41x het ideale voetbal cadeau voor de voetbal fan

Voetbal is de grootste sport in Nederland. Wekelijks spelen er ongeveer 1.2 miljoen voetballers een potje voetbal. Het spelletje wordt gespeeld door zowel jong als oud. Voetballers kunnen de hele week alweer uitkijken om op het veld te staan.

Maar wat is nou een leuk voetbal cadeau? Of beter; met welk cadeau wordt een voetballer blij? Gelukkig zijn we zelf fan van het spelletje en hebben wij elkaar gezeten om te kijken wat leuk is om te krijgen als cadeau. In dit artikel gaan we in op meer dan 30 verschillende voetbal cadeau ideeën. We hebben zowel aan de kinderen en volwassenen gedacht. Daarnaast kun je hier grote, maar ook kleine cadeautjes vinden. Kortom: aan alles is gedacht!

1) Voetbalshirt of trainingsshirt

Voetballers trainen vaak twee keer in de week. Het is dan belangrijk dat je een fijn voetbal shirtje hebt waar je in kunt trainen. Daarnaast is het handig om er één op reserve te hebben als er per ongeluk geen wasje is gedraaid in de week. Je kunt kiezen voor een ‘normaal’ shirtje van Adidas of Nike, maar ook voetbalshirts van bekende voetbalclubs zijn leuk om te krijgen als cadeau.

2) (Lichtgevende) voetbal

Ja, één van de belangrijkste dingen bij voetbal is de bal. Je kunt hiertegen aantrappen en er allerlei trucjes mee doen. Het is handig om thuis ook te beschikken over een goede voetbal. Ben je ook bekend met de lichtgevende voetbal? Deze geeft licht wanneer je hem met een telefoon filmt. Je kunt daarnaast ook kijken naar een voetbal met een touwtje. Hiermee kun je makkelijk handig een bal hooghouden. Deze twee zijn voornamelijk populair onder de de jeugd.

3) Ticket voor een voetbalwedstrijd

Voetballers zijn helemaal bezeten van het spelletje. Bijna iedere avond kun je wel een voetbalwedstrijd kijken op televisie. Toch is het leuker om er echt bij te zijn, hierdoor proef je de sfeer en ben je veel meer betrokken bij de wedstrijd. Je kunt een kaartje voor een eredivisie wedstrijd cadeau geven, maar als je het helemaal spectaculair wilt maken, dan valt een kaartje voor een buitenlandse voetbalwedstrijd helemaal in de smaak.

4) Voetbal keeper handschoenen

We herkennen het vast allemaal wel: lekker een potje voetballen op het veldje nadat je vrij bent van school. Je kunt dan op goal schieten, maar is er vaak wel één de keeper. Een paar keeper handschoenen bij je hebben is dan wel een must. Hierdoor hou je de bal veel sneller tegen en zal je meer plezier hebben aan het spelletje.

5) Scheidsrechter set

Bij iedere voetbalwedstrijd is er een scheidsrechter nodig die het in goede banen leidt. Vaak zijn dit (oudere) voetballers of vaders en moeders. Je ziet dat sommige scheidsrechters nog niet over een echt scheidsrechters pakje beschikken. Dit is natuurlijk geen must, maar wel leuk als je op zoek bent naar een leuk cadeau. Je kunt ook natuurlijk denken aan een scheidsrechter accessoires zoals een goed fluitje en/of kaarten.

6) Badhanddoek van je favoriete voetbalclub

Het hele strand mag weten dat je voor een bepaalde voetbalclub bent. Persoonlijk hebben wij eens een badhanddoek als cadeau gekregen van onze favoriete voetbalclub. Ten eerste hadden we nog geen grote badhanddoek, daarnaast vonden we ‘m ontzettend gaaf. Je kunt ook voor een kleinee handdoek gaan die je kunt gebruiken tijdens het douchen. Een leuk en geslaagd voetbal cadeau!

7) Slippers

Slippers? Ja slippers! Wanneer je hebt gevoetbald heb je gezweet en ben je wellicht smerig geworden door het natte gras. Vervolgens ga je gezamenlijk douchen in de kleedkamer. Het is dan wel fijn dat je de beschikking hebt over een paar slippers. Vooral voor je hygiëne, maar ook zijn de tegels ontzettend koud. We zien nog altijd dat een enkeling geen slippers draagt onder de douche.

8) Voetbal stickers

Voetbal stickers zijn ook leuk, vooral voor de jeugd. Je kunt ze namelijk overal opplakken. Hiermee kun jij je eigen spullen personaliseren. Je kunt ze bijvoorbeeld op je broodtrommel plakken, maar ook op je laptop of op de deur van je slaapkamer. Wellicht een leuk voetbal cadeautje voor een kind.

9)Voetbal sokken

Ook een must have voor een voetbaltraining: voetbal sokken. Vaak hebben ze na een aantal jaar wel schade opgelopen. Denk bijvoorbeeld dat er gaten inzitten of dat ze verwassen zijn. Voetbal sokken zijn daarom een ontzettend functioneel en praktisch cadeau. Je kunt ze van je eigen voetbalclub krijgen, maar ook gewoon in strakke kleuren.

10) Haarbandjes en zweetbandjes

Andere accessoires die je draagt tijdens het voetballen is een haarbandje of een zweetbandje. Vooral zijn de haarbanden in trek bij de vrouwelijke voetballers onder ons. Hiermee zorg je ervoor dat jij je altijd kan focussen op de wedstrijd en je haren niet in de weg zitten. Een zweetbandje is vaak leuk voor het oog.

11) Doeltjes

Kinderen willen op elk moment kunnen voetballen. Of dit nou op het schoolplein is, bij de voetbalvereniging, achterhuis of in de woonkamer. Om het voetballen leuker te maken is het leuk dat je beschikking hebt over een paar voetbal doeltjes. Jassen kunnen ook fungeren als doel, maar dat is natuurlijk minder. Doeltjes zijn er in verschillende maten.

12) Mystery Box

Eén van de populairste voetbal cadeaus van de afgelopen jaren: de Mystery Box. Je koopt een box waar een voetbalshirt in zit van een willekeurig (professionele) voetbalclub in de wereld. Je weet van tevoren niet welk shirt er in zit. Zo kan er bijvoorbeeld een paars shirt inzitten uit een club uit Indonesië of ontvangt een rood thuisshirt van Liverpool. We weten zeker dat het cadeau in de smaakt valt.

13) Thermokleding

Voetballers trainen en spelen vaak buiten in de buitenlucht. Wanneer de koudere maanden aanbreken is het fijn dat je beschikt over een goede set thermokleding. Het merk craft is één van de marktleiders als het gaat om thermo sportkleding. Je draagt het onder je voetbalshirt tijdens wedstrijden of trainingen.

14) Sporthandschoenen

Thermo kleding is een must, maar ook speciale voetbal handschoenen zijn fijn als het koud wordt. Dit zijn dunne handschoenen die je tijdens het voetballen kunt dragen. Hierdoor weet je zeker dat je geen last krijgt van koude vingers en kun jij je blijven focussen op het spelletje.

15) Voetbal trampoline (tschouk)

Ooit gehoord van een voetbal trampoline? Je kunt de bal hier tegen aan schieten of gooien, de bal zal vervolgens met nagenoeg dezelfde snelheid terugkomen. Dit is ideaal als je wilt oefenen op je aanname. Daarnaast kunnen ze ook fungeren als het ‘muurtje’ om de vrije trap te oefenen.

16) Slidingbroekje

We maken tijdens een voetbalwedstrijd allemaal wel eens een sliding. Hiermee schuur je met de benen of het gras heen. We spelen daarnaast ook steeds op het kunstgras. Zo’n sliding kan lelijke schaafwonden veroorzaken. Met een slidingbroekje creëer je een tweede laag en loop je minder risico op schaafwonden.

17) Sporthorloge

Tijdens de zomer en winterstop is er tijdelijk geen voetbal. Voetballers wijken dan vaak uit naar een andere sport zoals padel, tennis, hardlopen of fitness. Een smartwatch kan al je (sport) activiteiten bijhouden. Daarnaast kunnen ze ook zorgen voor muziek als je een stukje gaat hardlopen. Hierdoor kun jij je telefoon thuislaten.

18) Sporttas

We nemen allerlei ontzettend veel mee naar de voetbalclub. Denk bijvoorbeeld aan je voetbalschoenen, handdoek en slippers. Het is handig om te beschikken over een goede sporttas. Vaak krijg je deze van de club en heeft een bedrijf er één gesponsord. Toch is het ook goed om je eigen sporttas in huis te hebben.

19) Bierpakketje

Eerlijk is eerlijk: de derde helft is ook ontzettend belangrijk bij de voetbal. De meeste voetballers houden wel van een biertje op zijn tijd. Heb je echt geen inspiratie en weet je niet wat je moet kopen? Een bierpakketje zullen ze altijd blij mee zijn. Daarnaast kun je vrijwel zelf het bedrag bepalen van zo’n pakketje!

20) Voetbal boeken

Je kunt ook een leuk voetbal boek kiezen. Voor de kinderen zijn de boeken van Snelle Jelle een goede optie. Ben je iets ouder, dan zal ik kijken naar een biografie van bijvoorbeeld Zlatan Ibrahimovic, Memphis Depay of Lieke Martens. Kijk gewoon simpelweg even tussen de voetbal boeken en kijk of er iets geschikt tussen zit.

21) Regenjasje

Het komt ook een paar keer in het jaar voor dat we moeten trainen in de regen. Dit is niet zo erg, maar soms sta je ook stil tijdens een training. Je wordt dan ontzettend koud en de kans dat je verkouden wordt is groot. Het is daarom heel handig als je een speciaal regenjasje in de kast hebt hangen die je kunt dragen tijdens een regenachtige training.

22) Voetbal dekbed

Wat is er nou mooier om onder een voetbal dekbed van je eigen voetbalclub te slapen. Vooral is dit een leuk cadeau voor de jongere voetballer onder ons. Gelukkig heeft iedere professionele voetbalclub wel een dekbed in de merchandise zitten. Je kunt er natuurlijk ook één aanschaffen waar een voetbal op is afgebeeld.

23) FIFA

De meeste voetballers spelen FIFA op de spelcomputer. Ieder jaar wordt er een nieuwe FIFA op de markt gebracht. Deze FIFA is dan weer up to date en beschikt over nieuwe features. Al deze verbeteringen zorgen ervoor dat het spel nog realistischer wordt. Heeft hij of zij nog geen FIFA? Overweeg er dan één om cadeau te geven.

24) Voetbalschoenen

Op het veld moet je over voldoende grip beschikken. Daarom spelen we voetbal op speciale voetbalschoenen. De noppen zorgen ervoor dat we niet zo makkelijk wegglijden. Vrijwel iedere seizoen moeten we op zoek naar een nieuw paar. De oude zijn versleten of er ontstaan gaten. Wellicht is het leuk om voetbalschoenen als cadeau te geven.

25) Nederlands Elftal (oranje shirt)

Ieder jaar moedigen we ons nationale team aan in het oranje. Om de twee jaar is er wel een EK of een WK te bekennen. We trekken dan allemaal ons oranje shirtjes of truien aan en schreeuwen onze nationale helden naar de overwinning. Wellicht is het leuk om een oranje voetbalshirt als cadeau te geven.

26) Voetbal bordspellen

Bordspellen zijn er in verschillende soorten en maten. Wanneer je een voetbalfan bent, vind je het waarschijnlijk om een voetbal bordspel te spelen. Dit is vooral ontzettend fijn wanneer het buiten hard waait en regent. Gezamenlijk met de familie speel je het voetbal bordspel. Er zijn talloze voetbal spelletjes verkrijgbaar.

27) Voetbalshirt aan de muur

Waarschijnlijk kan de slaapkamer ook wel iets meer van voetbal gebruiken. We vinden het persoonlijk supergaaf om een voetbalshirt in te lijsten en deze aan de muur te bevestigen. Wellicht heb je een voetbalshirt met handtekening waar je ontzettend trots op bent. Een echte eye-catcher voor je slaapkamer.

28) Voetbal lamp

Er zijn ook ontzettend veel lampen verkrijgbaar in voetbal thema. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een voetbal plafonniere of een 3D nachtlamp van je favoriete voetbalclub. We zien vooral dat dit cadeau het goed doet onder de jeugd.

29) Scheenbeschermers

Het dragen van scheenbeschermers is een must bij de voetbal. Met behulp van scheenbeschermers is de kans groot dat je de benen heel houdt. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. We raden aan om eens in de zoveel jaar je scheenbeschermers te vervangen, want na loop van tijd beginnen ze ontzettend te stinken.

30) Sporttape of enkelbandjes

Sommige voetballers hebben er last van dat de voetbalsokken telkens afzakken. Dit kun je verhelpen met sporttape of enkelbandjes. Zorg er voor dat de kleur matcht met de voetbalsokken. Hierdoor vallen ze minder op en overigens is dit ook een kledingsregel die ingesteld is door de KNVB.

31) Drinkbeker of bidon

Van voetballen krijg je dorst. Het is daarom fijn als jij je eigen bidon of drinkbeker naar de voetbal mee kunt nemen. Vaak hebben ze ook bidons van je voetbalteam, maar wanneer je in de auto terugrijdt naar huis zijn ze vaak niet meer gevuld met drinken. Je kunt ze ook aanschaffen van je favoriete voetbalclub!

32) Voetbalschoenen tasje

Om je voetbalschoenen mooi te houden kun je ze het beste bewaren in een speciaal voetbalschoenen tasje. Na loop van tijd gaat zo’n tasje ook kapot, dus wellicht is de oude aan vervanging toe. Een leuk en praktisch cadeau voor een voetballer.

33) Muziekbox

In de kleedkamer moet er natuurlijk feest worden gevierd. Je ziet daarom steeds vaker dat voetballers een bluetooth box meenemen naar de voetbal. Niet alleen in de kleedkamer, maar ook op het sportveldje wordt zo’n box steeds vaker gebruikt. Wellicht een leuk cadeau om te overwegen als je op zoek bent naar een voetbal cadeau.

34) Voetbal tafel

De potje tafel voetbal is nog steeds ontzettend leuk om te doen. Wist je dat er kleine voetbal tafels verkrijgbaar zijn die speciaal voor kinderen zijn gemaakt? Je kunt natuurlijk ook een grote voetbal tafel aanschaffen, maar die hebben een ander prijskaartje. Vaak speel je deze game twee tegen twee, maar het is ook mogelijk om dit één tegen één te spelen.

35) Voetbal puzzel

Wist je dat er ook puzzels zijn met een voetbal thema? Ze zijn verkrijgbaar in verschillende soorten. Afhankelijk van de leeftijd kun je kiezen voor een aantal stukjes. Je hebt ze namelijk van 1000 stukjes, maar ook van 12, 24 of 45. Een leuk cadeau voor zowel de jongere als oudere voetballers onder ons.

36) Zitzak met voetbal thema

Pimp de kinderkamer met een zitzak. Wist je dat er ook zitzakken verkrijgbaar zijn met een voetbal thema? Deze hebben allemaal een bal afgebeeld op de zitzak. Je kunt overigens natuurlijk ook gewoon kiezen voor een groene zitzak wat het gras afbeeldt. Je kinderen zullen er dol op zijn!

37) Voetbal sokken voor op de bank

Waarschijnlijk ken je sokken van HappySocks wel. Dit zijn sokken met grappige icoontjes er op en je kunt ze herkennen aan de opvallende kleur. Wellicht zijn er grappige voetbal sokken: Denk bijvoorbeeld aan een tekst met ‘I’m watching football’ of waar allerlei ballen op zijn afgebeeld. Een leuk klein voetbal cadeautje.

38) Coachbord

Veel vaders fungeren ook als coach voor eigen kinderen. Wellicht is het handig om eens een coachbord aan te schaffen zodat ze het spel visueel kunnen uitleggen. Je kunt ze krijgen in zowel kleine als grotere varianten. De kleine variant kun je ook meenemen naar het voetbalveld waardoor je ter plekke uitleg kan geven.

39) Ballenpomp

De bal moet goed hard zijn om er mee te kunnen voetballen. De ballenpomp is dan een must. Wellicht heb je geen ballenpomp in huis en moet je er ‘altijd’ één lenen van de buurman. Dit is het moment om een ballenpomp als cadeau te geven aan een voetbalfan.

40) Krachttraining accessoires

Zoals aangegeven ligt de voetbal in de winter en zomer tijdelijk stil. Je kunt dan ook voor jezelf gaan trainen. Een voetballadder is één van de meest gebruikte accessoires tijdens de zomerstop. Daarnaast kun je ook kiezen gewichten, weerstandsbanden of springtouwen. De keuze aan krachttraining accessoires is aan jou!

Veel succes met het kiezen uit een voetbal cadeau

Hopelijk heb je inspiratie opgedaan voor een goed en leuk voetbal cadeau. Onlangs schreven we ook al een artikel over tennis cadeaus, golf cadeaus en fiets cadeaus. Daarnaast raden we aan om de algemene cadeau pagina van bol.com te bekijken. Kijk vooral welke voetbal accessoires versleten zijn, dit kun je het beste vervangen. Veel succes met het kiezen van een voetbal cadeau!