Top 3) Tuinstofzuiger – De hele tuin netjes en bladvrij

Veel mensen zitten in de zomer lekker in de tuin. Over het hele jaar zijn echte tuinliefhebbers elke maand wel bezig met de tuin. Een groene grasmat, mooie bloemen en een opgeruimde tuin zorgen er dan ook voor dat je er helemaal van kan genieten. Het onderhouden van een tuin kan veel tijd kosten.

Er gaat veel tijd zitten in het opruimen van andere bladeren en andere viezigheid dat in je tuin beland. Vooral in de zomer en in de herfst ben je er druk mee. Iedere dag in de weer met een bezem en stoffer en blik, dat moet makkelijker kunnen toch? Ja! Gelukkig kan de tuinstofzuiger een heleboel tijd besparen. In dit artikel gaan we je er alles over vertellen.

Top 3) Tuinstofzuiger

We hebben onderzoek gedaan naar de beste tuinstofzuigers, ook wel bekend als een bladstofzuiger. We hebben onderstaande lijst samengesteld aan de hand van reviews, prijs/kwaliteit verhouding en eigenschappen. Liever zelf ontdekken? Bekijk dan hier alle tuinstofzuigers.

1) BLACK+DECKER BCBLV3625L1-QW Bladblazer – 36V – 8 snelheden – 3IN1 – incl. accu en lader

Onze voorkeur gaat uit naar een elektrische bladstofzuiger op accu. Je hebt geen last van een (te kort) snoer die ergens vast kan komen te zitten. Dit is vooral ideaals als je een grotere tuin hebt. Er zijn een aantal opties als het gaat om een tuinstofzuiger op accu. Deze is één van onze favorieten als het gaat om deze eigenschappen.

Het is een bladblazer met drie functies: blazen, zuigen en versnipperen. Je zet de bladblazer op zuigfunctie en vervolgens kun je (natte) bladeren opzuigen. Vervolgens zullen de bladeren en ander tuinafval terecht komen in de opvangbak van 45 Liter. Je kunt de zak vervolgens legen in de groene bak.

Je betaalt er in verhouding wel iets meer voor; alleen je zult er heel veel gemak van hebben. Bij deze variant wordt een accu en lader meegeleverd. Daar betaal je normaliter los ook al gauw minstens €80,- euro voor. Klanten raden wel aan om een extra accu te nemen zodat je iets langer door kunt. Deze variant raden we aan als het gaat om een snoerloze elektrische bladstofzuiger.

BLACK+DECKER BCBLV3625L1-QW Bladblazer - 36V - 8 snelheden - 3IN1 - incl. accu en lader

★★★★★
199,00
Bol.com
as of 7 juli 2024 17:55

2) Powerplus POWXG4038 Elektrische bladblazer – Bladblazer en -versnipperaar – 3300W – Blazen – Zuigen – Versnipperen – Incl. 45L opvangzak

Verwacht je niet het beste van een bladstofzuiger en heb je een relatief kleine tuin? Dan raden we aan om naar deze variant te kijken. Deze van Powerplus is één van de goedkopere opties en beschikt over prima eigenschappen. Je hebt wel een verlengkabel (haspel) nodig om deze tuinstofzuiger te gebruiken.

Net zoals de bovenstaande variant heeft deze bladblazer drie verschillende functies: blazen, zuigen en versnipperen. De opvangbak beschikt over voldoende capaciteit zodat je hem niet iedere keer hoeft te legen. Het grote voordeel ten opzichte van stoffer en blik is dat je niet meer hoeft te bukken en veel sneller klaar bent. De variant is licht van gewicht, dus vrijwel iedereen kan hem gebruiken. Tenslotte beschikt deze tuinstofzuiger over wieltjes waardoor het nog makkelijker is om hem te laten bewegen.

Powerplus POWXG4038 Elektrische bladblazer - Bladblazer en -versnipperaar - 3300W - Blazen - Zuigen - Versnipperen - Incl. 45L opvangzak

★★★★★
64,99
Bol.com
as of 7 juli 2024 17:55

3) Powerplus Dual Power POWDPG75270 Bladblazer – Bladzuiger en -versnipperaar – Brushless – Blazen – Zuigen – Versnipperen – Excl. accu en lader – Incl. opvangzak 45L

Deze variant is ook verkrijgbaar als accu bladblazer met een stofzuig functie. Het opvallende van deze tuinstofzuiger is dat er geen oplader en accu mee wordt geleverd. Deze kun je los aanschaffen. Wanneer je al een accu en lader van Powerplus in huis hebt, dan raden we aan om te kijken naar deze variant. Over het algemeen heeft het dezelfde specificaties als de bovenste twee varianten. Klanten zijn tevreden over deze tuinstofzuiger, dus we raden aan om eens te kijken naar deze variant.

Powerplus Dual Power POWDPG75270 Bladblazer - Bladzuiger en -versnipperaar - Brushless - Blazen - Zuigen - Versnipperen - Excl. accu en lader - Incl. opvangzak 45L

★★★★★
103,00
Bol.com
as of 7 juli 2024 17:55

Zo vind je een tuinstofzuiger!

Waarschijnlijk was het je al opgevallen, maar de term ‘tuinstofzuiger’ wordt vrijwel bij geen enkel product benoemd. De meeste fabrikanten noemen het een bladblazer met zuig functie. Je vind een overzicht van alle tuinstofzuigers op deze manier.

  1. Ga naar deze bladblazers pagina
  2. Vink vervolgens de optie: ‘met blaas en zuigfunctie’ aan.
  3. Vervolgens kun je nog op andere eigenschappen filteren. Denk bijvoorbeeld aan het merk, vermogen en accuplatform.

Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een tuinstofzuiger

Je koopt niet iedere dag een tuinstofzuiger. We willen je daarom graag kort wat informatie meegeven als je op zoek bent naar een tuinstofzuiger.

Elektrisch of op benzine

Vroeger zag je alleen maar bladblazers op benzine. Dit niet duurzaam en omslachtig om weer bij te vullen. Gelukkig zie je hedendaags steeds meer elektrische bladblazers (tuinstofzuigers). Onze voorkeur gaat uit aan een elektrische variant. Jij ook? Kijk dan goed naar de eigenschappen van het product. Je kunt er eventueel ook op filteren met behulp van de handige filters.

Met snoer of via een accu

Hoogstwaarschijnlijk ga je voor een elektrische variant, verstandige keuze. Het prijsverschil zit hem voornamelijk in de snoer of accu variant. Een accu variant is een stuk duurder, maar het biedt ook veel voordelen. Je hoeft geen snoer uit te rollen, je kunt dus overal met de tuinstofzuiger komen. Je hebt geen last van het snoer dat ergens is achter blijven zitten. Het enige nadeel is dat een accu ook leeg gaat. Je moet hem dus niet vergeten te opladen. Wanneer je al een bepaalde accu hebt van bijvoorbeeld Makita of Powerpluss, dan raden we aan om naar een variant te zoeken die daar ook op past. Let ook goed op of de accu/ oplader mee wordt geleverd bij de tuinstofzuiger!

Een snoeren variant is stukken goedkoper. Vaak is het snoer niet zo lang, dus moet je er daarnaast een verlengsnoer bij hebben. Het is dus iets omslachtiger, maar je hebt geen problemen dat die het niet doet. Wanneer je een geen extreme tuin hebt, dan is het prima te doen met een snoeren variant. Het is daarom maar net welk budget je hebt en hoe vaak je hem gaat gebruiken.

Gewicht

Je bent zo een aantal minuten bezig om je tuin mooi schoon te krijgen. Een tuinstofzuiger kan voor sommige mensen aan de zware kant zijn. Je kunt bij de eigenschappen exact zien hoe zwaar het product is. Dit kan een doorslaggevende factor zijn als je twijfelt tussen twee verschillende varianten.

Reviews

Reviews geven een goed beeld van de prestaties van een tuinstofzuiger. Hoe meer reviews, hoe betrouwbaarder het oordeel. Kijk goed waar mensen tevreden over zijn, maar ook wat de minpunten van de tuinstofzuiger zijn. Hier kun je vervolgens rekening mee houden en kom je niet voor verassingen te staan.

Veel succes met het uitzoeken van een tuinstofzuiger

Hopelijk ben je een stukje wijzer geworden over de tuinstofzuiger. Als dat gebeurd is, dan is ons doel geslaagd. We doen onderzoeken allerlei producten wat ons leven net iets makkelijker kan maken. We schreven onlangs ook een artikel over de beste oprolbare tuinslang. We hopen dat je veel plezier mag beleven van de tuinstofzuiger!