Leuke en originele stagebegeleider cadeaus

Je stageperiode zit er bijna op. Hopelijk heb je een fijne periode achter de rug en heb je veel geleerd op je stageplek. Een stagebedrijf heeft je ieder geval de ruimte gegeven om iets nieuws te leren op het vakgebied. Een belangrijk persoon tijdens je stageperiode is de stage stagebegeleider(s). Ze zijn het aanspreekpunt tijdens je stage, begeleiden je eventueel met het stageverslag en zorgen uiteindelijk voor de beoordelingen.

Hoogste tijd om je stagebegeleider in het zonnetje te zetten. Je kunt hem of haar bedanken met een cadeau. In dit artikel gaan we je uitleggen welke stagebegeleider cadeaus het meeste worden gebruikt. Daarnaast geven we tekst en uitleg hoe je een stagebegeleider het beste kan bedanken. Lees snel door om alle cadeaus te ontdekken, maar vergeet de rest van het bedrijf ook niet!

Denk hier ook aan bij het kopen van een cadeau voor je stagebegeleider

Voordat we beginnen met de lijst. Het is natuurlijk afhankelijk van allerlei factoren wat je een stagebegeleider als cadeau geeft. Het belangrijkste wat je moet onthouden: het gaat om het gebaar. Wanneer je stagebegeleider veel energie en tijd in je heeft gestoken, dan kun je eventueel een duurder cadeau geven. Heeft het hele stagebedrijf meegeholpen aan een fijne stageperiode? Kijk dan of je iets terug kan geven aan het gehele bedrijf in plaats van aan één persoon, wel net zo eerlijk. We hebben geprobeerd om met iedere situatie rekening te houden.

1) Bierpakket of wijnpakket

Eén van de meest bekendste cadeaus die aan een stagebegeleider wordt gegeven: het bierpakket of wijnpakket. Iedereen houdt er namelijk van om lekker op zaterdagavond een speciaal biertje of een lekkere glas wijn te drinken. Het voordeel is dat je ook zelf kunt bepalen hoeveel geld je er aan uit geeft. Persoonlijk denken we aan een pakket van €15,- a €25,-, maar dit kun je helemaal zelf bepalen. Kijk ook even naar lekkere worst of blokjes kaas, dat is wel net zo lekker bij de wijn!

2) Trakteren op je laatste dag

Onder het kader: waar het hele bedrijf iets aan heeft. De meeste stagiaires trakteren op de laatste dag van de stageperiode. Dit is natuurlijk niet verplicht, maar wordt wel veel gedaan. Je kunt je eigen slagroomtaart met foto maken, maar je kunt ook trakteren op lekkere saucijzenbroodjes.

3) Leuke kantooraccessoires

Je kunt ook iets aan je stagebegeleider geven waar hij wat op het werk aan heeft. Kijk daarom eens naar deze lijst met leuke kantooraccessoires. We zien zelf wel eens dat het retro letterbord gegeven wordt als cadeau. Bij het retrobord worden alle letters meegeleverd. Wanneer je het geeft, kun je er een mooie (persoonlijke) quote opzetten.

4) Rituals

Heerlijke geuren, daar houdt iedereen van. Ja, ook mannelijke stagebegeleiders houden van lekkere geuren. Je kunt daarom ook overwegen om Rituals als cadeau te geven. Deze cadeaus zien we vaak terug bij verpleegkundigen. Bij mannelijke stagebegeleiders kun je ook overwegen om een rituals voor in de auto te kopen, dat is wel net zo lekker wanneer je naar het werk rijdt. Lees hier alles over de lekkerste autoparfum!

5) Drop en meer in je mars

Hou je een beetje van flauwe humor? Kijk dan eens naar een pot met drop en een pot met mars. Het is heel eenvoudig: Je koopt een goedkoop potje. Hier stop je drop en chocolade Mars in. Vervolgens kun je hier een stuk tekst aan toevoegen. Bij de één zet je erbij: Het zit dr’op (verwijzend dat de stageperiode afgelopen is). Bij de ander zet je erbij: Ik heb nu meer in mijn mars (geleerd van je stageperiode). Een uniek maar simpel bedankje waar het hele bedrijf wat aan heeft.

6) Iets voor in de vrije tijd

Bedenk goed wat je stagebegeleider doet in zijn vrije tijd. Op deze manier kun je het bedankje ook daarop aanpassen. Vind hij het leuk om boeken te lezen, dan kun je kijken naar een boek wat je denkt dat hij leuk vindt. Vind hij het leuk om te tennissen? Kijk dan naar een makkelijk tennis cadeau. Daarnaast kun je de stagebegeleider ook vragen wat hij graag wil krijgen als bedankje.  

7) Chocolade (merci)

Wil je het lekker simpel houden? Koop dan een doos bonbons of Merci chocolade. Iedereen weet namelijk waar Merci voor staat, namelijk iemand bedanken. Het is één van de meest gegeven chocoladecadeaus. Ook niet zo gek, want er zitten zo ongeveer 20 chocolaadjes in met verschillende smaken.

8) Wat je zelf heel leuk vindt om te geven

Wil je iets geven waar je aan herkend wordt? Denk dan goed na wat je zelf leuk vindt om te geven. Ben je zelf bijvoorbeeld helemaal liefhebber van bepaalde drank? Geef dat dan als cadeau. Je stagebegeleider zal je dan ergens van herinneren wat het alleen maar leuk en grappig maakt. Zo probeert je stagebegeleider ook nog een keer iets nieuws.  

Op deze manier kun je de stagebegeleider bedanken

Natuurlijk is een bedankje leuk. We raden aan om ook tekst en uitleg te geven waarvoor je iemand bedankt. Want anders is het geven om het geven. Wanneer je het bedankje gaat geven, dan kun je de volgende dingen benoemen.

  • Bedankt voor het begeleiden van mijn stageperiode.
  • Fijn dat je altijd naar mijn vragen wilde luisteren en dat je me meer hebt geleerd over het vakgebied.
  • Ik heb heel veel in mijn stageperiode geleerd, heb het naar mijn zin gehad en vind het eigenlijk jammer om weer naar school te gaan.

Als je het spannend vindt om dit te zeggen, dan kun je het natuurlijk ook ergens opschrijven, bijvoorbeeld in een kaartje. Hopelijk heb je het na het lezen van dit artikel meer inspiratie opgedaan om je stagebegeleider te bedanken!