Top 2 | Opvouwbare BBQ

Op vrijwel iedere dag kun je lekker BBQ’en. Denk aan een zonovergoten zomerse dag of een heerlijke winter BBQ. Een barbecue neemt veel ruimte in beslag, daarom is het soms lastig om er één op te bergen. Ditzelfde geldt als je een BBQ wilt gebruiken op een festival of op een camping.

Gelukkig zijn er ook barbecues die je kunt opvouwen. Ze worden ook wel inklapbare of opvouwbare BBQ’s genoemd. In dit artikel gaan we in op deze speciale bbq. We lichten onze voorkeuren uit. Daarnaast geven we handige tips en gaan we in op alternatieven. Kortom, we hopen dat je binnenkort geen wegwerp bbq meer hoeft te gebruiken! 😉

Beste opvouwbare BBQ

De meest voorkomende reden dat mensen op zoek zijn naar een inklapbare BBQ is wegens ruimtegebrek. Denk bijvoorbeeld thuis, maar ook wanneer je met de auto op pad gaat en de BBQ wilt gebruiken. Hieronder gaan we in op onze favorieten. De lijst is samengesteld aan de hand van beoordelingen, prijs/kwaliteit verhouding en functies. We hebben geprobeerd om aan zoveel mogelijk verschillende soorten uit te lichten.

1) United Entertainment – Opvouwbare Houtskoolbarbecue – RVS – Met Koffer en Draagtas

Deze inklapbare BBQ kun je overal mee naar toe nemen. Uniek aan deze BBQ is dat er een handige koffer en draagtas (schouderband) mee wordt geleverd. Zo kun je de BBQ vervoeren zonder dat je andere dingen smerig maakt. De opvouwbare BBQ is gemaakt van hoogwaardig staal.

De BBQ kun je gemakkelijk gebruiken voor 4 tot 6 personen. Het is fijn dat je de onderdelen in de vaatwasser kunt plaatsen. Daarnaast is het voornamelijk een groot voordeel dat je niet met een heel groot apparaat hoeft te slepen als je ergens naar toe gaat. Deze opvouwbare BBQ heeft intussen een aantal reviews verzameld en daaruit blijkt dat klanten ook tevreden zijn.

United Entertainment - Opvouwbare Houtskoolbarbecue - RVS - Met Koffer en Draagtas

★★★★★
39,95
Bol.com
as of 12 juni 2024 05:56

2) BBQ Collection Barbecue – BBQ – Draagbaar – Opvouwbaar – losse Vuurschaal en Grillrooster – Zwart

Mocht je op zoek zijn naar een simpele BBQ, die je in kunt klappen, voor een voordelige prijs? Dan moet je zeker deze barbecue gezien hebben. Deze BBQ is simpel op te vouwen en heeft daardoor een compact design. Hierdoor kun je hem eenvoudig meenemen bijvoorbeeld op vakantie, naar een festival of neerzetten op je balkon van je appartement.

De BBQ bestaat uit drie onderdelen. Een opvouwbaar frame, een houtskool lade en een BBQ grill. Je kunt deze drie elementen apart van elkaar meenemen. Het is een makkelijke oplossing als je geen ruimte hebt voor een grote BBQ.

BBQ Collection Barbecue - BBQ - Draagbaar - Opvouwbaar - losse Vuurschaal en Grillrooster - Zwart

★★★★★
34,99
Bol.com
as of 12 juni 2024 05:56

Alternatieven voor een inklapbare barbecue

Persoonlijk zijn we nog niet heel fan van een inklapbare bbq. Er zijn ondertussen in onze ogen betere alternatieven, maar dat ligt natuurlijk aan ieder zijn eigen situatie. Desondaks willen we de alternatieven toch even uitlichten.

Alternatief: Tafel bbq

Je ziet ze de laatste tijd steeds vaker, een BBQ die je op tafel kan zetten. Het grote voordeel is dat ze compact zijn en je makkelijk en snel op diverse locaties kan barbecueën. Zie je het al voor je? Een zonnige dag, je vrienden komen op bezoek, de tafel BBQ en een drankje erbij, volop genieten.

Je hebt ze in meerdere soorten. Onze favoriet is degene die je met behulp van brandgel moet aansteken. Vervolgens zet je het bakje met kolen er op en met de ventilator kun je de temperatuur regelen. Je kunt deze bbq daarom ook binnen twee minuten aansteken en is een fluitje van een cent. Deze BBQ is vooral ideaal tot en met een groepsgrootte van vier personen.

Alternatief: Kamadobbq

Wil je toch het idee hebben dat je beschikt over een ‘grote’ bbq? Kijk dan eens naar deze kamodobbq (Ook wel bekend als een Green Egg, maar er zijn inmiddels goedkopere varianten). Het is een barbecue die het afgelopen jaar steeds populairder is geworden. Niet omdat je er alleen mee kunt grillen, maar ook bakken, roken, stomen en slow-koken. Ze zijn ook verkrijgbaar in een klein formaat. Hierdoor nemen ze niet veel ruimte in beslag. We zijn ervan overtuigd dat het vlees veel lekkerder smaakt.

Alternatief: Wegweg BBQ

Dit is een alternatief wat we niet zo snel aanraden, maar in sommige situaties kan het ideaal zijn. De wegwerp BBQ. Het grote voordeel is dat ze compact zijn en makkelijk aan kunt steken. Je hoeft zelf niet voor houtskool of aanmaakblokjes te zorgen. Je steekt het aansteekzak aan, je wacht 20 minuten en vervolgens kun je een uur gaan bbq’en. Ideaal als je eenmalig een keer buitenhuis wilt barbecueën.

Zorg voor de juiste BBQ hulpmiddelen!

Mocht je op korte termijn gaan barbecueën, zorg er dan voor dat je de beschikking hebt over de juiste hulpmiddelen. Denk bijvoorbeeld aan en barbecue schot, aanmaakblokjes, brikketten, kookgerei, tangen, aluminiumfolie, borden, bestek, glazen, servetten en bbq schoonmaakgerei. Daarnaast is het handig om te kijken naar het weer. Wanneer er kans is op regen, dan raden we aan om eventueel te kijken naar een opvouwbare partytent. Deze zijn binnen no-time op te zetten.

Boodschappenlijst voor een BBQ

Heb je de accessoires voor elkaar? Dan kun je gaan kijken naar het boodschappenlijstje. Als je de onderstaande boodschappen in huis haalt, dan weten we zeker dat de barbecue zal slagen.

  • Vlees en vis
  • Salade
  • (Stok)brood en smeersels
  • Sausjes
  • Fruit
  • Drank
  • Toetje

Eetsmakelijk!

Onlangs schreven we ook een artikel over een opvouwbaar bad, opvouwbare reistas en opvouwbaar bureau. We hopen dat je meer te weten bent gekomen over de inklapbare bbq. We zijn voornamelijk in gegaan op alternatieven, omdat er in onze ogen niet ontzettend veel goede opvouwbare varianten verkrijgbaar zijn. Daarom willen we je graag aanraden om alsnog te kijken naar een normale bbq. Wellicht moet je dan een andere aanpassing doen, door te kijken naar een andere (leen)auto of caravan. De skottelbraai is bijvoorbeeld ook een variant die je kunt demonteren en daarmee makkelijk kan monteren. Deze variant zie je ook ontzettend vaak op de camping. Echter moet je wel de beschikking hebben tot gas. Welke keuze je ook maakt, we wensen je smakelijk eten bij de bbq!