Gitaar ophangen aan de muur

Je wilt je huis een beetje opfleuren met accessoires aan de muur. Je bent zelf fanatiek gitaarspeler en je hebt nog een aantal ‘oude’ gitaren die stof aan het verzamelen zijn in de kast. Hoogste tijd om er een doekje overheen te halen en de gitaar te bevestigen aan de muur. Het zal een echte eyecatcher zijn en de kamer zal net dat persoonlijke (muzikale) tintje krijgen.

Maar hoe hang je nou het beste een gitaar op aan de muur? Daar gaan we in dit artikel antwoord op geven. We lichten in dit artikel de beste gitaar wandbeugels voor je uit. Daarnaast geven we je tips hoe je ze het beste kunt bevestigen en waar je nog meer op moet letten wanneer je een gitaar aan de muur gaat ophangen. Tenslotte gaan we in op een aantal alternatieven. Kortom: alles wat je moet weten bespreken we in dit artikel.

De beste gitaar muurbeugels

Hieronder gaan we in op de beste beugels die je aan de muur kunt bevestigen om vervolgens je gitaar daaraan te kunnen ophangen. Deze lijst is samengesteld door onze eigen ervaring, prijs/kwaliteit verhouding, beoordelingen van klanten en hebben we zoveel mogelijk verschillende opties opgenomen. Zelf liever ontdekken? Bekijk dan hier alle gitaar standaarden voor aan de muur!

1) Gitaarhouder Beugel Muur – Muur Haak / Wand – Gitaarhaak – Gitaar Hanger – Verticaal ophangen

Het is van belang dat jezelf afvraagt hoe je de gitaar aan de wand wilt bevestigen. Verderop in dit artikel leggen we hier meer uit. De meeste mensen kiezen ervoor om de gitaar verticaal op te hangen. Wanneer je dat wilt, dan heb je maar één haakje nodig om de gitaar via de kop aan de muur te hangen.

Deze gitaarhanger is dan wat je nodig bent. Deze muur beugel is geschikt voor iedere gitaar zoals de akoestische gitaar, elektrische basgitaar, akoestische basgitaar en voor elektrische gitaar. De rubberen armen zorgen ervoor dat je de gitaar niet wordt beschadigd. De armen kun je buigen, hierdoor zorg je ervoor dat de gitaar stevig hangt. Met de meegeleverde schroeven en pluggen monteer je de beugel eenvoudig aan de muur. We zien ook terug in de recensies dat andere mensen tevreden zijn over deze muurbeugel. Je schaft hem ook aan voor een voordelige prijs, dus een top aankoop als je het ons vraagt!

Ben je van plan om meerdere gitaren op te hangen? Kijk dan naar deze variant. Voor een voordelige prijs worden er twee beugels geleverd die je aan de muur kunt bevestigen.

Gitaar Wandbeugel - Gitaarhouder Beugel Muur - Muur Haak / Wand - Gitaarhaak - Gitaar Hanger - Gitaarsteun

8,71
Bol.com
as of 14 mei 2024 13:25

2) Universele Gitaarhaak Wandbeugel – Muur Steun Ophang Wand Beugel Houder Haak – horizontaal ophangen

Wil je het net iets unieker maken en de gitaar horizontaal aan de muur bevestigen? Kijk dan naar deze universele gitaarhaak voor aan de wand. Het grote verschil ten opzichte van de variant 1 is dat er een speciale hanger wordt geleverd waar je de body in kunt hangen. Hierdoor kun je de gitaar horizontaal aan de muur hangen.

Ook bij deze variant beschikt over rubberen pads zodat je gitaar niet wordt beschadigd. Het ontwerp zocht ervoor dat de gitaar stevig en veilig hangt. Er worden speciale pluggen en schroeven meegeleverd zodat je de houders eenvoudig aan de muur kunt bevestigen. Je kunt ook eventueel kijken naar deze variant op Amazon die goedkoper is en hetzelfde doet. Deze variant ontvangt op Amazon namelijk ontzettend goede reviews.

Universele Gitaarhaak Wandbeugel - Muur Steun Ophang Wand Beugel Houder Haak Hanger - Muurhaak Wandhouder Muurbeugel - Guitar Wall Mount Ophanghaak - Gitaarhouder Wandsteun

29,95
Bol.com
as of 14 mei 2024 13:25

3) Verstelbare Gitaarstandaard Statief – Basgitaar / Elektrische / Akoestische / Klassieke Gitaar Standaard Houder – Zwart

Tenslotte zijn we ook ontzettend tevreden over de normale gitaar standaarden. Bij de bovenstaande twee varianten moet je namelijk een aantal gaatjes boren in de muur. Op de plek waar wij hem wouden ophangen vonden wij dat zonde. Daarom hebben we zelf gekozen voor een normale gitaar standaard.

Het voordeel van een normale gitaar standaard is dat je niet hoeft te boren. Daarnaast kun je hem makkelijk verzetten als die in de weg staat of wanneer je erop uitgekeken bent. De standaard houder zijn er in verschillende maten en kleuren. Zelf zijn we fan van deze gitaarstandaard. Goedkoop, strak en doet wat het moet doen. Heb je vloerverwarming? Dan raden we deze optie niet aan! Hout begint namelijk te werken in combinatie met warmte en kan de gitaar beschadigen!

Verstelbare Gitaarstandaard Statief - Basgitaar / Elektrische / Akoestische / Klassieke Gitaar Standaard Houder - Zwart

★★★★★
15,95
Bol.com
as of 14 mei 2024 13:25

Gitaar ophangen zonder te boren, kan dat?

Mag je bijvoorbeeld van je huurbaas niet boren? Dan moet je kijken naar een alternatief. We zijn helaas nog geen oplossingen tegengekomen waarbij je niet hoeft te boren om je gitaar aan de muur te hangen. Natuurlijk kun je kiezen voor een gitaarstandaard voor op de grond, maar dat wil je waarschijnlijk liever niet. Toch kun je altijd eens kijken naar deze planksteun. Met behulp van dit product kun je een houten balk aan de muur bevestigen zonder te boren. Vervolgens kun je aan deze balk een muurbeugel bevestigen waardoor je de gitaar alsnog kan laten hangen. Je moet er wel iets meer voor doen, maar hiermee beschadig je de muur niet. Je kunt hier eventueel meer lezen over het DIY project.

Waarom je een gitaar moet ophangen aan de muur

Als muziekliefhebber is het leuk om een gitaar op te hangen aan de muur. Je gebruikt namelijk je oude gitaar opnieuw. Daarnaast kun je de gitaar makkelijk pakken wanneer je even een stukje wilt spelen. Daarnaast kunnen kinderen en huisdieren niet meer bij je gitaar waardoor die een veiliger plekje krijgt. Het grootste voordeel is dat je de huiskamer of andere kamer van je huis pimpt!

Zo hang je een gitaar op aan de muur

Bepaal eerst even goed waar je de gitaar aan de muur wilt ophangen. We raden aan om een plek te kiezen waar niet heel veel langs heen gelopen wordt. Anders is de kans groot dat er iemand per ongeluk tegen aanloopt en daarmee de gitaar beschadigt. Onlangs benoemden we de gitaar ook al voor de ideale wanddecoratie voor aan de muur boven de bank.

Bepaal eerst de hoogte. Wil je hem juist hoog? Laag? Gebruik eventueel een meetlint en pak een potlood om een stipje te zetten. Bij de montage aan de muur is het van belang dat je eerst een gaatje boort. De diameter van de plug (die wordt meegeleverd) bepaald ook de grootte van de boor. Vervolgens kun je de plug in de muur drukken en met de schroef de muurbeugel vastzetten aan de muur. Als de ophangbeugel eenmaal vast zit kun je de gitaar ophangen met de gitaarhals.

Horizontaal of verticaal?

Kies van tevoren goed of je de gitaar horizontaal of verticaal wilt ophangen. Persoonlijk vinden wij het strakker om de gitaar horizontaal aan de muur te hangen. Vooral wanneer je meerdere gitaren aan de muur wilt hangen kun je het speels maken. Je kunt dan bijvoorbeeld één gitaar net iets hoger hanger dan de ander.

Wil je liever de gitaar horizontaal ophangen? Dat kan natuurlijk ook. Zorg er dan wel voor dat je een speciaal ophangsysteem hebt. Deze neemt iets meer ruimte in beslag. Dit is in onze ogen mooier wanneer je een lange wand hebt waar je nog niks hebt hangen. Dit is vaak wel een iets duurdere optie.

Veel succes met het bevestigen van je gitaar

Hopelijk krijgt je gitaar een fantastische plek in je huis. Ben je toch nog niet helemaal uit over de plek? Kijk dan eens op Pinterest. Er zijn ontzettend veel foto’s waar je ideeën op kunt doen waardoor je het voor jezelf makkelijker maakt. Onlangs schreven we ook hoe je een LP plaat aan de muur kunt bevestigen. Daarnaast is het ook een leuk muziek cadeau om te geven aan een muziekliefhebber.