Top 3 | Ganglampje

Wil je soms niet het grote licht aan doen op de gang? Je kent het wel, die momenten dat je ’s avonds laat naar de badkamer sluipt of een glas water wilt pakken zonder anderen wakker te maken. Het grote licht kan dan zo overdreven fel en storend zijn. Gelukkig is daar een ontzettend handig lampje voor, het charmante ganglampje.

Dit kleine, maar krachtige lichtpuntje kan niet alleen de juiste hoeveelheid verlichting bieden, maar ook een vleugje stijl en warmte toevoegen aan je gang. In deze blog gaan we dieper in op de wereld van ganglampjes en delen we tips en trucs om het perfecte lampje te kiezen.

Top 3 | Ganglampje

We hebben grondig onderzoek gedaan naar de overvloed aan ganglampjes op het internet en een lijst samengesteld met de allerbeste opties. Deze lijst is gebaseerd op prijs-kwaliteitverhouding, unieke functies en klantbeoordelingen. Dus als je op zoek bent naar een geweldig ganglampje, hoef je niet verder te zoeken. Wij hebben de beste keuzes al voor je gevonden. Lees snel verder om te ontdekken welke lampjes onze topkeuzes zijn. Je kunt hier alle nachtlampjes zelf ontdekken.

1) LUSQ® – LED Nachtlampje in Stopcontact – 2 stuks – Dimbare Nachtlampjes met Sensor – Nacht Lamp met Dag en Nacht Sensor

Deze ganglampjes van het merk LUSQ zijn één van de populairste varianten. Dit komt voornamelijk door de aantrekkelijke prijs en dat er twee lampjes worden geleverd in de doos. Met de handige dimmer kun je zelf de helderheid instellen. Deze lamp gaat alleen aan wanneer het schemerig en donker is. Het werkt heel eenvoudig, je plugt het lampje in een stopcontact en je hebt in het donker een lichtpuntje op de gang.

Ze zijn verkrijgbaar in verschillende varianten. Het verschil zit hem voornamelijk in de kleur van de lamp. De energiekosten van de lamp zijn laag, dus daar hoef je niet druk over te maken. De lampjes hebben inmiddels 190 reviews verzameld en scoort een gemiddelde van een 9. Kortom, wanneer je op zoek bent naar nachtlampjes met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding, dan raden we aan om deze variant te bekijken.

LUSQ® - LED Nachtlampje in Stopcontact - 2 stuks - Dimbare Nachtlampjes met Sensor - Nacht Lamp met Dag en Nacht Sensor

★★★★★
12,95
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:52

2) Nachtlampje Kinderen Stopcontact – Bewegingssensor – Dag/Nacht Sensor – Bedlampje – Verlichting Babykamer – Volwassenen, Kinderen & Baby – Warm Wit

Dit is één van onze favorieten als gaat om een ganglampje. Je kunt het lampje op meerdere manieren gebruiken voor op de gang. De lamp werkt alleen wanneer het donker is en heeft drie standen: automatisch, uit en aan. De automatische stand zorgt ervoor dat de lamp automatisch aangaat wanneer er een beweging is gedetecteerd. Als er na 30 seconden geen beweging meer is gedetecteerd, zal deze vanzelf uitgaan. De ‘aan’ knop zorgt ervoor dat het ganglampje automatisch aan/uitgaat wanneer het donker wordt.

Het fijne aan het lampje is dat je de helderheid zelf kunt instellen met je vinger. Het geeft mooi warm licht, waardoor het in de nacht niet zeer doet aan je ogen en je nachtritme niet snel verstoord zal worden. Het lampje heeft een compact formaat waardoor die andere stopcontacten niet zal belemmeren.

Klanten zijn ook tevreden over dit ganglampje. Zo heeft het product inmiddels meer dan 50 reviews verzameld en scoort het een gemiddelde van een 9,4. We raden aan om deze in overweging te nemen.

Nachtlampje Kinderen Stopcontact - Bewegingssensor - Dag/Nacht Sensor - Bedlampje - Verlichting Babykamer - Volwassenen, Kinderen & Baby - Warm Wit

★★★★★
25,99
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:52

3) LED Verlichting met Bewegingssensor – Warm Wit – Wit Licht – Nachtlamp op Batterij – Draadloos Sensor – Kastverlichting – Trapverlichting – Nachtlampje – Zilver/Grijs

Niet iedereen heeft een stopcontact over die hij of zij kan gebruiken voor het lampje op de gang. Wanneer dit bij jou het geval is, dan raden we aan om een lampje te gebruiken die op accu of batterij werkt. Deze variant werkt op basis van batterijen en werkt met behulp van een bewegingssensor. De lampjes zullen na 20 seconden automatisch weer worden uitgeschakeld.

Je kunt de lampjes heel eenvoudig bevestigen met behulp van de plakstrip. Daarnaast zijn de lampjes magnetisch. Deze lamp werkt dus ook alleen in het donker om zo batterij te besparen waardoor je er langer van kunt genieten. Je hebt drie AAA batterijen nodig om ze werkend te krijgen. Wanneer je er één nodig bent, dan raden we aan om deze te overwegen. Je hebt ze ook in varianten waar er direct meerdere lampjes worden geleverd, dan ben je voordeliger uit.  

LED Verlichting met Bewegingssensor - Warm Wit - Wit Licht - Nachtlamp op Batterij - Draadloos Sensor - Kastverlichting - Trapverlichting - Nachtlampje - Zilver/Grijs

★★★★★
13,50
Bol.com
as of 18 juni 2024 15:52

Hier moet je opletten bij het aanschaffen van een ganglampje

Je schaft niet iedere dag een lampje voor de gang aan. Hieronder hebben we een aantal punten opgenomen waar je op moet letten als je er één gaat aanschaffen.

  • In het stopcontact of op accu/batterij: de meeste mensen pluggen een nachtlampje in het stopcontact op de gang. Toch zijn er ook een aantal mensen die geen stopcontact hebben. Kijk dan naar een specifiek lampje wat op accu of batterij werkt. Hierdoor hoef je niet speciaal een stopcontact aan te brengen in de gang.
  • Constant (in de nacht aan) of met behulp van een bewegingssensor: Sommige mensen vinden het fijn dat het lampje de hele nacht brand, vooral de kinderen vinden dit fijn waardoor ze fijner kunnen slapen. Je kunt ook een variant nemen die werkt op basis van beweging. Let er wel op dat deze pas aanspringt wanneer hij jou heeft gedetecteerd. Je zult het eerste stukje naar de gang dus in het donker moeten overleven.
  • De helderheid: de meeste nachtlampjes zijn in de helderheid verstelbaar. We raden daarom aan om een variant te nemen die over deze functionaliteit beschikt. Er zijn overigens ook lampjes verschillende kleuren. We raden een warme lamp aan, waardoor het in de nacht fijn is voor je ogen.
  • Reviews: gelukkig zijn er ontzettend veel reviews geschreven o het internet. Om een goed beeld te krijgen raden we aan om deze reviews te bekijken zodat je een goed beeld krijgt van de prestaties van het product.
  • Verbruik: Let daarnaast ook goed op het verbruik. Over het algemeen verbruiken de lampjes niet te veel stroom. Wanneer je twijfelt tussen twee ganglampjes, dan kun je altijd nog kijken naar het verbruik. Zo kun je nog een aantal euro besparen op jaarbasis.

Zijn er alternatieven?

Er zijn weinig (goede) alternatieven voor een ganglampje. Veel mensen pakken de smartphone camera erbij wanneer ze in de nacht naar de WC moeten, maar de kans is groot dat je dan andere mensen ook wakker maakt. Je kunt eventueel ook een zaklampje kopen zodat je iets licht hebt in het donker. Daarnaast kun je ook een lampje op je nachtkast zetten.

Voor kinderen zijn er specifieke lampen die je in de slaapkamer kunt zetten. Denk bijvoorbeeld aan een maanlamp, die ontzettend populair is geworden. Daarnaast is de starlight projector, sunset lamp en plasmabol ook een mooi alternatief voor kinderen.

Succes met het vinden van het juiste ganglampje!

We hopen dat je een stuk wijzer bent geworden over de verschillende soorten ganglampjes. Eerder schreven we ook al over boeklampjes, lampen op accu of batterij en spiegel met lampjes. Met behulp van een ganglampje weet je zeker dat je in de nacht een lichtpunt hebt. We wensen je veel succes met het vinden van de juiste variant.