Boeklampje, bekijk hier de top drie leeslampjes!

Veel mensen lezen snel nog even een boek in bed voordat ze gaan slapen. Je herkent vast wel dat je midden in het verhaal zit en je partner wil gaan slapen. ‘Mag het licht uit, ik wil slapen’? Vervelend, want jij wil graag het hoofdstuk even aflezen.

Gelukkig is daar een speciaal boekenlampje voor ontwikkeld. Een lampje waar je nog net genoeg licht hebt om de zinnen te kunnen lezen. In dit artikel gaan we je precies uitleggen welke soorten er zijn en welke

De beste leeslampjes van dit moment

We hebben de beste boeklampjes voor je op een rijtje gezet. We hebben voornamelijk gekeken naar de beste prijs/kwaliteit leeslampjes. Hieronder staan de beste leeslampjes die allemaal iets unieks hebben te bieden en aan doen wat ze moeten doen, het leesplezier vergroten!

1) LifeGoods Oplaadbaar USB Leeslampje met Klem

Om direct met de deur in huis te vallen: dit product heeft 141 reviews op bol.com met een gemiddelde van een 9,4. Dit komt om de uitstekende specificaties van dit leeslampje. Het heeft een compact design, kun je bevestigen aan zowel een boek of aan de bedrand. Met behulp van de buigbare nek kun je de eigen positie bepalen.

De LifeGoods leeslamp beschikt over 3 lichtstanden. Na 60 lichturen moet je het lampje even opnieuw opladen met behulp van de meegeleverde kabel. De handige indicatielampjes geven aan hoe vol de accu van het leeslampje is. Je kunt hem dus ook draadloos gebruiken. Kortom, een goede koop.

Auronic Leeslampje voor Boek - USB Oplaadbaar met Klem - Draadloos - Dimbaar - Verstelbaar - Flexibel - Zwart

★★★★★
20,00
Bol.com
as of 9 juni 2024 02:16

2) Leeslampje voor boek – USB oplaadbaar leeslampje met 9 oogverzorging helderheid modi – Flexibele Clip op Boek Licht voor het lezen in bed, Kindle, Tablet, Muziektribune, Reizen

Dit lampje kun je ook bevestigen met de klem aan je bedrand of je boek. Het verschil met die van LifeGoods is het licht. Het heeft een protectie voor je ogen zodat je hier geen last van krijgt. Daarnaast heb je bij dit leeslampje de keuze tot 9 verschillende kleuren/licht standen.

Dus ook deze lamp beschikt over een flexibele hals en kun je aanpassen naar je eigen wensen. Echter is deze lamp iets zwaarder dan de nummer LifeGoods variant. Daarnaast wordt er hier ook een kabel meegeleverd om het leeslampje op te kunnen laden.

Leeslampje voor boek - Flexibele Clip op Boek - Dimbaar - 9 standen

★★★★★
19,89
Bol.com
as of 9 juni 2024 02:16

3) Ortho® – LED Leeslamp – Neklamp – Oplaadbaar, geen gedoe met batterijen! – Werklamp – E-reader leeslamp – Draadloos – Flexibele lamp

Deze flexibele lamp is perfect voor verschillende situaties. Denk bijvoorbeeld aan het lezen van een boek of werken in de tuin. Ook klussen in het donker/of in donkere ruimtes, knutselen, puzzelen en nog vele andere activiteiten worden een eitje met deze LED nek lamp. Geen gedoe meer met hulp voor bijschijnen of denken dat de lamp niet vel genoeg is.

Ortho® - LED Leeslamp - Neklamp - Oplaadbaar, geen gedoe met batterijen! - Werklamp - E-reader leeslamp - Draadloos - Flexibele lamp - Handsfree - Hug light - Blauw

★★★★★
22,95
Bol.com
as of 9 juni 2024 02:16

Waarom je een boekenlampje moet aanschaffen

Een boeklampje, ook wel een leeslampje, is een klein lampje dat ervoor zorgt dat je bladzijde wordt verlicht. Het is ideaal wanneer je tijdens een late avondrit een boek wil lezen of wanneer je partner al in bed ligt te slapen. Daarnaast kan het ook zijn dat je gewoon niet wilt opstaan naar de lichtschakelaar wanneer je al een tijdje lekker in je warme bed ligt. Allerlei redenen om een boeklampje aan te schaffen. De boekenlampjes is ook een ideaal cadeau voor mensen die van lezen houden.

Hier moet je opletten bij het kopen van een boeklampje

Wanneer je op zoek bent naar een boeklampje, dan is het belangrijk om te weten welke soorten er allemaal zijn en waar je op moet letten. We hebben hier een aantal aspecten uitgelicht waar je aan kunt denken.

Waar wil je het lampje aan bevestigen

Het is belangrijk om eerst na te gaan waar je het lampje aan wilt bevestigen. Je hebt twee soorten die veel gebruikt worden bij het lezen. Eén die je met een klem op het boek of de achterkant van het bed kan bevestigen of een lampje die je om je nek kan hangen. We zien dat de klemmetjes op het boek het meest worden gebruikt.

Accu of batterijen

Zoals je weet hebben elke lampen elektriciteit nodig. De meeste leeslampjes moet je opladen door middel van een oplader, net zoals we dat gewend zijn bij een telefoon. Let even goed op of er een kabel (en eventueel adapter) wordt meegeleverd. Er zijn ook leeslampjes die op een batterij werken. Kijk ook even goed of de lamp over een ingebouwde accu beschikt, want anders kan de kabel in de weg liggen als je in bed ligt.

Helderheid en kleur

Bij de goede leeslampjes kun je helderheid instellen. Dit bevordert het slapen nadat je een boek hebt gelezen. Daarnaast zie je dat mensen behoefte hebben aan een bepaalde (warmte) kleur, bijvoorbeeld wit licht, warm licht of protectie tegen blauw licht. Vind je dit ook belangrijk? Kijk dan hier even goed naar.

Flexibiliteit

Het is ook even goed om te kijken hoe flexibel de zwanenhals of het lampje überhaupt is. Je wilt namelijk niet je ‘favoriete’ houding in bed veranderen voor het boeklampje. De betere leeslampjes kun je namelijk naar je eigen wens verstellen.

Let ook hierop bij het kopen van een boeklamp

We raden aan om goed de beoordelingen te lezen van de boekenlampjes. Ze geven een goede indicatie van de prestaties van het leeslampje. Zo zie je dat klanten lovend zijn over bepaalde producten. Daarnaast kunnen ze net iets meer informatie geven dan de normale productbeschrijving.

Overigens is het goed om te weten dat je 30 dagen bedenktijd hebt. Bij de meeste (grote) webshops kun je het gratis omruilen of retourneren. Bevalt het product niet, schaam je dan niet om het te ruilen, ook al gaat het om een klein bedrag. Onlangs schreven we ook al over allerlei andere lampjes. Denk bijvoorbeeld aan spiegel met lampjes, sunset lamp, oplaadbare waxinelichtjes en lampen zonder stroom.