Een handig overzicht van leuke bingo prijzen

Ja, bingo! Het is altijd een spannende en leuke bezigheid. Iedere speler die deelneemt aan de bingo krijgt een eigen bingokaart. De organisator trekt een balletje uit de molen en roept het getal wat erop staat duidelijk om. Wanneer je als speler dit getal hebt, kruis je het aan. Als je één rij of de hele kaart hebt doorgekruist en je bent de eerste, dan heb je bingo.

Tegenover bingo staat natuurlijk een leuke prijs of cadeau. In dit artikel gaan we in op allerlei leuke bingo prijzen. We proberen aan iedere doelgroep en budget te denken. De prijzen zijn ook afhankelijk van het entreegeld dat je betaald. Zorg dat je eventueel sponseren kunt vinden voor leuke bingo prijzen. We geven tenslotte tips zodat je bingo een feestje wordt. Het belangrijkste is dat je beschikt over een goede bingo molen met ballen.

1) Bierpakket of wijnset

Eén van de prijzen die je vaak bij de bingo ziet is een bierpakket of een lekker wijnset. Zorg ervoor dat je bingo prijzen universeel zijn. Dit betekent dat de prijs voor zoveel mogelijk mensen geschikt is, want dan maakt het leuk. Een biertje of een lekker wijntje gaat er namelijk altijd wel in. Je kunt het eventueel nog aanvullen met een leuk bier of wijnglas.

2) Rituals of self-care pakket

Over het algemeen komen voornamelijk vrouwen op een bingo evenement af. Zorg dat je hier de prijzen ook op aanpast. Vrouwen houden daarom voornamelijk van hygiëne producten. Denk aan een zeepje of een leuke zeepdispenser. We zien dat een Rituals pakket of een self-care pakket ook altijd goed valt als prijs voor de bingo.  

3) Kaartjes voor een evenement of activiteit

Een typisch ‘leuk’ sponsorprijs voor de bingo: kaartjes voor een evenement of activiteit. Denk bijvoorbeeld aan voetbal kaartjes voor een eredivisiewedstrijd. Daarnaast kun je ook kaartjes regelen voor een museum, een heat karten, escape room, dierentuin, pretpark, midgetgolven, bioscoop, bowlen, laser gamen of de sauna.

4) Bloemen

De prijs bloemen is ook altijd goed bij de bingo. Want wie houdt er nou niet van mooie bloemen in huis? Daar word je toch blij van. Je kunt ook bloemen als prijs geven die nog moeten bloeien. Zo heeft de winnaar er langer plezier van.

5) Powerbank

We gaan allemaal wel eens een dagje van huis. We hebben dan geen stopcontact in de buurt. Je wilt natuurlijk wel bereikbaar blijven voor het thuisfront. Wanneer je op vakantie gaat heb je vaak ook een langere tijd geen stopcontact in de buurt. Met behulp van een powerbank kun je op ieder gewenst moment je elektronische apparaten opladen.

6) Vleespakket

Nederlanders zijn echte vleeseters. Daarom is een vleespakket ook vaak een gewilde prijs bij de bingo. Vraag eventueel de lokale slager of ze ook iets bij willen dragen aan de bingo. Je kunt ook een cadeaubon geven van de slager. De winnaar kan dan zelf bepalen waar hij het tegoed aan uitgeeft. Vooral in de zomer is dit ideaal, want dan gaan veel mensen BBQ’en.

7) Cadeaubonnen

Hierboven werd het ook al even uitgelicht. Cadeaubonnen zijn ook ideaal voor als prijs te geven. De winnaar kan dan zelf bepalen waar hij of zij het aan uit geeft. Je kunt denken aan een bioscoopbon, huis & tuin bon, restaurant bon, bon voor de lokale cafetaria of ijsboer, tijdschrift of grote websites zoals bol.com of Amazon.

8) Huishoudartikelen

Huishoud artikelen hebben we allemaal nodig. Je koopt het vaak één keer en gebruik je net zolang totdat het kapot gaat. Maar kijk eens even om je heen in de keuken, zijn er niet een aantal apparaten aan vervanging toe? Denk bijvoorbeeld aan een waterkoker, handdoeken, emmers, prullenbak, droogrek, gootsteenontstopper, wasmand, strijkijzer of een opbergbox. Allerlei handige middelen om het dagelijkse leven makkelijker te maken.

9) Bordspel

Mens erger je niet, monopoly, 30 seconds en Kolonisten van Catan zijn allerlei voorbeelden van fantastische spelletjes die je met je vrienden of familie kan spelen. Een bordspel of een andere familiespel is daarom een leuke bingo prijs. Iedereen speelt namelijk wel één keer in het jaar zo’n spel.

10) Boeken

Een ander leuke prijs voor de bingo zijn boeken. Je hebt allerlei verschillende boeken. Denk bijvoorbeeld aan biografieën &waargebeurde verhalen, literatuur & romans, kinderboeken, persoonlijke ontwikkeling en ga zo maar door. Kijk eens bij bol.com naar de populairste boeken.

11) Knisperende kaarsen

We hebben het al vaker gezegd: maar vrouwen houden van hygiëne, lekkere geuren en gezelligheid. Met behulp van knisperende geurkaarsen breng je gezelligheid en een heerlijke geur in huis. Het unieke van deze kaarsen is dat ze knisperen als een haardvuur. Waarschijnlijk hebben veel mensen zo’n kaars nog niet in huis gehad, dus het is een unieke prijs.

12) Puzzels

Bingo is populair onder jongeren, maar ook voornamelijk onder de ouderen. We hebben onlangs een artikel geschreven over cadeau’s voor ouderen, dus wellicht zit daar nog een leuke prijs tussen. Daarin beschreven we ook de puzzels. Want ouderen hebben vaak genoeg tijd over en gaan daarom lekker puzzelen. Kijk ook naar een puzzelmat om het makkelijker te maken.

13) Lekkernijen

Blokjes kaas, een lekkere droge worst, chips, nootjes, snoep en chocolade zijn allemaal voorbeelden van lekkernijen. Het voordeel van een lekkernij is dat je zelf kunt bepalen hoeveel geld je erin steekt. Je kunt het insteken als een kleine prijs, maar ook als een grote prijs. Zo’n prijs valt altijd in de smaak bij de bingo.

14) Goodie – pakket

Veel bedrijven sturen elk jaar een kerstpakket naar relaties en medewerkers. Soms stoppen ze daar ook accessoires in van het bedrijf. Denk bijvoorbeeld aan een muts, bidon, pennen en een tas. Wellicht kun je bij bedrijven vragen of ze iets nog praktisch hebben liggen wat ze kunnen missen.

15) Speaker

Een speaker is ook een goed voorbeeld van een universeel cadeau. Iedereen heeft namelijk wel de beschikking tot een mobiele telefoon. Je connect eenvoudig met behulp van bluetooth je mobiele telefoon aan de speaker. Na het connecten kun je beginnen met het muziek luisteren op platformen zoals Spotify en YouTube.

16) Gesigneerd shirt

Gesigneerde shirten zijn vaak de prestige prijzen van een bingo. Denk bijvoorbeeld aan een shirt van een bekende voetballer. Je kunt eventueel ook alleen de shirt kopen. Vraag de club dan zelf aan de club of de speler of spelers een handtekening willen zetten. Zo’n prijs

17) Slimme deurbel

We hebben allemaal wel eens gehoord van een slimme deurbel, maar veel mensen hebben er nog geen één. Een slimme deurbel heb je voor €40,- á €50,-. Het is een leuke eye – catcher als prijs te winnen tijdens een bingo.

18) Drone

Nog een leuke prijs eye – catcher bij de bingo: de drone. Een drone is een klein apparaat waar je mee kunt vliegen. Je hebt een goede prijs/kwalitatieve drone vanaf €40,-. Het is een leuk hebbedingetje die je kunt winnen tijdens de bingo.

19) LP plaat

Retro dingen die je kunt winnen tijdens een bingo is ook altijd leuk. Denk bijvoorbeeld aan een leuke lp-plaat met een platenhoes. Onlangs schreven we artikelen hoe je een LP plaat aan de muur kan hangen of hoe je een LP plaat schoon kan maken.

20) Gereedschap

Gereedschap is altijd makkelijk om in huis te hebben. Denk aan gereedschapkoffer, moertjes, zaag, schop, en een hamer. Werkkleding is ook een praktische prijs. Denk dan bijvoorbeeld aan een sterk setje werkhandschoenen of schoenen.  Kijk eens in de bouwmarkt en kijk naar leuke prijzen voor de bingo.

21) Oprolbare tuinslang

We sproeien water in de tuin op zomerse dagen. Hierdoor houden we ons gras mooi groen en blijven de planten en bloemen mooi. Veel mensen irriteren zich dat ze de tuinslang moeten uitrollen en vervolgens weer oprollen. Hoe leuk is het dan ook om een oprolbare tuinslang te kunnen winnen tijdens de bingo.

Overige tips bij het houden van een bingo

Je wilt van je bingo evenement een feestje maken. We hebben nog een aantal tips op een rijtje gezet.

Zorg voor voldoende promotie en vertel wanneer de

Communicatie is belangrijk bij het organiseren van een bingo. Laat de mensen weten dat je een bingo organiseert. Vertel daarnaast de datum, de tijd en eventueel welke prijzen je kunt winnen. Je ziet ook vaak dat de eerste consumptie of kop koffie gratis is. Zorg dat je het op meerdere mediums verspreid. Denk bijvoorbeeld aan de krant, website, social media, whatsapp en flyers.

Rad van fortuin of muziek bingo

Vaak wordt een bingo ook georganiseerd om geld in te zamelen voor een goed doel of organisatie. Zorg daarom dat je buiten de bingo kaarten ook geld verzameld. Je ziet soms dat er een rad van fortuin is. Je verkoopt lootjes voor bijvoorbeeld €0,50 cent per stuk. Wanneer iemand het nummer heeft wint hij of zij bijvoorbeeld een aantal bitterballen of ander garnituur. Muziek bingo kan ook, je verkoopt dan een lootje waar een plaat op staat. Vervolgens druk je een liedje aan, diegene die het nummer heeft wint een prijsje.