sneller vouwen ziet. Veel trendy broeken wil je namelijk zonder vouwen dragen. Je hebt op YouTube verschillende video’s waarin wordt uitgelegd hoe je broeken kunt opvouwen.

Zo hou je broeken mooi en netjes

Er zijn verschillende manieren om broeken netjes te houden en ze langer mee te laten gaan. Hier zijn een paar tips:

  • Was de broek volgens de instructies op het label: Het is belangrijk om de wasinstructies op het label van de broek te volgen om ervoor te zorgen dat de broek niet krimpt, verkleurt of beschadigd raakt tijdens het wassen.
  • Hang de broek op: Hang de broek na het wassen op aan een hanger om te voorkomen dat de stof kreukt. Hang de broek ook op als je hem niet draagt om te voorkomen dat hij opgepropt of gevouwen wordt en om kreuken te voorkomen.
  • Strijk de broek: Strijk de broek als dat nodig is om kreuken glad te strijken. Zorg ervoor dat het strijkijzer niet te heet is om schade aan de stof te voorkomen.
  • Vermijd overmatig dragen: Probeer de broek niet te vaak te dragen zonder hem te wassen. Overmatig dragen kan ervoor zorgen dat de stof uitrekt en vorm verliest.
  • Vermijd overmatig wassen: Was de broek niet te vaak, aangezien dit de stof kan beschadigen en de kleur kan vervagen.
  • Bewaar de broek op een droge en schone plaats: Bewaar de broek op een droge en schone plaats om te voorkomen dat hij vochtig wordt of beschadigd raakt.

Veel succes met het vinden van de juiste broekhanger!

We wensen je veel succes met het vinden van de juiste broekhanger. Laatst schreven we ook al een artikel over broekjes die je onder een jurk of rok kan dragen. We raden aan om vooral te kijken naar de reviews die klanten hebben achtergelaten. Hierdoor heb je een goed beeld van de prestaties. Succes!